Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti
LC

Nemám zatím žádnou osobní zkušenost ze střetu s východní kulturou, tak to nebudu komentovat, ale to "By se měli ... " :-), to je dobrý.

0 0
možnosti
JV

Myslím, že za to většinou ti Ukrajinci ani nemůžou. Oni totiž žijí v domnění, že opravdu můžou vše. Okamžitě se tu o ně někdo postará, dá jim zdarma ubytování, základní peníze, na každé dítě rodičovský příspěvek 5000/měs, nemusí si pojistit dokonce ani auto, vše mají pokud možno zdarma od bazénů po ZOO a jízdenky či MHD, pořádají se na ně sbírky, v televizi vysílání v ukrajinštině, přednosti ve školách a školkách, na každém druhém baráku nějakého úřadu ukrajinské vlajky...Oni se opravdu domnívají, že můžou vše. U nás přišla na fotbal skupinka Ukrajinců a Ukrajinek, naporoučeli si pivo, panáky a klobásu a místo placení vytáhli pasy. Zní to jak z nějakého vtipu ale je to pravda. Může se na ně někdo zlobit? ;-)

1 3
možnosti
FD

Mám jen ty nejlepší zkušenosti.

0 0
možnosti
Foto

Jen bych si dovolil upozornit, že i řada našich starších má vychování ala CCCP. Takže se tu v našem stylu chování ztratí leccos. Jinak ten název článku je ošemetný, protože zde nejde o hosty, ale o uprchlíky.

Jinak připomínám, že tu máme jistou skupinu našich občanů, kteří co do chování mají opravdu co dohánět. Ale to se řešit nesmí, raději ani nemluvit.

1 0
možnosti
Foto

S mou známou si povídala Ukrajinka, která tu už několik let pracuje a doslova řekla, že se za své rodačky styděla, když viděla jak se v Lidlu vrhly na koše s prádlem ve slevě. Bylo jim jedno, kam zboží vrací a tak po jejich odchodu byl v koších koktejl všeho možného. Za socialismu jsem jezdil na Západ a také tam nakupoval. Choval jsem vždy slušně, nenápadně až zakřiknutě. Také by se dalo říct, že jsem měl tu socialistickou výchovu, jakou dostali lidé v SSSR. Takže tím to nebude.

1 2
možnosti
Foto

Nedivím se, že jste musel chovat nenápadně a zakřiknutě, aby si nevšimli Vašeho členství v KSČ, to, že jste jezdil na Západ, kdoví, ještě jakého. Rv

0 2
možnosti
JD

J74a86n 34D76o58u63š54e91k

9. 5. 2022 8:08

Článek trošku trpí komolením jména, což jsem nikdy neměl rád, ale jinak s ním nelze nesouhlasit.

3 0
možnosti
Foto

Já toho přejmenovaného také nemám rád. On Vám také plyšáky na dovolenou, že mu lepší jméno nepřejete?

0 0
možnosti
DK

Máte pravdu...nadšení opadne a vyšumí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 25,57
  • Průměrná čtenost 624x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik