Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J15a17n 32S79ů27r57a

9. 1. 2016 22:01

Asi už jsem příliš starý na to, abych měl tak krátkou paměť a zapomněl, čí plody ve školství teď sklízí současná koalice. Osobně jsem více uražen tím, v jakém stavu ODS a spol. nechala školství v Liberci. Zrušilo se tu pár škol v době, kdy začínal baby boom a bylo jasné, že dětí bude více. Namísto toho, aby se řešila kvalita školy a do škol se investovalo, postavila se aréna. Jedna z nejlepších škol se rovnou prodala odsouzenému za korupci Zeronikovi. Máme sice arénu, ale také třídy, kde se učí 30 a více dětí. Vskutku výuka odpovídají 21. století, kdy se učitel může žákům plně věnovat.

Moc nerozumím tomu, proč Ivan Langr vyzývá zrovna ředitele ZŠ k bonzování, přeci není tak těžké si na magistrátě vzít seznam žáků školy a porovnat ho s adresami v databázi přihlášených k tvorbě odpadu.

To, že v Liberci existují dvě školy, o které je extrémní poptávka a o ostatní ne, svědčí o tom, že se zřejmě plně nepovedlo zkvalitnit výuku jiných školách, jinak by takové extrémní výkyvy nebyly. Nebo minimálně nepodařilo "prodat" jejich kvalitu. A také svědčí o přehnaných ambicích některých rodičů, kteří mají pocit, že právě jejich potomek je jazykový génius a musí ho umístit na Husovku. Reálné setkání s libereckým základním školstvím mě čeká teprve letos a už teď se opravdu těším. Najít na webu spádové školy, kam by měl nastoupit syn, například termín dne otevřených dveří, je nemožné.

0 0
možnosti

Asi ano Honzo, jsi už dost starý na to, abys měl krátkou paměť. Protože základní škola se nezrušila žádná a už vůbec ne v době, kdy začínal baby boom. Naopak v okamžiku kdy baby boom začínal, tak to byla ODS, která reagovala a vytvořila více než 400 míst v mateřských školách a měla připravený program jejich dalšího rozšiřování a program na následný rozvoj základních škol, bohužel jsme už nedostali šanci ho realizovat. Nejvíc investic do škol šlo mimo jiné ve volebních obdobích 2002-2006 a 2006-2010 (tedy za ODS). To jsou nezpochybnitelná fakta, na která rádi někteří lidé včetně Tebe zapomínají, nebo si jich nikdy nevšimli. Jako novinář bys pak třeba neměl dělat fauly typu prodeje školy Na Perštýně. Protože tuto školu neprodalo Jiřímu Zeronikovi město, ale prodala mu ji církev, které vždy patřila, a dokonce je to tak, že on ji městu vyfoukl doslova před nosem. Férové by ale také možná bylo říci, že tato škola dále velmi dobře funguje a to dokonce s vyšší kapacitou a navíc se rozšířila i o mateřskou školu. A co se týče těch dvou škol, o kterých píšeš, tak to je zkrátka v Liberci historicky vžité. Husovka a Lesní jsou zkrátka vyhledávané školy už více než 50 let a na tom se bude něco měnit jen velmi těžko, obzvlášť, když jsou dobře vedené. A pokud v lednu hledáš termíny dne otevřených dveří, tak se to možná nedaří proto, že na většině škol už dny otevřených dveří proběhly na podzim...

0 0
možnosti
AL

V 90. letech byla snaha o diverzifikaci školství. Vznikaly školy s určitým zaměřením - jazykovým, sportovním, hudebním. Spádová vyhláška tohle naprosto zabila. Je jedno, že vaše dítě má hudební talent. Spadá do oblasti se ZŠ pro děti s dys, tak bude chodit tam. Na individuální schopností dětí nebude brán zřetel. A pokud chějí rodiče pro dítě jinou školu, než do jaké patří dle spádu, tak jsou buřiči a podvodníci. Všem stejně! Ať žije eurokomunismus!

1 0
možnosti
VB

V zákoně se jasně praví, že rodiče mají právo na výběr základní školy dle vlastního výběru. Kde je ta svoboda? Že je možné dát dítě jen do školy, která je nejblíž, i když má třeba špatné výsledky? Ať si školy nastaví jiné parametry přijímání studentů, ať opravdu usilují o získání žáků (a rodičů, kteří se na fungování školy podílejí).

0 0
možnosti
JS

Najít objektivní pohled na celý problém není až tak jednoduché, prolíná se zde oblast školství, která je deptána neustále se měnícími ministry z nichž každý chce uplatnit svoje "nejlepší" myšlenky, většinou úplně rozdílné od těch předcházejících (současná inkluze je dostatečně vypovídající). Na druhé straně jsou někteří ambiciózní rodiče přesvědčení, že dobrá škola udělá z jejich malého trotla genia a dělají pro to co jen jde.

Fiktivní stěhování dětí do příslušného obvodu je stejně "obhajitelné" jako fiktivní stěhování politika do obvodu kde kandiduje ve volbách.

0 0
možnosti

Dobrý den. Pokud jste četl pozorně můj článek pane Střižínku, pak jste si musel všimnout, že neobhajuji postup rodičů a ani ho nepovažuji za optimální postup. Ale na druhou stranu označovat jejich chování za deviantní a prokorupční a vyzývat ředitele s mírnou pohrůžkou k jejich udávání OSPOD, považuji za mírně řečeno přestřelené...

1 0
možnosti
KT

Z pohledu platné legislativy pro sociální oblast je rozdílné trvalé bydliště obou rodičů a jejich nezletilého dítěte atypickou věcí, která podléhá přezkumu důvodů pro takový stav místně příslušnou sociální správou.

Proto se stěží bude jednat o urážku, jak se mylně domníváte.

1 0
možnosti
JN

Účelově podaný podnět není urážka, je to svinstvo.

0 0
možnosti
MP

Nemohl jste ten otevřený dopis zveřejnit? Takhle čteme jen názor jedné strany (státostrany ODS ;-D).

Přehlašovat šestileté dítě na jiné trvalé bydliště než mají rodiče je ;-O.

Myslíte, že děti jsou hloupé a tohle podrazáctví je nepoznamená? Účel prostředky nesvětí. Kdyby se rodiče spíše angažovali v dění spádové školy (školní rady), bylo by to dlouhodobě prospěšnější pro všechny.

0 0
možnosti
OP

Rodiče těch dětí vyrostli v podrazáckých poměrech a přesto jim na jejich dětech záleží, byť ty popsané úkony podrazácké jsou. Zajistit pro dítě, aby se vzdělávalo v důstojném prostředí, za využití nedokonalých zákonů stojí. Předělávat mizernou školu, pane Pinkasi, to si myslíte, že lze?

1 0
možnosti
OP

Bože, co za zrůdu tam máte v náměstkovském křesle? Nestálo by za to na něho podat žalobu za podněcování k rodinným rozvratům?

2 1
možnosti