Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Tak jsem si opět připomněl ona pověstná 50 létá minulého století, kdy byli vyhazování z práce lidé, kteří veřejně nevyznávali nadšení z kolektivizace, internacionální spolupráce a vedoucí úlohu Národní fronty !!!

;-(;-(

0 0
možnosti
OF

Brečíte na špatném hrobě - skočte si do Ruska - tam můžete vykřikovat, že se vrátili politicky do minulosti.

0 0
možnosti
Foto

Já chodil na základku v době nejhlubšího budování socialismu (nebo co to mělo být). A to v 50. letech. U "choulostivých" témat se učitel vesměs odkázal na učebnici a nebo to odříkal neutrálním způsobem. Ovšem oni vesměs sami studovali ještě za 1. republiky.

Jeden zanícenec se tak ovšem našel, jako "partyzán" pobil celé nacistické pluky a o hrdinství sovětské armády pěl ódy. Ale jinak neškodný.

A ruštináři se zásadně zabývali jen ruskou klasikou. A moje generace si plně vychutnala "osvobození" v r. 1968.

Kde se vyklubali dnešní kremlofilové, kterých je dle STEM 4 až 6%, nevím. Nejspíš lidé neúspěšní, zklamaní, nedocenění, frustrovaní?

Ale co, možná že v IVK shánějí sekretářku. :-)

5 1
možnosti
MB

Učitelka zoufat nemusí, naopak. Vypadá to na ocenění Puškinovou medailí. Sbližuje národy přece. Pokud se ještě naučí hrát na harmoniku? Není co řešit. První koncert může uskutečnit v Mariupolu. Tam jsou již od fašistů očištěni. Pravda, návštěvnost bude asi řídká, diváci jaksi ubyli. Nic se neděje, může cestovat dále. Třeba je obveselit v Buči ... :-)

3 0
možnosti
OF

Pokud se vám nezobrazují odkazy v článku umístěné do slov, najdete je na konci článku.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
Foto

Ono video neobsahovalo žádný soukromý obsah. Obsahovalo veřejný projev učitelky - její výklad žákům.

4 0
možnosti
PD

P46e27t58r 52D45r32a45p88a95l

21. 4. 2022 13:17

no, už když ředitelka prohlašovala, že učitelku okamžitě vyrazí, jsem si říkal, že tančí na poněkud tenkém ledě a soudní spor na neplatnou výpově ́d bude následovat. Ano, učitelka má názory, které by něměla dětem prezentovat během vúuky, ale to nemůže být důvod k okamžité výpovědí, pokud na toto jednání nebyla už někdy předtím upozorněna. prostě zákoník práce platí a ředitel nění vládcem svého pašalíku.

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti
JG

Přehlédla jsem prosím někde odkaz na to, co přesně bylo na té nahrávce? Jak si může člověk udělat nějaký názor, když vy tady kritizujete nějakou lež, ale co je podle vás tou lží nikdo neví. Děkuji za případný odkaz

1 0
možnosti

Je s podivem, že žena s takovým IQ a EQ může být učitelkou. :-/

5 2
možnosti
ZZ

Možná právě proto, ona se stala učitelkou a vy jen blogerem !

;-D

4 5
možnosti
PP

P73a78v77e21l 24P60a63v85e74l

21. 4. 2022 12:17

...a patrně dle vás, tím že tedy "lže", tak všichni ostatní mají právo hodit kamenem i když je to v rouzporu s mravy, nařízením či zákonem. Taky demokrat.

2 0
možnosti
PB

P74e80t61r 28B46u39r66i69a47n

21. 4. 2022 12:23

Budete se divit, ale mají.

A mimochodem, poukázat na zjevnou lež je u vás v rozporu s dobrými mravy a zákonem? Odkud jste se vyloupl, z Mordoru?

9 0
možnosti
MS

Jen ať se soud vyjádří. Spíš mě zajímá, jestli budou obhájci učitelky respektovat závěr soudu v případě, že žalobu pro neplatnost výpovědi zamítne. Třeba žalobě vyhoví, mě je to jedno. Stejně ve škole skončí jako kůl v plotě. Kdo ji tam bude brát vážně? Studenti ji budou nesnášet, ředitelka taky a zbytek sboru se jí nezastal. Takže ať max sebere odstupné a zmizí na jinou školu, nebo do důchodu. Tu podělanou pověst si ponese.

Jen bych doplnil, že pořízení obrazového záznamu bez souhlasu je naprosto legální:

§ 85 občanského zákoníku odst 1)Rozšiřovat podobu člověka je možné jen s jeho svolením.

§88 občanského zákoníku

(1) Svolení není třeba, pokud se podobizna nebo zvukový či obrazový záznam pořídí nebo použijí k výkonu nebo ochraně jiných práv nebo právem chráněných zájmů jiných osob

(2) Svolení není třeba ani v případě, když se podobizna, písemnost osobní povahy nebo zvukový či obrazový záznam pořídí nebo použijí na základě zákona k úřednímu účelu nebo v případě, že někdo veřejně vystoupí v záležitosti veřejného zájmu.

To rozšíření na internet bez souhlasu samozřejmě trestné je a myslím si, že ji její advokát tohle i sdělí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 16,31
  • Průměrná čtenost 932x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik