O duši, co se lapit nedá... (Anděl Páně 2 - to nejlepší)

"O duši, co se lapit nedá. O tom nám povídej," zpívá Charlotte Ella Gottová v doprovodu svého otce v titulní písni pohádky Anděl Páně 2. Pohádka, která se prostě a jednoduše povedla. Sesbírali jsme to nejlepší, tady to je.

Jako fanoušek režiséra Jiřího Stracha nebo herce Ivana Trojana přináším něco ze zákulisí pohádky, zajímavosti a video, které je volně přístupné na internetu. Tyto kousky totiž pobaví a dojmou, skoro jako pohádka Anděl Páně 2 samotná.

Slovo režiséra úvodem

„Natáčením dvojky jsme se tak trochu postavili na start závodu sami se sebou, takže k příběhu přistupujeme bez nějaké pýchy, ale naopak s velkým respektem,“ prohlásil režisér Jiří Strach.

Nyní už víme, že respekt si zaslouží i režisér. Jeho štáb zvládl onen závod na výbornou.

Slovo režiséra provází i jeden z trailerů:

O čem to tentokrát je?

I tentokrát se můžeme těšit z výkonů hlavních hrdinů v podobě anděla Petronela (Ivan Trojan) a čerta Uriáše (Jiří Dvořák). Jejich kočkoviny se v Anděl Páně 2 točí kolem jablka ze Stromu poznání. Nedopatřením se jim zakutálelo z nebes na Zemi, a tak pro něho musí jít.

Na Zemi potkávají malou Elišku (Anička Čtvrtníčková) a její krásnou maminku (Vica Kerekes). Do té se anděl i čert zamilují, ale nejsou sami. Myslí si na ni i sobecký boháč (Bolek Polívka) nebo párkař (Vojtěch Dyk). Pozemské postavy ztvárnili také Pavel Liška, Stanislav Majer, Marek Taclík nebo Marián Labuda.

Pochopitelně nechybí ani scény přímo z nebes a svatá rodina. I v tomto dílu Anděl Páně se můžeme setkat s Ježíškem, Pánem Bohem (Jiří Bartoška) nebo Pannou Marií (Klára Issová). Svatou roli dostala také Gabriela Osvaldová nebo Anna Geislerová. Nově se objevuje i svatá Lucie v podání Lucie Bílé.

Lucie Bílá také odhalila něco ze zákulisí

Ve svém videu dává nahlédnout přímo do studia na atmosféry při natáčení.

Anděl Páně 2 - zajímavosti o filmu

  • Natáčelo se mj. v Ledči nad Sázavou, na zámku v Dolních Beřkovicích, v Českém Krumlově nebo v Nízkých Tatrách.
  • Jablko ze stromu poznání v pohádce je odrůdy Pink Lady. Při filmování však nebylo spotřebováno jedno, ale hned 750 kilogramů jablek
  • Spotřebovalo se také 250 velkých pytlů sněhu, vyrobeného z papírové drti.
  • Ve filmu si zahrálo také mnoho zvířat: 2 koně, 4 myši, 10 slepic a králíků, kromě toho i mrtvé prase, 30 kaprů, 6 amurů a 11 pstruhů.

Vánoční duet Karla Gotta a jeho dcery

Pro pohádku Anděl Páně 2 vznikly dvě písně, které se brzy můžou stát vánočními hity. První je duet mistra Karla Gotta a jeho dcery Charlotte Elly. Nese příznačný název Andělská. Píseň pochází z pera a hlavy Ondřeje Soukupa.

A v textu mj. zazní:

Někdy to člověk dobře ví, jak věci mají být.

Soumrak se snáší za oknem, se sněhem padá klid.

A dál?

O tajemství, co cestu hledá.

O duši, co se lapit nedá.

Co není na prodej. 

O tom nám povídej...

Zdroj: píseň Andělská, Ondřej Soukup.

Modlitba Vojty Dyka (párkaře)

Vydržte sedět přes titulky, vyplatí se to,“ vzkazuje režisér Jiří Strach a láká tím také na píseň Volta Dyka.

Jiří Strach natočil k této písni také videoklip. Autorem písně Motlitba je Ondřej Gregor Brzobohatý, který je současně autorem filmové hudby Anděl Páně 2. Text Modlitby napsal Lubomír Feldek.

A tady ona modlitba je:

Nepovedené scény

Slíbil jsem toho víc, tedy nabízím i nepovedené scény. Samozřejmě jen některé.

Sestřih nepovedených scén jistě také stojí za shlédnutí, stejně jako film o filmu a další trailery, dokonce hned dva. Tato a další videa už najdete třeba U KOCOURA. (Čeká tam na vás i ukázka duetu Karla Gotta)

 

Zdroje: 

Čerpal jsem především z oficiálních stránek filmu a webu České televize, která je koproducentem pohádky Anděl Páně 2. Všechny videa jsou reálně umístěna na Youtube, jde o veřejný zdroj, tedy očekávám, že je můžu takto prezentovat.

Věřím, že se budou líbit!

A jedno přání nakonec

Přeji příjemné divácké zážitky přímo v kině.

Přeji také, aby alespoň kousek z toho humorného, roztomilého a láskyplného andělského kouzla z filmu doletěl i k vám domů!

Krásný advent, milí čtenáři. Děkuji, že jste.:-)

Autor: Ondra Musil | pátek 9.12.2016 8:06 | karma článku: 16,60 | přečteno: 813x
  • Další články autora

Ondra Musil

Novoroční orgie

2.1.2018 v 16:17 | Karma: 7,74