Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Karl Novak

9. 1. 2010 14:02
Bohužel v našem parlamentu sedí prakticky

jenom levičáci. ODS  v posledních letech prudce otočila do leva. ODS  rezignovala na nízké daně, malý stát, odpovědnost občanů i osobně politiků.

Rezignovala na mravnost, poctivost a pracovitost.

0 0
možnosti
L

louka.stan

8. 1. 2010 20:04
Pravice, levice

U nás bohužel nic takového nevidím! Jen typickou českou nenažranost! Huby plné národa a pomoci, použito jako výtahy ke korytům a moci! Jsou země, kde politici be rozdílu svého přesvědčení, táhnou za stejný konec provazu, ve prospěch všech! Ale to se dnes tady nenosí! A hlupáci věří a ještě i za ně srdnatě bojují!

0 0
možnosti
K

kaši

8. 1. 2010 20:28
Re: Pravice, levice

Já souhlasím, ale našim politikům bych to zas tak nevyčítal. Víte jak se říká, že národ má takové politiky, jaký je on sám ;-)

Ale teď vážněji. Mluvíte o zemích kde táhnou politici za jeden provaz, ale nesmíte zapomenout, že to jsou většinou vyspělé demokracie, které si také prošli tím, čím si procházíme my. A po 40 letech socialismu je to těžké, ale já věřím, že s odchodem stávájících politických elit se to zlepší..R^ autor

0 0
možnosti
MF

falm

8. 1. 2010 20:02
K čemu hned v úvodu

ta reklama na chlast? Přivýdělek chudého studenta?

Mám v Praze známého z V.M., který měl celé město hezky jak na dlani - hned se ho zeptám co jste zač!

0 0
možnosti
K

kaši

8. 1. 2010 20:12
Re: K čemu hned v úvodu

;-DokR^

0 0
možnosti
M

meloun.rudy

8. 1. 2010 19:30
Zase jeden, co objevil Ameriku

Co je to pravice a jak to funguje si můžeme přečíst v románech Charlese Dickense.

Pravice říká, že existuje pouze individua a individuální zájmy. Levice říká, že existuje taky společnost a společenské zájmy. Není to o daních ani o zodpovědnosti, je to jen o pohledu na společnost. Ty další věci jsu už jenom důsledky jednoho nebo druhého pohledu na svět.

0 0
možnosti
SK

smycka

8. 1. 2010 18:54
POLITICI?!

Pane Muler,nevíte o čem píšete,ale pro Vaše mládí je Vám odpuštěno.Podívejte se do států,jaká tam vládne demokracie a srovnejte si to v hlavě.Nikdo Vám nezazlívá pravičáctví,na to máte nárok.Ale víte co obnáší amerika pro 80 % obyvatel?Bídu,nejistotu,válku,vraždy,násilí,bezvládí,korupce a jiné.Naši soudruzi  ve sněmovně a v senátu,neustále dávají komunisty jako to nejhorší,co se zrodilo ve zrůdu.Nebyl jsem nikdy politicky angažován a komáři mě zničili život.Ovšem nebylo v té době špatné.Naši politici žádají,aby jste y mladí platili studie na školách.Zeptejte se jich ale,za jakého težimu studovali A JAK JE MOŽNÉ,ŽE SE NA STUDIE DOSTALI?Kolik korun platili za studie?Co dělali rodiče?Jejich rodiče seděli ve funkcích KSČ na vysokých postech a nám,kteří jsme nebyli politicky angažovaní,zkazili jejich rodiče život.Jsou to špíny a mladí jim věří.Stydím se za náš národ.Rv

0 0
možnosti
K

kaši

8. 1. 2010 20:23
Re: POLITICI?!

Pane Smycka, k vašemu příspěvku snad jen toto. Snažím se Vás pochopit a něco bych uvedl na pravou míru. I když jsem pravicově smýšlející, vůbec nemluvím o našich politických elitách, na které mám podobný názor jako vy. Mluvil jsem pouze v obecné rovině o tom, jaký má na společnost náhled levičák a pravičák. Můj děda byl kulak takže co se studií týče, opět vás chápu, máme v rodině podobnou zkušenost. Jestli je dobře platit za studium a k situaci obyvatel v USA bych se nevyjadřoval, protože sem nepatří. Ale jedno vám povím. V roce 2007 byla hranice chudoby v USA 12 dolarů na den. Ve světě je průměr a takové ustálené měřítko chudoby 1 dolar na den. autor

0 0
možnosti
MS

BingoXX

8. 1. 2010 18:35
moc se mě líbí toto

"kdo lépe hospodaří s penězi. Jestli státní úředník, který ani není vlastníkem těch penízků (v ekonomii tomu říkáme „problém pána a správce“), nebo soukromník."

Protože to navazuje na hospodaření s daněmi, tak už vidím naše milé pravicové kapitalisty 19. století jak hospodaří s vybranými daněmi........

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

8. 1. 2010 20:16
Re: moc se mě líbí toto

Pak by bylo lepší aby žádné daně nebyli vybrány.

0 0
možnosti

lubossula

8. 1. 2010 17:47
my cesi mame

vyjimecnou schopnost. Drive ci pozdeji udelat sproste slovo ci nadavku z cehokoliv. Podarilo se nam to s disentem, lidskymi pravy, obcanskymi iniciativami. Diky Topolankovi je sproste slovo nyni i "pravice". Jsem zvedav, kdo se urve a napravi to.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

8. 1. 2010 17:58
Re: my cesi mame

Domnívám se, že takto není. Společnost prostě dochází do normálu, nadávkou není už slovo levice. Po revoluci mnozí dávali znaménko levice = komunisti, popřípadě levice = nesvoboda. Poté co si mnozí svobodně vytunelovali banky, kampeličky a privatizační fondy, zjistili mnozí, že regulace na úrovni západní Evropy nejsou až tak škodlivé. Levice má v demokratickém systému stejné oprávnění, jako pravice.

0 0
možnosti
K

kaktusak

8. 1. 2010 17:43
Solidarita neznamená plošně rozdávat peníze na dluh

To je levicový, přímo komunistický názor.

Není pravda, že by solidarita byla v rozporu se svobodou a zodpovědností, že by pravice byla zárukou nízkých daní, ani že by bohatství nějak souviselo se vzděláním.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

8. 1. 2010 17:51
Re: Solidarita neznamená plošně rozdávat peníze na dluh

Tady bych skoro souhlasil. Pamatuji se, že mnozí komunističtí vládcové (Rumunsko, Albánie, částečně i Československo se zahraničních dluhů báli).

Myslím si, že vzdělání přeci jenom nějak souvisí z bohatstvím, ale jistě u každého jedince nemusí být zárukou bohatství.

0 0
možnosti
C

crutov

8. 1. 2010 17:29
Je to složitější...

Nevím, ale tohle mi přijde trochu málo. Je to dost základní pohled. Černá bíla, teplo zima, světlo tma atd. Jsme dál, toto jsou teze 20. století a navíc na teoretické bázi. U nás reálně nic podobného nefunguje a fingovaný boj ODS a ČSSD rozhodně není pojetím podobného dělení, chápání běhu společnosti. U nás je postkomunistická mocenská oligarchie hrající na oko politické divadlo, ve skutečnosti však udržující kontrolu nad svými penězi a mocí (čEZ, ŘSD, ČSA/Letiště, město Praha atd.). Pokud se tedy dnes baví lidi (mládí zvláště) o politice, měli by spíš přemýšlet, jak tyto pijavice odstřihnout... A pokud se budeme bavit o pojetí světa, tak ten už je úplně jinde, kapitalisticko-komunistická Čína, islám etc. Je nutné začít přemýšlet v nových intencích...

0 0
možnosti
K

kaši

8. 1. 2010 17:36
Re: Je to složitější...

uznávám že jsem to napsal jen okrajově, byl to záměr... a věci jsou opravdu o dost složitější. A se zbytkem obsahově plného příspěvku nelze než souhlasit. děkuju, autor

0 0
možnosti

STOP 09

8. 1. 2010 17:27
Až tu bude úspěšně vládnout pravice

alespoň 40 let, lidem se bude dařit, tak se budou moci pravičáci chlubit...

0 0
možnosti