- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Hlad je hlad, taky už jsem "sežral" kde co
hele ... bez legrace... bezvadný blog, přebuchtíno -nepřebuchtíno...
Je mi tedy maličko zle... ne snad z toho, že já to nemůžu ani vidět, ale proto, že mne vždycky umrtví k hrozné náladě jakékoli zprávy o hladomorech... nevěděla jsem... poučila se... mám pocit lítosti... ti povím, co čtu...
čistá hruškovina nebo pohlreichovina to teda není... tak ty ženy tady ber jako odvážné amazonky...
díky
vse jmenovanev poslednim odstavci mam rada, ale ta zabi stehynka jsem zvladla jen jednou, proste mi to pripadalo jako Barbina od pasu dolu a nejak to neslo . Kdyz chceme podvadet, maji zde i sneky v konzerve.
Moc pěkný blog! Aspoň jim kvůli žábám můžou Angláni, kteří až tak mlsní nejsou nadávat do žabožroutů!:-))))
To, že jsou Frantíci gurmeti je jistojistě pravda. Mají toho dobrého opravdu hodně!)))))
Díky, Petře!:-)
Já moc děkuji za přečtení a komentář Marie a přeji hezký zbytek večera.
Z podobného důvodu jedí, převážně slované, houby.
(mohl bych šneky exportovat, mám jich plnou zahradu)
sneci byli jeste na zacatku 20. stoleti v Cesku popularni, na Vanoce nebo Novy rok se jedli, az prisla moda kapra a bramboroveho salatu, take z ciiziny
Jako inspiraci nabízím:
https://www.novinky.cz/muzi/345586-prolomeni-mytu-pojidani-sneku-nema-zaklad-ve-francii.html
V Čechách se v dřívějších dobách šneci jedli také. Např. v kuchařkách Magdaleny Dobromily Rettigové je několik receptů jak je upravovat. Bůhví, proč tahle tradice vymizela...
To máte pravdu, že je má Rettigová v kuchařce. V té době je ale i ti Francouzi už připravovali s česnekovým máslem a petrželkou.