Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milá Leontýno,

 

Děkuji Vám za vaši připomínku a rád Vám odpovím.  Musím se přiznat, že úplně nerozumím Vašíotázce v tom smyslu, co je socialistického na odpovědné správě veřejnéhomajetku. Nakonec i proto jsem byl zvolen. Myslím, že jsem si stranu nespletl ataké si myslím, že na mých článcích o veřejném prostoru nic nepravicového není.V přeneseném slova smyslu se ve většině případů jedná o minulé, současnéči budoucí investice města do jeho infrastruktury. Jsem jako pravicový politikpřesvědčen o tom, že mělo-li by město do něčeho investovat, tak především doinfrastruktury, která mimo jiné především vytvoří podmínky pro rozvoj podnikáníve městě, pro rozvoj služeb, obchodů apod. To je právě úkol veřejné správyvytvářet podmínky a ano, souhlasím s vámi co nejméně otravovat regulacemi,vyhláškami, zákony a co nejméně podnikatele zatěžovat poplatky a daněmi, ale io tom se v některých mých článcích dočtete. Právě příklad přehrady a dojisté míry i Ještědu je právě o investicích do městské infrastruktury, kterápokud bude v dobrém stavu, bude promyšlená a kvalitní, tak pomůžesoukromému sektoru rozvíjet jeho aktivity. Z tohoto pohledu si tedymyslím, že se pravicové politice rozhodně nezpronevěřuji. Jinak se ve svýchčláncích věnuji tématům, která z mého pohledu hýbou Libercem a která chciřešit jako komunální politik a veřejný prostor obecně musí být předmětem zájmukomunálního politika. Nebo ne? 

Ondřej Červinka

0 0
možnosti
Foto

Pane Červinko,

děkuji Vám za odpověď. Pamatuji ODS, která prosazovala privatizaci, jak jen to bude možné. Pamatuji Václava Klause ve vedení, který sliboval osekat zákony až na dřeň, privatizovat všechno co jen trochu bude možné. Proto mě trochu zarazilo to vykupování pozemků a starost o veřejný prostor. Podle mého názoru bylo v prvním plánu ODS naprosté minimum veřejného prostoru a naprosté minimum investic do tohoto prostoru. A tohle je několikátý článek v pořadí, kde popisujete, jak město zainvestuje do veřejného prostoru.

Sama jsem v Liberci nikdy nežila, ale naše rodina pochází z Liberce, respektive z Reichenbergu, rodina tam žila bratru sto let, proto mám k Liberci víceméně vřelý vztah.

Nesouhlasím s Vámi, ale přesto velmi oceňuji, že jste odpověděl. Klobouk dolů, na to najde odvahu jen málo politiků. Přeji hodně štěstí a úspěchů.

L.Ch.

0 0
možnosti
Foto

Já tomu moc nerozumím. Jste členem pravicové strany a ve svých článcích řešíte jen veřejný prostor, skupování pozemků ze strany obce a podobné opravdu nepravicové aktivity. Poklad v centru ve vlastnictví města, poklad na Ještědu ve vlastnictví města, poklady jinde ve vlastnictví města. Nespletl jste si stranu? Skutečně v ODS v posledních letech vládne takový socialismus? To je velmi smutný konec pravicové strany. Pošlapání základních ideálů strany, soukromé vlastnictví a jeho ochrana především, minimum zákonů, které zasahují do života lidí, privatizace za každou cenu. A Vy hájíte vykupování pozemků na Ještědu, řešíte co s přehradou a jejím okolím ve vlastnictví města. Pokud je okolí přehrady v soukromých rukou, tak je to ještě horší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 634x
ekonom, manažer, komunální politik, předseda místního sdružení ODS Liberec, zastupitel města

Seznam rubrik