Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Vážený autore, je to asi tak: Žádný zákon nezakazuje plivat na podlahu. Avšak všichni dobře víme, že na podlahu plive jen prase. A, pokud jsme jen trochu slušní, neděláme to.  Ač bychom jednali podle zákona.

0 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím s "duchem" blogu, souhlasím s p. Kolaříkovou a p. Hrdým. Dehonestovaný a vysmívaný duch Ústavy je nepominutelný a nezbytný. Neexistuje vskutku možnost v Ústavě řešit všechny teoreticky možné okolnosti, které mohou nastat.

Prezident skutečně může pověřit sestavováním vlády kohokoliv , např . MZ např. svou oblíbenou dcerku zvanou Kačenka. Ústavě to sice přímo neodporuje a duch Ústavy vlastně neexistuje. Jak jednoduché.:-)

0 0
možnosti
JK

Ústava ale není manuál, náplň práce, chcete-li. Možná uklizečkám se taková věc hodí - kdy, kde a co je potřeba udělat. 

I sebelepší a dokonalejší právní norma se stane "zmetkem" v rukou těch, kteří pohrdají vším, kromě vlastní existence. V rukou zmetka se zmetkem stane cokoli - co není výslovně zakázáno ONI mohou. 

Za Ústavu, která jen pro jednoho člověka má seznam zákazů v bodech 1) až 25) - to vám tedy pěkně děkuji. Nechci.

4 0
možnosti
JM

Popsal jste to dobře. Jen si nikdo nevšímá slůvka: "prezident jmenuje na NÁVRH..." A návrh znamená nabízenou možnost, ne ultimátum. Z toho vyplývá, že prezident (a obecně nikdo), návrhu vyhovět nemusí. Ovšem nějaký termín, do kdy se má rozhodnout pro nebo proti, by měl reálně v ústavě existovat :-)

1 0
možnosti
FL

To je právě o tom výkladu. Taky je tam slůvko "jmenuje", nikoli formulace "rozhodne o jmenování", nebo "případně jmenuje"  atp.

0 0
možnosti
Foto

Ústava také nemá být návod na americkou mikrovlnku (nesušte v ní domácí zvířata)! Její použití vyžaduje inteligenci hodnou hlavy státu! Je třeba také dbát na národní tradice, především ty prvorepublikové. Velmi často je třeba číst mezi řádky a chápat ji jako celek.

4 0
možnosti
JM

Jenže od té první republiky se ta ústava už parkrát změnila, není možné reagovat pořád stejně.

0 0
možnosti
VT

Nemůže za to, že ústava byla napsána pro Mirky Dušíny ? Může za to, že není Mirek Dušín. Morálka je cennější než zákon.

4 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Obyčejný chlápek na počátku krize středního věku s občas trošku vyhraněnými názory, které si ale rád nechá kritizovat.

Seznam rubrik