Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Úplně elegantně stačilo tenhle problém vyřešit skutečně oddělenými místnostmi, které by byly důkladně kontrolovány hygienou, místo pitomých opatření nekouření od 12:00 do 14:00 a další neúčinné kraviny, které jen přilily olej do ohně.

Na wiki je přehledný seznam ZÁPADNÍCH států, kde je udělena vyjímka z plošného zákazu a za jakých podmínek.

Místo toho si chytrolíni hrají na to, že jsou papežtějští, než papež a další chytrolíni tomu na sociálních sítích tleskají. Přitom zapomínají, že pořád smrdí kouřem u vchodu před hospodou, nebo na zahrádce. Opravdu výborná inteligence zastánců plošného zákazu.

5 0
možnosti

Já si myslím, že i to oddělení prostor by mělo být na vůli provozovatele restaurace.

Před zavedením plošného zákazu existovalo mnoho nejen zcela nekuřáckých restaurací, ale - zejména na vesnicích - i restaurací s oddělenými prostorami pro kuřáky a nekuřáky. Jejich existenci si prostě vynutil trh. Na vsi když šly ženský z jógy nebo aerobiku na pokec, nechtěly smrdět kouřem, takže vlezly do salónku a kdo za nima chtěl přijít, musel bez cigára. Hostinský se rád přizpůsobil, protože by mu tam ty ženský jinak nepřišly. Ony totiž nejen že utratily samy nějaké peníze, ale musely taky nechat i ty svoje chlapy, aby utráceli.

3 0
možnosti
  • Počet článků 385
  • Celková karma 24,23
  • Průměrná čtenost 627x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik