Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

jste tu na špatné adrese... zdejší blogeři a diskutéři jsou totiž jako z těch vtipů. Nikdo vás nebude chtít slyšet. Ale já jsem za Váš blog rádaR^

2 0
možnosti
PK

Také by to chtělo srovnat opatření u nás a ve zmiňovaném Německu a Švýcarsku. Jsou/byla výrazně mírnější. Dále délku jejich uplatňování - u nás výrazně nejdelší. A vysvětlování jejich smyslu politiky a hlavně jejich příkladné dodržování politiky.

0 0
možnosti
PC

Za prvé - slovo disciplína nesnáším. Užívalo se a užívá vždy tam, kde jde ruku v ruce s násilím, ať psychickým, nebo fyzickým, nebo obojím zároveň.

Za druhé - pokud zdravým rozumem dojdu k nějakému závěru (např. spatřuji naprostý nesmysl v nařízení nosit roušku nebo respirátor, protože mi brání v přirozeném dýchání, a já se v ní tudíž dusím), budu poslouchat SVŮJ rozum a SVÉ tělo, které mi správně vyhodnotí, co je pro ně správné a přirozené, a tudíž nebudu slepě dodržovat nařízení, které jde PROTI mému zdraví. NIKDO jiný nežli já sám není vlastníkem mého těla, a potažmo mého zdraví, a proto NIKDO jiný nežli já sám nemá právo o mém zdraví bez mého souhlasu rozhodovat, natož je omezovat a ničit.

0 2
možnosti
MB

Pokud se dusite v rousce, tak byste mel urychlene navstivit lekare, protoze evidentne s Vami neni neco v poradku ...

1 0
možnosti
Foto

Dokonce i za socíku se mluvilo o "dobrovolné kázni". S čímž souvisí i to, že ani ukázněnec nemusí splnit rozkaz, který je nesmyslný nebo dokonce nezákonný.

A pro který neexistuje logické vysvětlení.

3 0
možnosti
JS

J78a21n 41S65ý14k28o41r67a

15. 3. 2021 12:16

A o nesmyslnosti či nezákonnosti rozhoduji JÁ8-o

0 0
možnosti
VM

Tak napríklad na použitie Ivermectinu proti Covidu sa žiada doložiť dvojitú vedeckú zaslepenú štúdiu. Ja rovnako žiadam, aby vláda doložila vedeckou štúdiou ako sa zamedzilo nosením rúšok vonku šíreniu vírusu a či dlhdobé nosenie rúšok a respirátorov nemá na naše zdravie horšie účinky ako prípadná ochrana pred vírusom.

0 0
možnosti
VM

"Disciplína, vy klucí pitomí, musí bejt! Jinak byste lezli po stromech jako vopice! ... A není to pravda? Představte si park, řekněme na Karláku, a na každým stromě jeden voják disciplíny! Z toho jsem měl dycky největší strach." Jaroslav HAšek Osudy dobrého vojáka Švejka.

1 0
možnosti
Foto

Displicína, ale neznamená, že budu bezmyšlení poslouchat. Nikdo neprokázal, že covid se šíří venku. Takže pokud chtějí, aby lidi nosili roušky, tak také by se měli předložit jasné a nezpochybnitelné důkazy, že se šíří venku. Proč se v jiných zemí roušky venku nenosí a u nás ano. Co si jeden má myslet ráno, když vidí tisíce aut, která jedou z jednou okresu do druhého za prací. Myslí se někdo, že je někdo staví ??? Ono není ani místo kde. Takže lidi dojedou za prací do jiného okresu, tam si nakoupí a opět jedou zpět. Mají taková opatření smysl.

0 0
možnosti
PK

V Německu jsem pracoval a taky jsem měl představu o disciplinovanosti, jako typické vlastnosti, tak tam, kde já jsem pobýval tomu skutečně nebylo.....

0 0
možnosti

Co jste chtěl blogem říct je jasné. Proto víceměně souhlasím.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, váš blog má jeden, poměrně závažný nedostatek. Uvádíte, že vláda dává nesmyslná nařízení a příkazy, ovšem o řádek níže uvádíte, že je musíme přijmout, abychom přežili. To je silný protimluv, protože je li něco nesmyslné, pak mi to v ničem nepomůže.

Nemyslím si, že by měly přijít nějaké celonárodní bouře ( toho už asi Češi nejsou schopní) ale je na čase dát této vládě jasným způsobem najevo, že už stačilo. Já musím znovu zopakovat, že pokuty ano, ale mlátit lidi na ulicích jen proto, že si dovolí diskutovat o nesmyslných příkazech, to nepatří do vyspělé demokratické společnosti. Hodně se hovoří, na základě zveřejněných videí o rostoucí policejní brutalitě. Včera to policie ukázala znovu v Českých Budějovicích. Zastánci disciplíny a tvrdé ruky říkají, že onen mladík měl poslechnout. Ano, měl. Ale když neposlechl, byl krok onoho policisty tím správným krokem? Bylo jích kolem něj v kruhu 7. Jako v akčním filmu z Jackie Chanem. Stačilo tedy vyslovit tu kouzelnou formuli : Jmenem zákona jste předběžně zadržen a nasadit pouta. Pokud by se vzpouzel, pak třeba použít prostředky, úměrné jeho agresivitě. Ale skočit na něj jako budozer?

Píšete o disciplíně. Toho se bojím. Protože disciplína je dobrá pro armádu, ne pro normální lidi.

3 0
možnosti
Foto

Policie by měla znát kouzelné slovo PROSÍM. Není lepší pokud vidím jako policita někoho bez roušky mu říc : "PROSÍM NASAĎTE SI ROUŠKU" Než vystupovat z pozice síly. Pokud vystupuji z pozici síly, tak jedině čeho dosáhnu , že dotyčný se šprajcně .

1 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 25,25
  • Průměrná čtenost 641x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik