Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin V2

15. 4. 2011 10:05
Skvěle napsáno!

DOufám, že jste se u toho psaní celou dobu bičoval a pod zadkem měl připínáčky!R^

0 0
možnosti

pá_ja

15. 4. 2011 9:53
Národ

který si nikdy na delší dobu nevládl sám, se to za těch pár let nenaučí, to chce čas.

A novou krev.

0 0
možnosti

buřinka

15. 4. 2011 9:07
Máte naprostou pravdu,

tuším že už Masaryk se s tím potýkal, když říkal, že jsme národ kočích a služek (tím výrokem si nejsem jistý), ale ať ho vyřkl kdokoli, souhlasím s ním.

0 0
možnosti

Rudolfova pritelkyne

15. 4. 2011 8:41
Zahraničí - kultivovanost sama

Ale že když člověk vyjede za hranice, tak tam ta kultivovanost je vidět na každém kroku, že? Zejména v přistěhovaleckých čtvrtích velkoměst. nebo viděl jste někdy vlak s fanoušky Interu nebo AC Milan, jak jede na zápas do Říma, to je přímo vzor kultivovanosti.

0 0
možnosti

L. Matějka

15. 4. 2011 9:01
Re: Zahraničí - kultivovanost sama

..jenže autor píše o politické scéně, o představitelích států a členech národních vlád, nikoliv o slumech a rowdies...

0 0
možnosti

Rilian

15. 4. 2011 8:27
To Rakousko...

...jste přeskočil podezřele rychle. Škoda, že jste nevyložil, jaké demokratické tradice pěstoval v naší zemi v 19. srtol. např. Metternich, potom Bach, jak byl veliký český demokrat Havlíček bez soudu unesen státní policií a jak mu Bach zabránil vykonávat jeho novinářskou práci (přestože rozumný a demokratický režim by si právě takové žurnalisty hýčkal - vždyť Havlíček byl rozhodný odpůrce radikalizmu a šlo mu o vybudování demokracie v rámci Rakouska), jak se Rakousko odměnilo české loajalitě tím, že odmítlo státopsávné požadavky Čechů a poslechlo raději maďarské křiklouny... Kdyby Rakousko nebylo skrz naskrz prohnilé a nevládl mu idiot, byly by samozřejmě veliká šance na jiný vývoj. Rakousko se ale reformovat nechtělo, v tom byl zásadní problém, víme? A to že jsme národem plebejců je hlavně důsledek likvidace českých elit v Habsburky v důsledku Bílé hory...

0 0
možnosti

Rudolfova pritelkyne

15. 4. 2011 8:44
Re: To Rakousko...

A navíc se mi líbí, jak ti, kteří Rakousko idealizují, pomíjejí skutečnost, že ještě na samotném sklonku své existence hnalo české mladé muže na jatka první světové války za něco, co vůbec neodpovídalo zájmům Čechů, protože nějaký posun hranic na Balkáně, co by z toho Češi měli? Jen další chudá oblast navíc, na kterou by museli jako bohatší část monarchie doplácet. Takže umírali na válceproto, aby po válce měli na koho doplácet.

0 0
možnosti

rodd

15. 4. 2011 8:20
Je to trošku jinak

Ne plebejci ale socialističtí maloměšťáci !! Pád naší společnosti začal od roku 1939 - genocida českých židů a české elity gestapem, odsun českých němců po roce 1945. Nejhůře a nejdůkladněji však komunisti pod dohledem Stalina. Zde nastala ta pravé plenění pilířů národa. Devastující zásahy do intelektuální elity národa, zásahy do vojenské elity národa, zásahy do živnostenské a zemědělské vrstvy, zásahy do českého školství, práva ... Normalizace v 70 vykořenila pak to poslední ... . Čistka za čistkou proces za procesem. To ho se pak uchopila "lůza" a terorizovala pod vlajkou komunistických ideologií, ty jež jim nějak vadili, majetkem, chováním ... . Hodně to bylo na venkově a zasáhlo sedláky i drobnou aristrokracii. Tím že takhle zničili jednotlivé pilíře společnosti, nakonec komunisti na to dojeli a my na to dojíždíme pořád ... .

0 0
možnosti

Jednoho krásného dne ...

15. 4. 2011 8:23
Re: Je to trošku jinak

přesně a koho komáři nepopravili nebo nezavřeli, tak emigrovali. tak se nedivme že nám dál vládne lůza. morální autority byly vyhubeny.

0 0
možnosti

shcnitt

15. 4. 2011 7:49
Krátké a naprosto výstižné !!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 922x
Člověk s vlastními názory, které obvykle leží mimo mainstream.

Seznam rubrik