Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z podstaty voleb plyne i důvod, proč některé strany volby vyhrají a jiné ne. Hlavním úkolem voleb je výběr nejschopnějších jedinců, kteří nás někam povedou. Pokud není schopen jedinec vést, stěžuje si na okolnosti a nemá cíl, ztrácí důvěru voličů. Pokud je situace taková, že tu máme jednu ANO stranu, která vytváří dojem, že ví kam jít, nestěžuje si na konkurenci (spíš ji ještě pochválí) a je ochotná vést a na druhé straně jsou ukřivdění (uplácí voliče, má na své straně důchodce), neprodají svou představu o cíli a nejsou ochotni vést, je volba ANO pro mnohé jediná. Nesnažte se zesměšňovat voliče, že se chtějí nechat vést - nikdo není schopen si udělat všechno sám - na pračku máte opraváře, na učení učitele a na politiku politiky, bohužel ten výběr u politických stran je bída a utrpení. Musíte jim nabídnout alternativu a pokud bude na výběr, bude šance na změnu. Vezměte si naše bývalé předsedy vlád, kdo byl vůdce a kdo byl úředník? Zeman, Klaus, Paroubek, Topolánek, Babiš - jasní vůdci, kteří dokázali vyhrát volby a udělat skok směrem nahoru, na druhé straně Sobotka, Nečas, Gros. Kam zařadíte pana Fialu? Je to vůdce nebo úředník?

4 0
možnosti
JL

Zase jeden z clanku na uvolneni pocitu neschopnosti volice se rozhodnou. Pan Sebesta predhodil tema a po precteni vsech diskuznich uvah, je vidno obhajoba politickych skupin podle mysleni diskutujicich. Uzasna sbirka znalosti, co ten druhy napachal a proc JEHO je lepsi.

Mame asi jednu desetinu z moznych stran ve Snemovne. Nase volba nas nuti volit politicky smer urcene stranickou dokrinou. Snad jen vudci tech stran nam ukazuji jednotlivce (osobu), ktereho ta ci ona strana ma. Mozna uvedomely volic zna i dalsi v poradi jeho strany. Tot vse!!!

Cely nas politicky system vedeni, nema vnitrni kontrolu a rozdeleni moci vubec neexistuje. Tim volicova preference a volba nema zadneho vyznamu. Ti, kteri jsou zvoleni dnes, jsou stejni jako ti, zvoleni v minulosti.

Tato moje uvaha je podlozena znovu v dnesni diskuzi pod timto clankem.

0 0
možnosti
MK

Neschopní - to je též zajímavá skupina. Oni vědí, že některé strany nabízejí příležitosti, zatímco Babiš nabízí koblihy. A říkají si "k čemu je mi příležitost, když jí neumím využít - naproti tomu kobliha je jistota". Pokud je takový jedinec ještě k tomu závistivý (velmi častá kombinace), pak si říká "to by tak hrálo, aby si schopnější soused polepšil".

Tato skupina vám však pravý důvod své volby nikdy neřekne.

1 1
možnosti
PH

Závist, jakkoliv lidem přirozená, je hodně ošklivá v případě, že závistivý jedinec se rozhodne druhému škodit. Já mám z Vašeho příspěvku dojem, že považujete voliče ANO za škůdce společnosti. Myslíte, že ti kteří volí ANO, volí ho proto, aby se někdo, komu oni závidí měl hůř? Vzhledem k vašemu hodnocení stran, které nabízejí příležitost a na druhé straně ANO, které nabízí voličům úplatek. Co se týká uplácení voličů, prozatím jsem v altivním věku a nějaké výrazné přilepšení jsem od státu nepocítil, ale také nemohu říct, že by mi někdy v něčem bránil. Já nemám pocit, že by ANO bralo aktivním jedincům příležitosti. Nebo jak to myslíte?

1 0
možnosti
PH

Vy nemůžete pochopit, proč někdo volí ANO. Já myslím, že není nutné to chápat. Stačí to pouze respektovat. Chodí za Vámi snad voliči ANO s otázkou, proč jste volil stranu podle Vašich preferencí? Vyčítají Vám to, mají Vám to za zlé? Nebo stává se Vám dokonce, že by Vám kvůli tomu někdo nadával? Mně zase není úplně jasné, proč Vy máte potřebu voliče ANO katalogizovat, rozdělovat do skupin a analyzovat jejich pohnutky? Já Vás nechci nijak urážet, ale mám pocit (a netýká se to jen Vás), že lidé, kteří mají potřebu se vyhraňovat proti skupině lidí s odlišným názorem, trpí nějakým komplexem. Vždyť přece není vina voličů ANO, že právě vy je nechápete. Myslím, že jste to právě Vy, koho vnitřní nejistota nutí napsat takový blog, v naději, že naleznete zpřízněné duše, které Vás ve Vašem vnímání situace podpoří. Jinak vážně netuším, co Vás ke zpracování Vašeho elaborátu vedlo?

2 0
možnosti
Foto

Pane kolego, nač ty plamenné diskuse, všichni jsme smrtelní... Stačí vyčkat 15 či 20 let a přijde změna, ani ten Andrejko není nesmrtelný......

0 1
možnosti
Foto

Já ten článek nedokázal dočíst do konce..... Moje zkušenost je taková, že Babiše volí lidé, kterým tak nějak imponuje. Co je podhoubí toho stavu, na tom až tak nesejde. Důležitý je výsledek - a to je stav mysli, že všechno je stejná špína, tak proč nevolit Babiše, vždyť se od ostatních šíbrů liší jen tím, že má peníze - a to mu ostatní závidí a pomlouvají jej. Takže Babiš má vlastně pravdu (....). Předchozích skoro 30 let se "demokratické" politické strany nechaly Babišem uplácet, aby mu umožnily dělat jeho kšefty, a když se Babiš sám dal na politiku, tak už tenhle byznys nefunguje, takže Babiš vlastně ODS a ČSSD rozšlapal hračky atd. Není se tedy čemu divit, že ho nenávidí. Tento intelektuální výstup postačuje k odůvodnění, proč není nic špatného na tom, volit Babiše. - - - Samostatná kapitola je pevnost Babišova voličského jádra. Jedná se o lidi blízko - nebo už přímo penzijního věku. Tito lidé vědí, že pokud Babiš chce, aby jej volili, musí pravidelně zvyšovat důchody. Babiš o tom ví a ví také, že jeho voliči to vědí. Takže si vzájemně v tom vědění vyhoví i činy - za zvyšování důchodů bude hlas a hlasujeme proto, že očekáváme další zvyšování důchodů. Ostatně, pokud je člověku 65+ a už nemá žádnou ekonomickou aktivitu a je příjmem závislý na státu, byl by hloupý, pokud by tuto nepsanou dohodu mezi Babišem a jeho voliči neviděl a - podle ní nejednal. Pokud už má člověk před sebou jen ten důchod, co jej zajímá stav dálniční sítě a autokratičnost vnitřní organizace politického subjektu ANO a šikana drobných podnikateů apod. Člověku přece zbývá velmi pravděpodobně posledních pár let a čím vyšší důchod bude, tím spíše si ještě něčeho málo užiju. Vždyť ten Babiš je vlastně dobrodiní, narozdíl od skrblíka Kalouska. A že náš stát a společnost v té posilující autokracii stagnuje? No a co, je mi 75 let, deset roků to ještě vydrží a pak.... to už není můj byznys.- - - - - Moje zkušenost je, že toto je 60 až 80% důvodů toho, proč 30% lidí volí Babiše. Toť vše.

0 1
možnosti
PK

To je skutečně jen váš osobní názor a z čeho vychází víte jen vy. Mám v blízkosti voliče ANO a nejsou to jen starobní důchodci, vděční za každou korunu, ne. Jsou to stále lidi především znechuceni předchozími vládami.

A až se půjde k dalším volbám tak budou voliči ANO lidé zklamaní neschopností stávající opozice.

Udávat do Bruselu, fixace na program anti a s tím související založení Demokratického klubu, zahájení spolupráce s portálem Forum 24, teatrální výstupy kolem 70. výročí „Vítězného února“ resp. oslava řeporyjského hrdiny...nevím jestli je to dostačující k poražení zlovolného Andyho..:-)

1 0
možnosti
Foto

I22v71a69n 45M12a78r25e54k

3. 2. 2020 9:49

S prominutím pane Šebesto, máte ten "seznam pro jednoduché" neúplný. Adolf, Voloďa, Andrej, a ? . . . . . . . . Petr F. . . . . . . 8-o

0 0
možnosti
PB

Karma. Je to tak. Je zajímavé, že v podobných diskuzích mi voliči ANO neuměli nikdy racionálně zdůvodnit svou volbu. Vždy se do toho zamotali tak, že si začali sami protiřečit.

3 1
možnosti
Foto

I86v24a46n 65M51a36r16e80k

3. 2. 2020 10:16

Souhlas pane Buriane, bude ale dobré, když nejdříve oddůvodníte svou volbu Vy, když už jste s tím přišel. Potom už nebude problém, když vám sdělím, proč jsem volil hnutí ANO. R^[>-]

0 0
možnosti
PK

Ztráta času a energie, sice jsem nevolil ANO, ale vaše zamyšlení by se mělo spíše ubírat směrem, kdo že jsou voliči nynější ODS po její velmi " úspěšném" učinkování v minulých letech.., kteréžto dědictví právě přineslo stávající establishment;-D

4 0
možnosti
JK

Vy tenhle argumentační trik používáte často, tady bezezbytku platí, že všechno před "ALE" je lež.

Tady je vidět jak ta indoktrinace mířící na popsané skupiny voličů ANO. Na ty kteří váhají, nevolí nebo mění svoje preference (což je normální), jen jak zapadnou, tak už je dost těžké vycouvat. Proto i voliči ANO často neřeknou, že ANO volili, není to ze studu, ale z obavy, že si odříznou cestu zpět. Tady je to bezvadně PR týmem ANO zvládnuto, prostě jakmile se veřejně prohlásíte za Anonáka (či Anonistu, to je jedno), tak už nikdy nesmíte hodit lístek TOP09, KDU, ODS a rozhodně ne Pirátům, budete ostatními Anonáky zesměšněn a opovrhován všemi stranami, v podstatě není od ANO úniku. Tedy tak je to Anonákům předkládáno, uměle je vyvolán strach ze společenského zatracení a přitom to není vůbec pravda. Voliči jiných stran (kromě extrémistů) jsou zvyklí pročíst si aspoň body programu několika stran, klidně změnit preference, hodit lístek jiné straně a nikdo se tomu nediví. Je nutné vysvětlit Anonákům, že odejít od ANO není hřích, neznemožní se a dokonce je nikdo nezatratí, když se k ANO zase vrátí.

2 3
možnosti
  • Počet článků 390
  • Celková karma 23,99
  • Průměrná čtenost 640x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik