Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Martin Jirousek

21. 3. 2009 21:07
Mno

Fico měl pravdu. :-) Konzervativec nikdy nepochopí, co je za všemi těmi problémy.

0 0
možnosti
K

kaši

21. 3. 2009 22:20
Re: Mno

Tak hlavně, že to chápete vy a Fico ;-D R^

0 0
možnosti
JW

Konstrukter

21. 3. 2009 19:34
zajímavé

Podle toho co tu poslední dobou čtu, tak pokud by neexistovala žádná regulace a byl by absolutně volný trh, tak by žádné recese ani neexistovaly.

Což si myslím, že není pravda, podle mě je to normální fungování kapitalismu, ekonomika prostě chvíli jede nahoru a když jede nahoru už hodně dlouho a hodně rychle tak příjde menší korekce a jede se chvilku dolů - podle mě úplně normální vývoj. Takže recese by přišla tak jako tak, zásahy vlád (čili zde socialismus což je dle místních pisálků jakýkoliv zásah vlád do volného trhu) tuto recesi jen modifikují - dělají ji třeba hlubší a delší, ale každopádně za ni nemůžou, protože by přišla tak jako tak.

0 0
možnosti
K

kaši

21. 3. 2009 20:22
Re: zajímavé

Já s vámi souhlasím a nic jiného zde ani nepíši. Ekonimika je cyklický proces, tudíž roste rychleji, pak pomaleji, nebo mírně klesá (recese), ale v celkové hodnotě svět bohatne. Krize by opravdu nejspíš přicházely i tak, ale přesně jak píšete, ne tak hluboké a dlouhé.R^

0 0
možnosti
PP

parat

21. 3. 2009 16:25
Fico je lump!

Důkaz je jasný: seberme všem politikům peníze, které jim nepatří. Kdo bude dělat lépe sociálno. Ten pravicový, nebo levicový? Zatím, co našetřila pravice, levice rozházela! A ještě zadlužila i v době prosperity světa! A k předpisateli: Financial Times psát neumí. To jsou noviny. Ale někdo tam občas napíše nějaký žvást. Ještě jsem neviděl noviny s tužkou v ruce.....

0 0
možnosti
MB

MacX

21. 3. 2009 18:32
Re: Fico je lump!

Můžete mi sdělit, která "levice" nasekala v USA ten astronomický státní dluh, nejvyšší na světě? A u nás, můžete mi ukázat, co a kdy pravice našetřila?  Když si sundáte ty teoretické brýle, nezačala krize náhodou v jedné z nejliberálnějších ekonomik, zatímco ty nejsociálnější (Skandinávie) jsou vůči ní nejimunnější... Ale já vím, ona je víra tvrdší, než fakta. Bolševici taky pro víru neviděli, neslyšeli.

Těmi dvěma polostátními hypotéčními agenturami prošlo podle oficiální analýzy amerického Kongresu jen asi 20% toxických úvěrů, většina šla jinudy, svalovat tedy celou krizi na státní podporu hypoték je blbost a demagogie. Ale já vím, to je zbytečné argumentovat, vy už máte názor hotový, totiž ne názor, ale víru....

0 0
možnosti
JL

J@kub17

21. 3. 2009 15:25
Seeds of its own destruction

Nechci podceňovat VŠE, ale je moc ideologicky zameřená na neoliberalismus..Její studenti velmi posuzují všechno s rouškou této ideologie. To co tvrdí Fico, říká Martin Wolf ve Financial Times a daleko silnější slova volí John Gray v The Guardianu. Neříkám, že s tím souhlasím.// Proč se už nedokážete odpoutat od doktríny laisses-faire, která patří do 19. století... ??? Jinak finanční laisses-faire může za vytvoření  různých balíčků a derivátů, které zaplavily trhy. A následnou krizi. Warren Buffet tvrdí, že to jsou zbraně hromadného ničení na finančních trzích.. Za krizi můžou jak státní zásahy  tak volný trh. A cesta ven je někde uprostřed.

0 0
možnosti
K

kaši

21. 3. 2009 17:38
Re: Seeds of its own destruction

Možná na tom něco je, ale já bych byl opatrnější a neviděl bych to černobíle. Já se necítím být hoden VŠE soudit, ale můžu doporučit článek profesora světového formátu, ne z VŠE ;-) tu výborný článek, který mi byl taktéž doporučen... http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/milan-zeleny.php?itemid=5788 R^

0 0
možnosti
TM

incomming_message

21. 3. 2009 15:18
jen v jednom s vámi nesouhlasím

Fico není vůbec mimo, Fico říká přesně to co chce slyšet většina. Fico je obludný populista, kterému Paroubek sahá maximálně po kotníky :-©

0 0
možnosti
K

kaši

21. 3. 2009 15:23
Re: jen v jednom s vámi nesouhlasím

:-) máte pravdu R^

0 0
možnosti
T

trefakam

21. 3. 2009 15:06
Nebojte se,

nikdo vám sem sociaĺismus cpát nebude. Ten mají přece podle našich "ekonomů" v Americe. A taky v EÚ, v Německu, ve Francii, ve skandinávských zemích, skoro všude na světě.

Ten správný kapitalismus mají přece např. v Lotyšsku a v jiných "pobaltských tygrech".Vždyť jsme je roky obdivovali za přímé daně, aj.

Hlavně, že nás včas umravní takový hlupáček z "nejvyyší střední školy v Česku" ( jinak VŠE). Tomu je všechno jasné.Svět v podstatě dodnes neví nic, ale náš hlupáček ví všechno.

A musí řádně nasměrovat i toho Fica. U hlupáčka nejde o žádný finanční problém. Maximálně mu taťka sníží ( nebo zvýší ) kapesné. 

0 0
možnosti
K

kaši

21. 3. 2009 15:31
Re: Nebojte se,

Vaše věcné připomínky bych bral,ale jinak se chováte dost neslušně. Nic o mě nevíte a děláte závěry hodné opravdového génia. Vím, že se na internetu snažíte lidi jen srát, ale já se vám musím smát, ale nelituji vás, určitě si zasloužíte co prožíváte ;-)

0 0
možnosti
LM

Aaron71

21. 3. 2009 14:58
A co když je to jinak?

A mimo jsou Ti druzí? Co potom? Jaké recepty máme?;-)

0 0
možnosti
PS

Paroubkovy slzy

21. 3. 2009 14:51
Socialismus jsme tu měli 40 let a KSČSSD

už nám ho chce cpát zas.

To je hnus a gaunerství nejhrubšího zrna.

0 0
možnosti
PV

petrs51

21. 3. 2009 14:47
Souhlas

Nejlépe to popsal prof. Zelený v článku geneze krize http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/milan-zeleny.php?itemid=5788

0 0
možnosti