Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ocenuji Vasi snahu o podani komplexni odpovedi formou samostatneho clanku a dekuji Vam za ni. Bohuzel vsak Vase odpoved ma tu podobu, kterou jsem jiz tusil, kdyz jsem po Vas zadal konkretizaci: obecne pojmy jste nahradila jinymi obecnymi pojmy.

K prirozenemu radu veci: ten se jiste muze zdat vcelku logickou odpovedi. Bohuzel neni mozne nejak jednoduse stanovit ani urcit nic jako prirozeny rad. Z jednoducheho duvodu - neni podle ceho. Pokud bychom se chteli pokouset stanovit prirodni rad podle chemie a intuice mezi partnery, jak uvadite, museli bychom tu chemii vzit doslova - nikoli jen jako sexualni pritazlivost, ale jako cele spektrum prani a tuzeb ktere my lide mame. Protoze neni pochyb, ze vsechny tyto maji nejakou chemickou podstatu, jakozto i veskera ostatni cinnost mozku. A protoze si nelze asi predstavit tuzbu nebo myslenku, ktera by nebyla biochemickeho puvodu (odkud by se tedy vzala?), pak nezbyva nez poctive veskere vedome procesy oznacit za biochemickeho puvodu, a tedy i v souladu s prirozenym radem. Z toho je jasne, ze cokoli, co clovek dela, je v souladu s prirodou, protoze kazde jednani ma biochemicky puvod a nakonec ani my lide nicim jinym nez prirodou nejsme, tudiz nemuzeme jednat neprirozene. Tezko tedy v tomto pripade oddelovat prirozene a neprirozene jednani. Spise mame tendenci povazovat za prirozene jen to, co se nam hodi.

Vase pojeti svobody a odpovednosti je zcela srozumitelne, bohuzel vsak sotva realizovatelne. Pokud by lide meli mit svobodu a odpovednost za sve jednani, pak ny nemelo existovat nic jako socialni zabezpeceni, zakaz drog a rada jinych zakazu nebo naopak zaruk. To ovsem asi neni realizovatelne, nebo alespon neznam zemi, ktera by to realizovala.

1 0
možnosti
GO

Vy asi nevěříte v Boha, že:-)?

0 0
možnosti
Foto

Doporučuji přečíst si Bastiata, Rothbarda, Hoppeho a Urzu. Tam lze nalézt hodně odpovědí na tento prapodivný společenský řád, který se demokraticky vylepšuje tím, že nám bere jednu svobodu za druhou.

1 0
možnosti
PB

P46e81t41r 73B72u14r80i16a74n

30. 10. 2018 15:16

Souhlas, karma.

0 0
možnosti
Foto

Já jsem prostě svobodná. :-)Nějak si ne ne vzpomenout, kdo mi vnucoval poslední dobou, že si musím o přirozeném řádu myslet tohle a napadnul mě, když jsem si myslela něco jiného. Nikde nic.:( Knedlíků si dám denně podle chuti nebo vůbec ne a neomarxismus mě míjí tak, že tu v nervech nevim, jestli bych se neměla nakonec někde poptat, kde se mu mam připlést do cesty. Abych byla jakože in.:))

3 0
možnosti
Foto

S definicí přirozeného řádu bch byl opatrný, protože v přírodě je samice zpr. submisivní, občs opoušté své děgi či je dokonce sní, samec je zpr. dominantní a ne vždy rodinný typ atd...

I toto spadá do vašeho "přirozeného řádu"?;-)

0 0
možnosti
Foto

ne děgi, ale děti... omlouvám se

0 0
možnosti
Foto

Tzv. neo-marxisté nejsou žádní marxisté, ani ortodoxní, ani neo- . Vesměs to jsou žvanilové, kteří Marxe a Engelse ani nečetli, nebo nepochopili.

1 0
možnosti
ZH

Jen kontrolní otázky :-) Je žena celý člověk nebo je celý jen muž? Je homosexuál plnohodnotný člověk nebo ne? Jakou normu po nás homosexuál požaduje, že nás to děsí? Chce po nás homosexualitu??? 8-o

1 1
možnosti
GO

Je potřeba rozlišovat homosexualitu jako odchylku od normy a homosexuaismus, který se snaží z této odchylky udělat normu. Tento je prosazován neomarxisty. Viz např. https://cs.wikipedia.org/wiki/Homosexualismus

1 0
možnosti
ZH

Míra vaší zmatenosti je značně extrémní. Máte rozmazané hranice, nejasná východiska založená na dojmech. Ale cítím, že to v podstatě nemyslíte zle, nikomu nevyhrožujte jako ostatní vaši zdejší souvěrci. Tak alespoň něco. :-(

2 1
možnosti
GO

Pokud pro vás nejsem dostatečně přesvědčivá, věnujte pozorost blogům europoslance Tomáše Zdechovského. Opravdu doporučuji.

2 0
možnosti
MH

Musim rict ze to s tema knedlikama moc nechapu :D tak jestli "neomarxiste" vam zakazou jist hodne knedliku po kterych jste tlusta, znamena to ze jdou proti norme (normalni je se neprezirat), kterou vyzdvihujete v predchozim bode. Cili takhle by to vypadalo, ze v pripade homosexualu udelaji zakon na kontrolu jestli to panove strkaji tam kam maji podle normy? :) Nejak se mi to nezda, nechcete napsat jeste jeden clanek?

1 1
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1720x
Jsem vášnivou zastánkyní svobody jedince a osobní odpovědnosti, nesnáším manipulaci a stádnost jakéhokoli typu, miluji humor a nadhled. Jsem euroskeptik. Věřím v Boha a tradiční hodnoty rodiny, jsem ráda, že mi můj syn může říkat mami a že se necítí jako TO (zatím :-)) Mám ráda pohádku o Šípkové Růžence a vůbec mí nevadí, že ji princ políbil bez jejího vědomí :-)Tento blog jsem si založila, protože občas potřebuji světu sdělit své myšlenky.