Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nestahoval bych kalhoty před brodem. V posledních předvolebních průzkumech sice ANO přesvědčivě vede, ale současné vládní strany na tom v součtu nejsou tak špatně a s lepšící se ekonomickou situací na tom mohou být ještě lépe. Takže se může klidně stát, že Babiš "utrpí" volební vítězství stejně jako kdysi Paroubek.

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane Ondřeji Šebesto. I kdyz v CR je vsechno mozne, nemyslim v toto spojeni. Vite, byvaly premier chce vladnout, aby nahrabal co nejvice penez. To ukazal ve dvou koalicich. ODS je slaba strana, bez nejakeho rozumneho programu. Ve spojeni by ex-premier s ODSkou zamaval jako s podzimnim listim. Velice snadno.

To je moje odpoved na tu otazku v nadpise.

0 0
možnosti
ZH

Ve srovnání s ANO ODS aspoň jakýs takýs program má. Tedy ve smyslu, že z toho občas plyne něco podstatného pro nás občany. "Program" ANO je jen o populistických výkřicích, jejichž smyslem je dostat majitele ke korytu (dotace + státní zakázky).

Jenže jak píše autor, v případě takového spojení by si Babiš přivlastnil všechny úspěchy, kdežto neúspěchy (které by často zavinil on) by hodil na svého partnera. Proto jak píšu níže, o koalici s ANO může snít jen člověk mentálně chorý. A to i v případě, že by Babiš vůbec nebyl ve vládě. Taková situace by byla ještě horší, protože vláda by se na něčem dohodla, ale později by to ministři za ANO popřeli stejně, jako nedávno popřeli dohodu o krocích v důchodové reformě.

5 3
možnosti
VK

Umíte psát také někdy bez urážek?

5 0
možnosti
Foto

Říkal jsem si, proč administrátoři nezasáhnou. Mně by hned zablokovali s tím, že jsem porušil kodex blogera...

2 0
možnosti
ZB

Autor zřejmě žije někde jinde než v Česku. Ekonomika Česka jde dolů, hodně tomu napomáhá fialová špatná vláda. S ODS se mohou spojit jen stejně špatné strany, tedy partaje pětikoalice. ANO vyhraje volby s velkou převahou a nebude potřebovat se spojovat s ODS. ODS napřed se musí zbavit Fialovců a začít dělat pravicovou politiku a hlavně nelhat! Ti bychom ale chtěli po ODS moc.

9 8
možnosti
ZH

To by Babiš musel mít nadpoloviční většinu, což mít nebude. S kým se tedy ten největší prolhanec spojí?

6 9
možnosti
MB

No nevím.

Eurofilní jsou oba subjekty, v době covid games si obě zmíněné strany pomáhaly v udržování nouzáku. ANO je vpodstatě 6. stranou pětikoalice, akorát je u toho spousta řečí a divadýlka.

3 1
možnosti
Foto

TVL, takže ve volbách sází ODS nebo SPOLU na marketéry a nikoliv na odborníky a podle toho tedy ty výsledky vypadají. Jsme ve všech možných ukazatelích nejhorší v rámci EU.

BTW fcb profil ODS světového lídra Fialy je katastrofa sama ale těžko říci, jestli to je tím, jak jeho marketéři pracují nebo výsledky Fialovo působení v čele vlády.

A ohledně vašeho vedení hybridní války chcete cílit na ruské matky a vdovy? Ty ukrajinské vás nezajímají, zřejmě proto, že velká většina vycestovala nebo jak?

5 2
možnosti
FK

Nemám rád ANO i SPD. Po přečtení blogu se mi nelíbíte ani Vy.

6 0
možnosti
MK

Při hlasování o zrušení superhrubé mzdy neměla ODS žádnou dobrou možnost. Možnosti byly pouze dvě a obě špatné.

1) Hlasovat PRO zrušení. To bylo v souladu s ideologií ODS. Přesto se najde dost lidí, kteří tvrdí že to ODS podělala. Autor budiž příkladem.

2) Hlasovat PROTI zrušení. To by nejspíš též vyvolalo spoustu povyku. Už slyším ty argumenty "vždyť to už léta navrhujete a teď jste proti jen proto, že to navrhnul Babiš".

Nakonec ODS hlasovala podle svého přesvědčení a bylo to tak správně. Na změny názorů podle toho odkud vítr fouká máme ve Sněmovně jiné borce.

5 1
možnosti
IS

Těch 100 miliard ročně chybějících každoročně v rozpočtu díky zrušení paskvilu s názvem superhrubá mzda je dostatečně kompenzováno sty miliardami ročně, které zůstávají v peněženkách občanů a točí se v ekonomice bez toho, že by se minimálně polovina této částky promrhala díky pověstné byrokratické "efektivitě" státu. Stát má šetřit na sobě, ne přerozdělovat soustavně rostoucí hromadu cizích peněz. Tak že nižší daně a menší stát. Ach, ono to vlastně nejde, protože dotujeme kde co, až se z peněženek daňových poplatníků kouří. Vzhůru k prosperitě.

18 0
možnosti
VF

Tak snad ty hlasy pro velkou koalici v ODS nepřeváží.

2 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 20,39
  • Průměrná čtenost 639x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik