Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No doufám, že pak někde tady zveřejníte výsledek průzkumu a nebudete si ho šušnit.

0 0
možnosti

O28n95d78r64a 92P10e70š76e23k

15. 5. 2014 14:03

Samozřejmě! Ale až bude dostatek respondentů ;-)

0 0
možnosti

Inteligentní dům inteligentně

Po téměř 2 letech provozu máme k dispozici přesná statistická data, naměřená 9 kalorimetry, on – line přes internet. Informace jsou převratné, lze je třídit, porovnávat, seřazovat do sloupcových grafů, vývojových grafů, hledat závislosti a souvztažnosti.

Energetický přínos inteligentního domu inteligentně

Je obrovský. Jde o ne úplně dobře zateplený dům, původně bez radiátorů, jen s přímotopy. Velký dům, kolem 350 m čtverečních. Dost prosklený. Byl to obrovský žrout elektřiny. Před cca 3 – 4 lety se platilo za elektřinu kolem 160 000,- Kč ročně. A to tehdy byla elektřina levnější než dnes. Pak investor investoval do tepelných čerpadel vzduch – vzduch. Spotřeba klesla na asi 140 000,- Kč ročně. A to byl dům silně nedotápěn, topilo se málo, byla v něm zima. No a poté se rozhodnul pro revoluční řešení. Realizace inteligentního domu inteligentně.

A byl spokojen. Od května 2011 do vánoc 2011 spotřeboval, nyní již plně vytápěný dům jen 5 700,- Kč na vytápění a teplou vodu a to včetně poměru paušálu! Poté přišla Sibiřská zima,. Jako na zavolanou. Aby prověřila Inteligentní dům inteligentně. Opět byly naměřeny překvapující výsledky. I v mrazech kolem mínus 22 °C dal solární systém 37 kWh denně tepla. (To, jak víte, v únoru, kdy je krátký den, běžné solární systémy nedávají téměř nic).

Ani v době sibiřských mrazů nebylo nutno zapínat elektrokotel. Vše pokrylo tepelné čerpadlo. Celoroční náklady na vytápění a teplou vodu se dostaly na 22 000,- Kč. Pro realizaci díla se nečerpala žádná dotace, zato byla použita špičková technologie a návratnost bude kolem 5 let. Díky zdražování energií spíše méně.[>-]

0 0
možnosti

Ma to smysl. Inteligentni dům inteligentne ma solarni systém 3 x ucinnejsi, nez bezne vakuove trubicove kolektory a 2 x ucinnejsi tepelne cerpadlo.

Stoji v Severnich Cechach. [>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 371x
Slova co mě definují: kluk, hokejista, student a hlavně milovník techniky.

Seznam rubrik