Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Ještě jeden aspekt téhle situace je celkem zajimavej. A to cena téhle akce. Je to sice naprosto mimo téma řešené v blogu. Ale chápe někdo proč jsou tyhle úkony v zemích kde jsou povolené tak drahé. Jedna dávka barbiturátů nemůže stát takovou raketu. Služby se smrtí spojené taky ne. Takže je asi velká provize zařízení kde to proběhne.

0 0
možnosti

Nejspíš i odrazující účinek.

0 0
možnosti
Foto

Euthanasii schvaluje leckdo, nicméně většina má o tom, co to je, jen mlhavou představu.

Sice jste celkem správně popsal jednotlivé způsoby ukončení života mimo jeho přirozenost, ale zcela jste pominul právní důsledky.

Pokud chcete psát na toto téma, zkuste si projít historii provádění euthanasie (+ další metody). Doporučuji zejména závěry tzv. Remmelinkovy komise v Holandsku.

Umíte si představit, že v právním chlívu, který u nás panuje, by byla striktně dodržována všecha požadovaná ustanovení? Můžete vyloučit nátlak na nemocné, aby "nebyli sobečtí", protože léčba stojí přece mnoho peněz? Potřebujeme byt a děda stále žije, pane doktore.......etc.

Kdo by to prováděl? Lékař? Proč ten? Tak nějaký antoušek? Mobilní mordparta?

Je rozdíl, jestli zabíjí nemoc nebo lékař.

9 0
možnosti
MR

Otázka je bude se vám chtít umírat v terminálním stádiu rakoviny třeba půl roku ve stavu nic moc. Bude velice intenzivní poslední zážitek vašeho života. Já bych ho zažít nechtěl a třeba budu mít štěstí, nebo taky ne. Jasně z hlediska co popisujete vy máte pravdu. Ale jen do doby kdy to neřeší člověk na vlastní kůži. Pak se názor většinou dost rapidně mění.

2 0
možnosti
PP

V případě, že život pacientův je jedno velké utrpení a není pražádná naděje na záchranu nebo i jen zlepšení stavu, pak naprostý souhlas a je nehumánní člověku neumožnit důstojný odchod. Nechtěl bych být ale ten kdo bude posuzovat žádosti. Rozhodně je třeba brát v úvahu přání pacienta, které ovšem musí být vysloveno kvalifikovaně a s plným vědomím. Ovšem nejen to. Muselo by být vsazeno do kontextu s názorem lékaře - a ne jen jednoho ošetřujícího ale řekněme nejméně tří, přičemž identita zbývajících dvou lékařů by měla být tajná aby na ně případní vykutálení příbuzní nemohli vykonávat nátlak. Na vlastním úkonu by také měla být nutná přímá účast pacienta, je-li to alespoň trochu možné, zdravotnici by měli úkon "jen" umožnit. Atd atd...v zásadě jsem pro, ale je to složité....

5 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 18,11
  • Průměrná čtenost 938x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik