Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Kubri ml.

2. 11. 2011 15:49
Nechápete..

Že Řekům nejde o to, jestli dostat pomoc nebo ne. Jde o to, jestli dostat pomoc a poslouchat dalších 20 let Evropu a nebo nepřijmout pomoc, za méně než 20 let se z toho vyhrabat a být pořád suverétním státem. Jsou to vlastenci. To Čechům chybí.

0 0
možnosti
L

lomihnát.

2. 11. 2011 16:45
Re: Jsou to vlastenci.

Škoda, že to vlastenectví našli až ve chvíli, kdy jsou po uši v dluzích.;-D

1 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

2. 11. 2011 11:44
zapomel jste na prusvih, ze maji euro

Normalne by devalvovali menu, okradli by tak vsechny veritele a obcany, co spori... ale bylo by to doma. ted je otazka, co s eurama - recke euro plati stejne jako nemecke, lidi davno prevedli ucty jinam... Co s ti ted? Nemuzou devalvovat, euro od nikoho nedostanou... A zavadet v teto situaci vlastni menumusi byt taky sranda.

0 0
možnosti
L

lomihnát.

2. 11. 2011 16:44
Re: zapomel jste na prusvih, ze maji euro

Tohle holt soudruzi -zakladatelé EUROzóny nějak nedomysleli.

Asi se nám Řecko vylidní ... :-/

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 11. 2011 10:42
no kdyby jsme se mohli spolehnout na ten ozdravný účinek

Ale nemůžeme -podobně jako pravičáky vyzdvihovaná "neviditelná ruka trhu" nezpůsobuje že hospodářství vzkvétá, na trhu existují jen úspěšné podniky, ceny jsou nízké a lidi se maj..

Takže, ani po tom bankrotu a následné krizi nemusí dojít ke kýženému ozdravění a blahobytu.Důsledkem finančního kolapsu Německa ve 20 letech min.století byla ohromná hospodářská krize (živená i tou zahraniční celosvětovou, která se následně přelila v krizi politickou a nástup fašismu..

A kdybych hledal novější srovnání, ani Rusko se po bankrotu v roce 1998 nestalo ozdravným procesem úspěšným, zdravě fungujícím (natož čistě demokratickým)  státem..Kdyby neměli ropu...

0 0
možnosti

CART09

2. 11. 2011 13:21
Re: no kdyby jsme se mohli spolehnout na ten ozdravný účinek

Spolehnout se nemůže nikdo na nic. Jedním jsem si ale jistý, za zadlužení Řecka nemůže neviditelná ruka trhu, ale naopak zásahy politiků ve stylu "po nás potopa".

Resp. jistá paralela se vztahem nabídky a poptávky by tu byla - kde je poptávka je i nabídka, a "obyčejní lidé" coby voliči vytváří poptávku po jednoduchých řešeních typu "státe dej!". Tak jim je politici dali... a teď se všichni diví, že žili na dluh...

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

2. 11. 2011 8:01
Zde vidíme, jak si pravicová trubka

představuje bankrot - pravicový policejní stát vystřídá tzv. "levicové rozhazování" - alespoň vidíme, co nás po tzv. reformách pana Kalouska čeká Rv

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

2. 11. 2011 11:04
Re: Zde vidíme, jak si pravicová trubka

Co to furt melete o "pravičácích" - nikdo vás nenutí s nima spolupracovat. Bavte se jen se svými kamarády či "soudruhy" a nevnucujte "pravičákům" prostřednictvím státního násilí svoje recepty.  Pravice vám nic nevnucuje - naopak, chce stát omezit a tím i vám nabídnout prostor pro vlastní řešení. Pokud tedy není vaším "řešením" znásilnění a okradení sousedů.

0 0
možnosti
C

creck

2. 11. 2011 5:02
Bankrot

Tak trosku si ,jak spravne pisete ekonomicky diletant, neumite predstavit co bankrot Recka prinese. Ono samotni rekove na tom mozna diky bankrotu budou lip nez ted. Co hlavne zpusobi bankrot, tim je krach bank v uplne jinych statech nez je Recko a o penize prijde spousta lidi po cele EU. Diky bankrotu Recka, zacnou krachovat obrovske zeme jako Italie, Spanelsko atd.. jednoduse receno spusti se obrovska lavina bankrotu skoro vsech zemi EU. Dal uz ani nemyslet :-)

0 0
možnosti
W

wiki5

2. 11. 2011 5:17
Re: Bankrot

lidi prijdou o to na co jsou zvykli a pujdou do ulic a k valce je pak jen krucek

0 0
možnosti
JRJ

Já rád játra

2. 11. 2011 3:59
vojensky puc

Alternativou k vseobecnemu chaosu je vojensky puc. Vcera sice recka vlada sesadila nejvyssi generaly kteri nejspis puc chystali ale na uspesny vojensky prevrat staci i nemnoho nizsich oficiru na spravnem miste.

0 0
možnosti
NN

akazu

2. 11. 2011 0:58
Karma za článek.

Přesto nesdílím Váš názor. Byl bych rád, kdyby se z toho Řekové dostali, protože pokud bankrot bude probíhat tak jak ho popisujete, budou nejspíš umírat lidi.

0 0
možnosti

Holnes

2. 11. 2011 2:46
Re: Karma za článek.

Bohužel to již dospělo do stádia, že když se kácí les, létají třísky.

A pár "mrtvých" je jen daň za to, že Evropa vůbec přežije.Neberu to jakkoliv agresivně, jen si myslím, že už není cesty zpět.

V případě, že se zase poskytne další dar (půjčka), odnese to řádově více lidí i třeba zase opětovně smrtí :-(

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

2. 11. 2011 0:24
...

Zajištění policejného sboru (do něj v podstatě spadali v historii i hasiči) a armády jsou základní funkce státu které musí mít precedens nad vším ostatním.

Pokud tyto dvě složky nefungují nemá vůbec o státu smysl hovořit.

0 0
možnosti
R

raks

2. 11. 2011 1:31
Re: ...

který precedens mate na mysli:

? 1) Precedens nebo precedent (z lat. praecedens) znamená předchozí, dřívější obdobný případ. Jako odborný termín se v právu používá pro ...

 2) Precedens je česká rocková hudební skupina, vzniklá v roce 1982 ?

 Ještě je šance, že pokud cizímu slovu evidentně nerozumíte, vystačíte si s českým, v daném významu bychom hovořili snad o přednosti  pro nějaké složky, co Vy na to, odborniku ?8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Obyčejný chlápek na počátku krize středního věku s občas trošku vyhraněnými názory, které si ale rád nechá kritizovat.

Seznam rubrik