Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MacX

20. 4. 2011 14:25
Když se o iracionalitě argumentuje iracionálně...

1. Před japonskou katastrofou bylo zabezpečení japonských jaderných elektráren považováno za špičkové. Pokud by před oním zemětřesením někdo vyzýval k preventivním opatřením, byl by právem označován za iracionalistu.

2. To, že VV jsou "nejlepší řešení" proti korupci, si myslelo 11% voličů, kteří přišli v květnu 2011 volit. A nikdo z nich o plánu pana Bárty tehdy nevěděl, takže bohužel, právě váš argument iracionálně počítá s informacemi, které tehdy nemohli mít. 

3. Tento váš argument není o iracionalitě, ale o rozdílných žebříčcích hodnot. Pro vás je první člověk, pro někoho jiného celek přírody. Přísně vzato, iracionální jsou oba postoje.

4. Ukažte mi, kde stoupenci solární energetiky (já jím nejsem...) tvrdí, že je "žádoucí pokrývat české pahorky a hory lesy větrníků a pole či louky solární monokulturou."

5.Co vám pomůže centrální databáze lidí, když nemáte přehled, kde ti lidé skutečně bydlí?

0 0
možnosti

iacobau

20. 4. 2011 14:36
Re: Když se o iracionalitě argumentuje iracionálně...

ad 1) Nemáte pravdu. Vůči zabezpečení Fukušimy byly výhrady. A taky ve srovnání s Temelínem nebo Dukovany také neobstojí. Jistě i proto, že je tato elektrárna již z roku 1971.

ad 2) Opět nemáte pravdu. Těch jedenáct procent voličů jistě nevědělo o tajných plánech Bárty, ale informace o tom, že za stranou stojí vlivný podnikatel s bezpečnostní agenturou, ty měli všichni.

ad 3) Ano, je to o žebříčku. U mne je na prvním místě zdraví člověka a pak teprve zdraví ostatních živočichů. Má to jistě racionální oporu.

ad 4) Pokud chceme alternativní zdroje, někdy být musejí. Větrníky tam, kde fouká vítr, solární panely tam, kde nic nestíní. Ostatně stačí se podívat do zemí, které jsou na tom s alternativními zdroji dál, jak to u nich vypadá.

ad 5) Pokud vím, sčítání obyvatel není určeno k tomu, aby se zjistilo, kde kdo a s jakým RČ žije. Jinak adresy v evidenci obyvatel pochopitelně jsou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 922x
Člověk s vlastními názory, které obvykle leží mimo mainstream.

Seznam rubrik