Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TKN

ta, která nejsem

4. 11. 2010 8:13
Pohotovostnímu vozidlu se staví všude v USA i v Kanadě

Příště, než někam pojedete, si přečtěte dopravní předpisy.

0 0
možnosti
MO

farfalla_farfalla

4. 11. 2010 10:06
Re: Pohotovostnímu vozidlu se staví všude v USA i v Kanadě

To by samozřejmě bylo nejlepší, nastudovat si předpisy všech států, do kterých pojedeme, ale zase by nevznikl tenhle článek, který má na danou skutečnost upozornit i případné další cestovatele... :-)

0 0
možnosti
DN

dneu

4. 11. 2010 3:07
jízda mezi mormony

utah je v tomto ohledu podivný stát...a pokud nemáte značku z Utahu nebo aspoň na nárazníku nálepku "Jesus saves", tak máte smůlu....na druhou stranu soudce by případ vyhodil, zejména pokud byste se bránili, že ta řidička se na vás nebezpečně lepila a pak předjela. A pokud byste ji zapřísahali autoritou nejvyšší nezapřela by to, pámbíčka se tam opravdu bojí.

0 0
možnosti
B

bbaarrtt

2. 11. 2010 11:26
To udání

Řeší se to tu docela dost, ale mě by zajímalo, jestli někdo věcí znalý napíše, jak by to mohlo dopadnout?? Jako babka mě nahlásí, že myslí že mě viděla dělat přestupek, šerif řeší - OK. Ale jak to funguje dál, myslím s tím soudem? Ta baba udavačka, nebo šerif musí dokázat, že ten přestupek se stal ne?? A co když to není schopná dokázat? A když se to teda dokáže, tak případné sankce jdou ve prospěch státu, nebo veřejné práce, nebo co? A babka dostane metál za službu veřejnosti? Já vím, moc otázek, ale zajímá mě to :-)

0 0
možnosti
EK

Deleter

26. 10. 2010 12:37
Njn,

ale takový "práskače" potkáte i v Aussii nebo v Evropě teda ve Švajcu. Jak si pšouknete mimo pravidla, tak už to hlásej. Pořadek musi byt!

0 0
možnosti
MO

farfalla_farfalla

25. 10. 2010 7:30
Přidán odstaveček o mlhovkách...

Tohle mi nedalo. Přidala jsem ještě odstaveček - zapomněla jsem na cestu v mlze bez mlhovek... :-)

0 0
možnosti
RP

radim36

25. 10. 2010 7:00
Poučení z tohoto příběhu pro návštěvníky Států

Když si půjčujete auto, jaké by tedy mělo mít SPZtky, z kterých států, aby američan ve stylu té zakyslé babky nad nějakým formálním přestupkem mávnul rukou a nerozmazával to?

Už je tady známo, že na califorňany se jinde pohlíží podobně jako tady na severní Moravě pohlížíme na pražáky.

0 0
možnosti
JS

Montu

25. 10. 2010 0:17
Zdravim z Kalifornie

V Kalifornii ziji a pracuji jiz pres rok, konkretne v srdci Silicon Valley v San Jose. Vse, co popisujete dokonale sedi. S navigaci v San Franciscu si nic nedelejte, tam stini mrakodrapy a ani aktualni mapy kolikrat moc nefunguji. Jen bych si dovolil pridat jeden poznatek: Krome slusnosti ridicu a vsudypritomne policie jste zapomnela na neuveritelne zacpy, ktere trapi celou Bay Area. Nikdy si uz nebudu stezovat na zacpu v Praze. :-)

PS: nikdy se mi nestalo, ze by na me nekdo troubil, kdyz jsem nechtel odbocovat na cervenou vpravo, ale to mate jedno.

0 0
možnosti
MO

farfalla_farfalla

25. 10. 2010 7:03
Re: Zdravim z Kalifornie

Máte pravdu, zácpy jsem nezmínila, je to spíše tím, že jsme ve městech netrávili příliš času, povětšinu cesty jsme projížděli od jednoho národního parku k dalšímu a tam jsme se setkali se zhuštěným provozem v Las Vegas, kde navíc dělají nějakou větší opravu silnice. Neuvěřitelný provoz+fronty jsme zažili hlavně v Los Angeles, kterým jsme jen projížděli, všude po městě kam jsme se podívali byly fronty v 5 pruzích. A samozřejmě na pobřeží - jeli jsme silnicí č. 1 (pobřeží pacifiku). V SF jsme si brali hromadnou dopravu, Golden Gate byl stejně v mlze a podzimním oparu :-) a co jsme viděli, auta jen popojížděla.

0 0
možnosti
A

anozavislak

24. 10. 2010 22:39
Docela mila historka

a jiste zazitek, na ktery budete dlouho vzpominat! :-)

0 0
možnosti
A

AAA3

24. 10. 2010 22:25
Ja bych zase nabonzoval tu babu

ze se na me lepila a ja se tim citil ohrozen, ne? ;-D

0 0
možnosti
C

Camino

25. 10. 2010 0:06
Re: Ja bych zase nabonzoval tu babu

AAA3, to znamena, ze nesmite pit? Alcoholics Anonymous???? Rv

0 0
možnosti
I

ignorantka

24. 10. 2010 22:06
neprekvapuje me to

vy jste vlastne mela stesti, ze jste zazila, to co vetsine Cechu unikne pri kratsi navsteve USA, totiz legislativni, historicke a kulturni rozdily mezi jednotlivymi staty federace...a ty jsou mnohdy obrovske. to co jste zazila s onou babkou, je totiz typicky priklad jednani ve sterotypu, ale clovek to pochopi a zacne to vnimat, az po te co zije ve Statech delsi dobu. Kalifornie a jeji obyvatele jsou krome Zapadniho pobrezi nepopularni, jsou stereotypne oznacovani za zfetovane neznabohy liberaly :)

0 0
možnosti
I

ignorantka

24. 10. 2010 22:07
pokracovani

...za druhe, Amici strasne radi dodrzuji zakony a predpisy, coz se vubec neda rict o Cesich, a klidne si na vas posviti, Cech by rekl nabonzuji... a vy jste se ocitala presne uprostred teto situace, aniz byste tusila...je to docela zajimavy pribeh, mate dobry postreh, mohla byste to zpracovat jako humornou povidku o stretu trech kultur: ceske, utazske a kaliforsnke...nezapomente, ze Utah je jeden z nejzpatecnictejsich statu...pokud jste projizdela jiznim Utahem musela jste si vsimnout, ze je to basta polygamismu, ale to je na cele samostane tema...v Arizone zase nesmite privest na uzemi rezervace zadny alkohol, v Texasu zase nesmi dve prasata soulozit na letisti...ale o tom se v cestovich priruckach clovek nedovi ;-D uzijte si zbytek cestovani

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1372x
Oblíbená tónina: d moll