Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Bez emocí, fakticky pro kamaráda pana Josefa Nikla :

Dnes, 80 % bydlí ve svém. Zejména u starších, je vlastně záhadou - Jak to, že se za celý život nedobrali k bytu? Na nájemním bydlení není nic špatného jistě. Tedy si zřídili rekreační chalupy- chajdy? Všichni věděli, zestárneme. ...

02/2023 SIPO 3+1, klasiko panelák Ostrava- 7.940 Kč. Nájem 6.845, elektřina 430 Kč, plyn 480 Kč- fixace smlouvy Innogy. Město nechce byt prodat. Tedy pobyt na chalupě v lese- Od plynu ÚT po SAT. Elektřina 2.040 za 2 budovy + cirkula, plyn 2.740 Kč - 2 plynové kotle. Voda levná, bez stočného. Pochopitelně všude internet. Prakticky součtem všech bydlení - měsíčně 12.720 Kč.

Jsem v důchodu, mj. tak bydlí i mí přátelé. Prchli z města, vyplatilo se. Jako daň za dřívější 2-3 zaměstnání a rozum hospodáře. Platit nájem 13.000 Kč? To si zřejmě může dovolit pouze bohatý člověk. Slovy otce mého - Jsem chudoben. Včetně dcer, rovněž bydlí v svém. Klasika, platba FO. Vše bez dluhů ...

Výše uváděné není vychloubání. Jsem schopen dokladovat, uveďte @, pošlu. Snažím se pravdivě prokázat, že žít lze. I bez 1.000 Kč "zlotřilé vlády". Babiš, Okamura? Proboha, k čemu ... ? Chvála rozumu a pracovitých rukou ! :-)

2 0
možnosti
JN

J86o92s28e56f 35N32i23k80l

22. 2. 2023 20:12

Pane Bučku, děkuji vám za námahu, kterou jste vynaložil, aby jste mne přesvědčil (i když nejsem váš kamarád). V reakci na pana Hrušku jsem možná trochu ujel.

Aktuální nájemné v některých městech:

https://realitymix.cz/statistika-nemovitosti/byty-pronajem-prumerna-cena-pronajmu-mesic-byt-60m2.html

Možná se na výši důchodů dívá většina důchodců vašima očima. Pak je vše v pořádku.

1 0
možnosti
JL

Dokud bude stat rozdelovat duchody podle dnesni organizace i v buducnu, stejna diskuze bude za 5, 10, 20, i 100, let. Tech panu "Niklu" panu Babisu, Okamuru a dalsich, bude vystridano novymi "prukopniky", kritizujici tu organizaci statniho duchodoveho zabezpeceni. To je dano jiz Marxem. Lidsky duftip se postarat sam za sebe, je potlacen chamtivosti obcanu "vysat" co nejvic, kdyz se muze !!!

Zacinam vice verit te ucitelce co nas ucila, ze "mysleni je bolestive".

0 0
možnosti
JN

J23o96s45e55f 40N18i16k77l

22. 2. 2023 12:24

Dobrý den, jsem ChatGPT: "Milý Ondřeji, jsi mladý, určitě chytrý chlapec a takovým patří budoucnost. Mládí má přece zelenou...Budeš určitě studovat, abys to v životě dotáhl daleko. Připrav se na překážky, které před tebe život postaví, určitě to nebude procházka růžovým sadem. Buď skromný, protože lépe už bylo. Brzy poznáš co stojí život pro tebe a tvou rodinu, budeš-li nějakou mít. Pracuj usilovně na sobě. Získávat vědomosti, dovednosti a zkušenosti není něco jako balit věci do kufru. Poznáš také rozdíl mezi virtuální světem a tím reálným. Přijde čas, že si necháš poradit od svého otce nebo dědečka..."

Tvůj ChatGPT

2 8
možnosti
HH

Jojo ta moudrost a zkušenosti stáří je nejlepší...kor když, jsou v penny vajíčka v akci..to člověk hned vidí moudrých a zkušených lidí a nebo na mítinzích koblihářů či komoušů...

9 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 18,11
  • Průměrná čtenost 938x
Příčetný "výtržník" v nepříčetném světě. Kritická duše se zrcadlem v ruce. To jsem já. Budu psát o tom, co mě baví - politika, sebeobrana, skeptická témata, výlety a dění kolem mě. Kdo se bojí, nesmí do lesa, a to samé platí i o mém blogu. Oblíbený nápoj? Slzy tmářů.

Seznam rubrik