Proč policie nešetří pochybné praktiky na plzeňských právech?

Neobvykle rychle nabyté tituly, podezření z organizovaného podvádění při jejich získávání, falšování vědeckých prací vysokoškolských pracovníků, plagiátorství, podezření z korupce ... Nic z toho policii nestačí?

Milan Kindl a Jaroslav Zachariáš - pýcha justice a vysokého školství ve dvou osobách

Mám-li to vyjádřit stručně, pak prostě nechápu, že pánové Kindl, Tomažič a Zachariáš stále chodí po svobodě. Přitom nic nenasvědčuje tomu, že se to brzy změní. Povídají si s novináři, jeden z nich dokonce navrhuje zřízení parlamentní vyšetřovací komise (jen to ne!) a vůbec se všelijak snaží obhájit neobhajitelné. Obhájit bordel, který pod jejich vedením na plzeňských právech vznikl, totiž není možné.

Mírnější výraz pro stav na fakultě nemůžu použít. Zvlášť, když si sečtu vše, co o této kauze vím. A protože ryba smrdí od hlavy, začnu vedením ...

Že se vedení fakulty samo zdiskreditovalo svými podvody a neuvěřitelnou stupiditou, to je samozřejmě smutné. Bohužel to ale zdaleka není vše. Jejich počínání se promítlo i do chodu fakulty ...

Především ale vedení zničilo pověst školy a poškodilo poctivé absolventy a současné studenty. Nedokážu posoudit, zda-li vedení zatáhlo školu do takového marasmu kvůli své neuvěřitelné neschopnosti nebo kvůli své hamižnosti. Kdybych si měl ale tipnout, vsadil bych na druhou možnost. "Pavučina důvěry" utkaná mezi pedagogy, politiky, policisty, advokáty a mafianskými dětmi nevěstí nic dobrého.

Definitivní odpověď na to ale může dát až policejní vyšetřování a soud. Doufám, že k obojímu brzy dojde. Zatím totiž slyším jen o tom, že ministerstvo prověří, akreditační komise prošetří, a že policejní vyšetřování hrozí ... To je málo. V takové situaci bych od policie čekal daleko aktivnější přístup.


Omlouvám se, že jsem v textu u pánů neuváděl jejich akademické tituly. Nejsem si jimi příliš jistý.

Autor: David Olszynski | sobota 7.11.2009 22:02 | karma článku: 27,42 | přečteno: 1528x
  • Další články autora

David Olszynski

Kde se berou oranžová vemena?

8.8.2017 v 0:09 | Karma: 35,51

David Olszynski

Ransdorf je nevinný

11.12.2015 v 0:16 | Karma: 24,91

David Olszynski

Dopis Marku Bendovi

23.7.2015 v 23:10 | Karma: 36,97