Typické znaky problémových řidičů?

Poznat problémového řidiče na silnici není kolikrát nijak těžké, mají často společné znaky a způsob chování. Které to jsou?

Čepice

Řidič s čepicí zpravidla nemá pod čepicí. Čapka je jeden s typických znaků, jako kdyby si takový člověk sám tohle stigma nasadil a upozornil tak na svou řidičskou neschopnost. Je otázkou, proč tomu tak je. Kšiltovka nejspíš snižuje výhled a pokrývka hlavy je také oblíbená u řidičů seniorů.

 

Písmeno "Z"

Začátečník na sebe správně upozorňuje a dává najevo ostatním, že není vyježděný. V tomto smyslu jej nejspíš používá i armáda RF, neboť řidiči vojenské techniky jsou často branci se 4 měsíčním výcvikem. 

 

Značka "dítě v autě"

Tímto označením nám dává řidič najevo, že mu dítě znemožňuje plně se věnovat řízení, nebude mít přes pleny a další dětskou výbavu výhled dozadu a troubením můžete probudit spící dítě.

 

Motorka

Motorkáři, lidově "dárci orgánů", si příliš nelámou hlavu s rychlostními limity a předjíždí prakticky kdykoliv a kdekoliv, na silnici je proto zahlédnete po velmi krátkou dobu, ale slyšíte je na míle daleko.

 

Neudrží se vpravo a jede pomalu.

Buď je to senior, nebo to telefonuje. Každopádně pokud jede za někým takovým, dejte si velký odstup a zpozorněte.

 

 

Nejhorší ze všech - má to bicykl!

Jakmile to má bicykl, je to jednoznačným znakem opravdu vážných problémů a nerespektování dopravních předpisů. Mnoho lidí také na bicyklu ztrácí pud sebezáchovy a jednají sebevražedně! Tato dvoukolová kamikaze se objevují zejména v létě a za snížené viditelnosti.

Když říkám, že cyklisté nerespektují dopravní předpisy, tak to myslím ve všech myslitelných ohledech. Nedodržují ani jízdu vpravo, kruhový objezd střihnou nejkratší cestou, potkáte je i na dálnici, jezdí i na červenou při zúžení vozovky - klidně risknou střet s autem, můžete je vidět i v hospodě, kde se posilňují alkoholem před jízdou. 

Navazující článek  https://ondrejflegl1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=785420

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ondřej Flégl | středa 29.6.2022 14:22 | karma článku: 15,07 | přečteno: 800x