Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bofums

19. 4. 2011 15:26
Různé názory,

které se objevily v diskusi, jen zdůrazňují, že k hodnocení kterékoliv historické

události je zapotřebí časový odstup a dostatek znalostí o ní. I tak budou vždy

existovat zcela opačné názory / viz husitství, Bílá hora, 2.sv.v., odboj /. Bude vždy

odvislé od individuálního názoru. Pokud jde o posledních 20 let, je to tím pocho-

oitelnější! Bylo by jen dobré, aby se zde ozvali ti, kterým je  opravdu zle[>-] !!

0 0
možnosti

Shackall0

19. 4. 2011 13:27
Z takových článků lezu vzteky po zdi...

... neboť mě vytáčí přesvědčení jejich autorů o tom, že bylo reálné, aby komunisty v roce 1990 vystřídali erudovaní a schopní altruisté, kteří by v potu tváře za průměrný plat pracovali pro blaho tohoto národa, tj. aby se autor za tři čtyři roky jako na Západě a nemusel by hnout ani prstem nad rámec toho, co už odváděl.

Vytáčí mě přesvědčení autorů, že ekonomika, která byla schopná v roce 1989 vrhnout na "trh" tohle http://www.oldradio.cz/radtes.htm, byla funkční a mohla bez systémových změn prosperovat.

Fascinuje mne, že "obyčejní lidé" kupovali za babku poldovácké byty (a nyní je prodávají za tržní cenu), chodili měsíce a měsíce za plný plat chrápat do krachujícího ČKD a dostali reálně do ruky opci na akcie, a nikomu to nestojí za zmínku. To jenom ti nahoře, ti za to můžou...

Tím neříkám, že se neudělala řada chyb a už vůbec neříkám, že je dnešní systém ideální. Ale nepapouškujme už prosím ty Nové pověsti České!

0 0
možnosti

iacobau

19. 4. 2011 13:33
Re: Z takových článků lezu vzteky po zdi...

Buď jste to nečetl, nebo nepochopil.

0 0
možnosti

kladivo a srp, naroste ti hrb

19. 4. 2011 12:55
Plyne z toho poučení

že Samet nebyla žádná revoluce, ale dobře promyšlený převrat, pod patronací některých špiček KSČ a tehdejší Státní bezpečnosti.

Jednou něco takového stejně přijít muselo, ale většina lidí je naivních a hloupých, další fáze dění si nedovedli ohlídat, nešli do toho naplno a proto jsme tam, kde jsme.

Bývalí soudruzi a rudí privátizátoři, političtí chameleoni, estébáci a jejich agenti se nám po mnoho let jen smějí do ksichtu.:-/Rv

0 0
možnosti

iacobau

19. 4. 2011 13:07
Re: Plyne z toho poučení

Tato teorie je i přes svou zjevnou hloupost pořád hodně populární. Asi proto, že je vlastně neskutečně alibistická. To ne my, slušní občané, ale oni, zlí komunisté a jejich přisluhovači za všechno můžou!

Že by režim, který byl již několik let v rozkladu (což lze historicky doložit), dokázal vyburcovat národ a sehrát velkolepé divadlo? Pak tedy studenti na Národní byli ve skutečnosti herci a všechny významné osobnosti, které se za ně postavily, dělali jen smluvenou a dobře placenou práci?

Bývalí soudruzi, kteří se nám smějí do ksichtu jsou lidé s pokřiveným charakterem. Jenže takových pokřivených je tu mnohem víc a zdaleka ne všichni jsou bývalými soudruhy.

0 0
možnosti

Matyas Sandorf

19. 4. 2011 12:16
Na komunistech bylo nejhorší to,

co přišlo po nich - hrůzovláda ODS v čele s tuneldědkem, který sice sedí na hradě správně, ale ten hrad - Mírov má se jmenovat Rv

0 0
možnosti

Zákon o dodávkách teplé vody

19. 4. 2011 12:06
Mě by zajímalo, kolik je autorovi let

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 922x
Člověk s vlastními názory, které obvykle leží mimo mainstream.

Seznam rubrik