Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Socialistický systém Gustáva Husáka zkompletoval a získal tvrdou prací zlatý poklad republiky, zatímco pravicový režim symbolizovaný Václavem Havlem tenbto poklad prošustroval a zničil. V praxi tedy socialismus prokázal schopnost šetřit a získávat zdroje, zatímco liberální konzervatismus právě naopak.

1 0
možnosti
Foto

Socialistický systém především prožral obnovu majetku. Tím nasekal mnohem větší vnitřní dluh, než by odpovídalo 56 tunámn zlata, prodaného za vlád Klause a Tošovského.

Byla tu chátrající města, zaostávající průmysl, konkurenceneschopné výrobky.

Před a po válce bylo Československo jednou z průmyslově nejvyspělejších zemí. V 60. letech ještě patřilo ke slušnému průměru. V roce 1990 už bylo v Evropě jen chudým příbuzným. Ale máte pravdu: mělo na konci v trezorech přibližně sto tun zlata.

0 0
možnosti
KT

V miniaturní podobě jsem zažila něco trošičku podobného. Měla jsem dílnu na šití. Vybavila jsem ji veškerým zařízením a technologiemi, pořídila materiály, platila nájem i energie.

Po nějaké době jsem zaměstnancům dovolila, aby si po pracovní době šily vlastní zakázky. V dílně bylo teplo, vybavení by zahálelo, tak proč ne. Postupem času se přestávaly stíhat zakázky firemní a já zjistila, že šijí vlastní i v pracovní době. Když dílna končila, byla rozkradena i část materiálů.

Dnes se věnujeme jinému oboru a výrobu řešíme po trpkých zkušenostech částečně dodavatelsky.

3 0
možnosti
Foto

Takže podle Vás není lidská podstata souhrnem sociálních vztahů (KM "These o Feuerbachovi) ? A čím tedy je?

0 1
možnosti