Lokální celebrity, světová jména

Aran, Aron, Anabel, Lucas, Darien, Atilla. Ne, nejde o jména hlavních postav nového pokračování série Star Trek. To jen pár českých celebrit vybírá jména svým dětem.

Hvězdy a hvězdičky mediálního světa mají své životy jako my ostatní. A to je jedině dobře. Otázkou je, proč tito lidé vybírají jména, která mnozí z nás znají pouze díky bibli nebo dějepisu základní školy.

Svět bulváru nesleduji, ale některým zprávám se člověk nevyhne snadno. "Případ" Michaely Maláčové mě zaujal díky hlavní stránce idnes.cz. Posuďte sami ...

"Prezidentka soutěže krásy Česká Miss Michaela Maláčová porodila v noci z úterka na středu syna Arama. K tříleté dceři Anabel a ročnímu synu Aronovi tak přibude nový bratříček. Maláčová ale plánuje ještě větší rodinu."

Vzhledem k výběru jmen se na další přírůstky do rodiny těším rovněž i já ...

Michaela Maláčová má jistě právo pojmenovat své děti, jak se ji zlíbí. Přitom není zdaleka sama, komu je český kalendář malý. Provedl jsem krátký průzkum s pomocí googlu a tohoto dotazu. O výsledek se rád podělím.

Aram
Aron
Anabel
Theodor
Lucas
Mathias
Darien
Vanessa
Atilla

Poznámky: Tabulka pro úplnost obsahuje všechna jména čerstvých matek nalezená googlem v prvních cca 80 odkazech. Některé ženy v tabulce jsou mi zcela neznamé, ale protože se o nich veřejně psalo, zřejmě budou z nějakého důvodu populární. U některých jmen dětí jsem si sám nebyl jistý, a proto je doplněna i informace o pohlaví dítěte.

Skutečně nevím, co vede lokálně slavné lidi, aby své sotva narozené děti obdařili "světovými" jmény. Kompenzují si něco? Připravují je na globální svět? Trestají je za několikaměsíční ranní nevolnosti? Kdo ví ... Snad jim za svá jména jejich dítka jednou poděkují a nezopakuje se tak zklamání syna Davida Bowieho, kterého jeho slavný otec pojmenoval Zowie Bowie. Chudák malý Zowie se již ve 12 letech rozhodl, že si své jméno změní, což taky v 18 letech učinil.

Co v porodnici a na stránkach bulváru vypadá světově, to může na základní škole dělat velkou bolest a vyvolat mnoho dětských slz.

Nakonec dodám, že může být i daleko hůř a že naše celebrity zdaleka nedosahují v této oblasti maxima. Tam, kde se Michaela Maláčová snaží dosáhnout světovosti, tam Angelina Jolie dosáhla rozměru vpravdě vesmírného. Její děti se jmenují Shiloh, Zahara (děvčátka), Maddox a Pax (chlapci). Bez komentáře ...

Autor: David Olszynski | neděle 10.5.2009 19:15 | karma článku: 14,35 | přečteno: 2222x
  • Další články autora

David Olszynski

Kde se berou oranžová vemena?

8.8.2017 v 0:09 | Karma: 35,51

David Olszynski

Ransdorf je nevinný

11.12.2015 v 0:16 | Karma: 24,91

David Olszynski

Dopis Marku Bendovi

23.7.2015 v 23:10 | Karma: 36,97