Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dva rozhovory, dvě zklamání

Po zkušenostech s předchozími dvěma prezidenty jsem alergický na přezíravost vůči novinářům, třebaže někdy nad jejich nevzdělaností sám zvedám obočí. Tato dáma se k partnerovi v rozhovoru chovala jako ke studenovi u zápočtu.

První z nich s věhlasným ortopédem profesorem Kolářem jsem si přečetl na Seznamu zprávy.

Připomněl mi soudruhy, kteří pochopili, že KSČ je zločinecká organizace, teprve po tom, co z ní byli vyloučeni nebo vyškrtnuti. Lékařské zařízení Dr. Koláře bylo umístěno v nemovitosti Agrofertu (čili v budově patřící AB) po dobu deseti let. To by mi asi ještě tolik nevadilo, i když já bych tam svou kliniku mít nechtěl. Horší je, že se pan profesor v rozhovoru vyhnul odpovědi na to, zda se opravdu kamarádili a jestli je pravda, že jejich rodiny spolu trávily dovolené. Protože to kategoricky nepopřel, mám za to, že to pravda je. Všichni moji známí, kteří se s velkouzenářem osobně setkali, poznali během několika minut, s kým mají tu čest. Počínaje od slovníku plného kokotů až po vyjádření, že dokud se úplatky pohybovaly do třiceti procent, byl ochoten je politikům platit, teď ale musí jít do politiky sám, protože už to přehánějí a chtějí stále víc.

Nemohu uvěřit, že nesporně nadprůměrně inteligentní ortopéd do pěti minut nepoznal, s kým se kamarádí a přijde mi krajně nevkusné, že ho pomlouvá až nyní, když se jejich obchodní zájmy rozešly.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-babis-na-hrade-obchody-mu-budou-prednejsi-nez-republika-rika-pavel-kolar-218817

 

Druhý z nich s kandidátkou na prezidentskou funkci Danuší Nerudovou najdete na E15

https://www.e15.cz/volby/prezidentske-volby/nerudova-muj-muz-je-cestny-clovek-k-zadnemu-stretu-zajmu-na-hrade-by-urcite-nedochazelo-1394981

Přiznám se, že jsem o ní věděl jen málo, takže jsem si ten rozhovor pustil bez jakékoli předpojatosti. Věděl jsem, že je vysokoškolskou pedagožkou v oblasti ekonomie, že za sebou nemá žádné politické zkušenosti, ale také žádné skandály či škraloupy. Ona ostatně ve svém věku 43 let ani členkou KSČ či agentkou Stb. býti nemohla.

Po zkušenostech s předchozími dvěma prezidenty jsem alergický na přezíravost vůči novinářům, třebaže někdy nad jejich nevzdělaností a způsoby sám zvedám obočí. Tato dáma se podle mého vnímání k partnerovi v rozhovoru chovala jako ke studentovi u zápočtu.

Její odpovědi například na důvody její kandidatury byly velmi řídké a naučené. To nejhorší, ale mělo teprve přijít a byla to kapitola na téma střetu zájmů jejího manžela. Představte si, že se svým manželem či manželkou vážně bavíte na téma kandidatury na nejvyšší post ve státě a on či ona není ochoten na těch 5 let pozastavit svou činnost. Normální člověk reaguje tak, že v takovém případě svou kandidaturu ani neohlásí. Paní Nerudová ji nejen ohlásila, ale byla by ochotna jmenovat soudce, se kterými by se její manžel mohl potkávat v soudních síních. Pokud již v tomto okamžiku nemá dostatečné právní vědomí a respekt k psaným i nepsaný zákonům, jak by se chovala na Hradě? Ovládne jej manželova partička?

Zaslechl jsem někde názor, že je nastrčenou osobou, pomocí které se snaží velkouzenář odlákat část voličů, kteří budou volit demokratického kandidáta, a tak snížit šance svých hlavních protikandidátů. Pokud je to pravda, Prchal vybral dobře: jde o ženu, Moravanku, politicky prozatím nezatíženou osobu. Budu doufat, že mu tenhle tah nevyjde a tuhle neplatnou paní moc lidí volit nebude.

 

Pokud si chcete spravit chuť, pusťte si Kalouska, i když s ním v jedné větě nesouhlasím. Předlistopadové kariéry AB a GP nejsou přes kopírák. Oba sloužili socialismu, to ano, ale jeden byl prachsprostý udavač, zatímco druhý se pravděpodobně připravoval na špiona. To pro mě není totéž.

https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/116195/kalousek-oproti-vetsine-planety-si-zijeme-jako-prasata-v-zite-kdyz-je-nekdo-liny-lempl-mel-by-si-to-priznat.html

 

Autor: Ondřej Šebesta | pondělí 28.11.2022 7:00 | karma článku: 12,43 | přečteno: 629x
  • Další články autora

Ondřej Šebesta

Cizinci v Čechách

Není to skvělá zpráva, že jsme se stali zemí kam se chodí za prací? To znamená, že je Česká republika bezpečnou, ekonomicky stabilní, svobodnou a příjemnou zemí pro život! To není málo! Vážíme si toho?

23.10.2023 v 7:00 | Karma: 8,53 | Přečteno: 221x | Diskuse| Politika

Ondřej Šebesta

Sedm zákonů

Napsal to vědec, ale není to vědecké dílo. Je to zobecnění společenských jevů za mnoho tisíc let lidské existence, kterého se odborník na archeologii může dopustit, protože příčiny, průběh i důsledky kolapsů civilizací se opakují.

16.10.2023 v 7:00 | Karma: 11,41 | Přečteno: 206x | Diskuse| Politika

Ondřej Šebesta

Čínská chřipka – pokračování seriálu?

Jako země, která zvládla pandemii v Evropě ze všech nejlépe, je označováno Švédsko. Česká republika, která patřila v první fázi pandemie díky dodržování pravidel k premiantům, dopadla nakonec hůře než Švédsko v obou letech.

9.10.2023 v 7:00 | Karma: 9,98 | Přečteno: 308x | Diskuse| Politika

Ondřej Šebesta

Nebezpečné průměry

Statistika by měla být dána do souvislostí, jinak se stane bezcennou, nebo dokonce zavádějící. Už jsem mnohokrát uváděl příklad, jak nebezpečné číslo je to číslo průměrné. Pokud máte hlavu v kamnech a nohy v lednici, je vám akorát

2.10.2023 v 7:00 | Karma: 7,85 | Přečteno: 228x | Diskuse| Politika

Ondřej Šebesta

Náhradní výživné – cesta do pekel

Není přece možné, aby se jedni chovali beztrestně nezodpovědně a natahovali ruce pro peníze těch druhých, zodpovědných. Je to totálně nevýchovné a ekonomicky neudržitelné.

25.9.2023 v 7:00 | Karma: 26,65 | Přečteno: 597x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

I na čarodějnice padaly rekordy. Nejtepleji bylo severně od Prahy

30. dubna 2024  18:41

Na 24 ze 168 stanic fungujících alespoň 30 let v úterý, poslední den měsíce dubna, kdy se tradičně...

Chci víc peněz na vědu i bezúročné půjčky pro doktorandy, říká nový ministr

30. dubna 2024  15:37,  aktualizováno  18:29

Pavel Tuleja, který má být příští týden jmenován novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace za TOP...

Green Deal nikdo nezmění. Vnímejme ho jako příležitost, radí Pavel Telička

30. dubna 2024

Premium Česká republika slaví 20. výročí vstupu do EU. Pavel Telička tehdy český vstup v Bruselu...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 385
  • Celková karma 24,18
  • Průměrná čtenost 627x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik