Výměna

Telefonní rozhovor. ----------------------------------------------------------------------------------------

Muž: Mokrý, prosím?

Žena: Jeroutková, firma xy, dobrý den, voláme Vám v zastoupení firmy fň-mobil (mobilní operátor). Náš hovor je v rámci zlepšování služeb zákazníkům monitorován.

Muž: Dobrý den.

Žena: Protože jste náš věrný zákazník, mám pro vás, pane Mokrý, mimořádně výhodnou nabídku. Chcete internet zdarma a volání zdarma na vámi vybraných 5 telefonních čísel na každý měsíc za pouhých čtyři sta korun? K tomu ještě dostanete mobilní telefon abc za pouhou jednu korunu. Náš kurýr k vám může přijet hned následující den a nabídne vám smlouvu k podepsání.

Muž: Promiňte, ale já vaši nabídku neznám a rád bych... (žena jej nenechá domluvit)

Žena: Jak jsem vám už říkala, platíte pouhých čtyři sta korun měsíčně a získáte zdarma volání na pět telefonních čísel a také zdarma internet v mobilu a (mluví stále dál, i když se ji muž snaží přerušit)

Muž: Prosím vás, můžete mi poslat mailem nabídku, abych se ni mohl v klidu podívat? V případě zájmu bych se vám ozval.

Žena: Stačí, když mi řeknete svoji adresu a hned zítra k vám přijede kurýr se smlouvou, kterou si můžete přečíst a podepsat. Kurýrovi zaplatíte pouhou jednu korunu, za kterou získáte mobilní telefon abc, jakmile podepíšete smlouvu, a také zdarma volání na vámi vybraných pět čísel... (muž se opět snaží ženu přerušit)

Muž: Promiňte, chcete snad říci, že vaši nabídku dostanu do ruky až se smlouvou, na jejíž podepsání bude kurýr netrpělivě čekat za mými zády a já tak nebudu mít možnost tuto nabídku v klidu posoudit a porovnat s jinými?

Žena: Jakmile k vám náš kurýr dorazí, budete mít čas na prostudování naší nabídky i smlouvy a pak se můžete rozhodnout, zda podepíšete.

Muž: Znamená to snad, že mohu říci panu kurýrovi: počkejte, až si to prostuduji a přijďte druhý den a já vám ... (žena jej nekompromisně přeruší)

Žena: Do zítřka máte dost času, abyste si nabídku rozmyslel, jakmile přijede kurýr, můžete si vše ještě prostudovat a jakmile podepíšete, zaplatíte pouhou jednu korunu za uzavření smlouvy. Získáváte tak... (muž stejně nekompromisně zastaví ženu)

Muž: Vážená paní, jste si jistá, že vaše jednání je vůči vašim zákazníkům korektní? Není to náhodou dost neférová manipulace?

Žena: Naše firma jedná v zastoupení firmy ab a veškeré naše aktivity jsou v souladu se zákonem (již znatelně otráveně). Pokud nechcete, smlouvu samozřejmě podepisovat nemusíte. Mohl byste mi tedy sdělit vaši adresu?

Muž: Tak adresu byste chtěla? Vaše jednání je mi krajně nepříjemné a vadí mi. A propos: zákonem se nejvíce ohánějí hlupáci, kteří tím alibisticky zlehčují své nemravnosti.

Žena: (zřetelně vykolejená) Musím vás upozornit, že náš rozhovor je monitorován. Proto bych vás prosila o slušné jednání z vaší strany.

Muž: (mírně podrážděný) To snad ne! Máte zapotřebí pracovat zrovna v této firmě? Nebylo by pro vás lepší být nezaměstnaná?

Žena: (cítí se dotčená a evidentně se nechala vnést do sporu, aniž by včas zavěsila neperspektivní hovor)

Opakovaně vás žádám o slušnost v jednání. Chápejte, že nemám zapotřebí poslouchat stále dokola urážky a nadávky. Jsem taky jenom člověk. (trochu otráveně, ale už klidněji) Můžete mi, prosím vás, sdělit vaši adresu?

Muž: (klidně) Nevidím důvod sdělovat vám svou adresu, když od vás nic nepožaduji. Vy mi snad svoji adresu sdělíte?

Žena: (podrážděně) Opravdu nechápu, proč se mnou takto jednáte! Ale co bych taky chtěla čekat v týhle zemi. (odměřeně) Vidím, že náš rozhovor nikam nevede. S problémovými lidmi se prostě nedá domluvit...

Muž: (přeruší ženu) Ještě než se s vámi, vážená paní, rozloučím, chci vám říci, že vás nesoudím. Nemyslím si o vás ani nic špatného a naopak věřím, že máte na to dělat něco v životě něco lepšího a záslužnějšího, než je tato ponižující funkce obchodního automatu. Přeji pokud možno hezký den, jestli to ovšem vůbec jde při tomto zaměstnání.

Žena: (po chvilce ticha zaječí) Kreténe! Běž do prdele! (a zavěsí)

Dva dny po tomto telefonátu dá žena svému zaměstnavateli výpověď a na její místo nastupuje nová operátorka.

 

Originál na: http://deomnibus.blogspot.com/2011/12/vymena.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Kolář | sobota 3.12.2011 22:30 | karma článku: 9,76 | přečteno: 532x
  • Další články autora

Ondřej Kolář

Smečky

16.11.2015 v 9:17 | Karma: 9,84

Ondřej Kolář

Lidé, bojme se!

14.8.2015 v 12:05 | Karma: 14,60

Ondřej Kolář

Islám je zástupný problém

14.5.2015 v 12:00 | Karma: 10,78

Ondřej Kolář

Dynamický Zeman

28.4.2015 v 16:15 | Karma: 17,21

Ondřej Kolář

Imigrace

24.4.2015 v 11:50 | Karma: 11,69