Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

Několikrát jsem byl v Hong-Kongu, kde je míra korupce velmi nízká. Není k ní totiž příliš mnoho příležitostí. Většina silnic mimo centrum je soukromá a platí se mýto - někde je mezi nimi i konkurence. Místní policii si platí obyvatelé sami a dohlíží na ni (něco jako šerifové v USA), telekomunikace soukromé, poznávací značky si lze legálně koupit, atd. atd..

1 0
možnosti

Jak můžete napadat držitele titulu "Bl.";-)

0 0
možnosti
Foto

Myšlenka zabránit korupci tím, že zrušíme dotace, státní zakázky a podobně je absurdní. Krátkodobě se tento fenomén dá řešit kontrolními mechanismy, dlouhodobě ovlivňováním stavu společnosti jako celku. Zní to jako fráze, ale naše generace byla svědky "dojení státu" s heslem " kdo nekrade ani hodinu, okrádá vlastní rodinu". Pokud naše děti budou, na rozdíl od nás, vidět, že je normální odnést na ulici ležící peněženku na policii, může se třeba časem něco zlepšit.

1 0
možnosti
LR

Myšlenka, že se bude lid převychovávat je velmi ušlechtilá.

Jen se to nikomu nepovedlo, ani komunistům za 70 let masáže mozků.

Myšlenka, že když zachováme příležitost k rozkrádání ve formě stávajícího a stále rostoucího objemu dotací, placení kdejaké služby a stavby státem za řízení normálních lidí, kteří rozhodují o cizích penězích - tak se něco změní kázaním a moralizováním, je absurdní.

Kdo kdy řídil firmu, organizaci, tak ví, že účinnější je prevence - odstranit příležitosti ke kradení.

1 0
možnosti
ZK

Benda byl v tom pořadu jednoznačně nejlepší a napomenutí redaktora bylo zcela na místě. Bulvarizace veřejnoprávní televize postupuje mílovými kroky. Žádná analýza, srovnání se světem, nic. Jen blafy jako z Blesku.

1 1
možnosti
PB

..... nóóó, ešče že ste mu ten dopis napsal votevřenej,- ten imbecil by ho nedokázal votevřít ani kdyby měl tři plzeňský Sorbony !

12 0
možnosti
SP

Pan Benda mě rozesmál hlavně myšlenkou, že teď ty rychlokvašné strany prostě nepatří do politiky, protože si neprošli celou cestu. 

To řekl ten, který sedí v parlamentu od roku 1990 dodnes!! Takže už je v podstavě fosilie, ale bude kázat o projití si celé stranické cesty až do parlamentu ;-D

10 0
možnosti
ZK

On sděloval, že v nových subjektech jsou lidi vytahováni jako králíci z klobouku strukturami shora, lidé nemají žádnou historii. A na tom není nic k smíchu, tak to prostě je.

1 0
možnosti
MM

Kauza Davida Ratha není špička ledovce, Rath byl pouze nástroj, který kradl stejně jako jiní a byl malá ryba a z toho co naznačil, tak zřejmě odváděl desátky partaji, které přerostl přes hlavu a tak ho nechala na holičkách.

Špičkou ledovce jsou ti, kdo rozhodují volby, ti, kdo rozhodují o tom kdo bude premier, kdo ministr a pak je úkolují. A pokud někdo přestane poslouchat, tak prostě pod nějakou záminkou skončí jako třeba Paroubek, Gross, Špidla, či Něčas nebo Topolánek.

Pokud si někdo myslí, že Rath je špičkou ledovce, pak je snílek a nechápe, jak to v tomto státě chodí a kdo tuto zemi ve skutečnosti řídí. Zapomeňte na to, že je to Vláda, nebo premier.........

A Marka Bendu snad není třeba komentovat, je to prostě Benda...............

9 0
možnosti
JL

Lidé pořád na něco nadávají a přitom jim chybí soudnost a pokora. Vždyť sevětšina z nás má dobře, není nám zima, máme co jíst a hlavně - není tu válkajako na Ukrajině. Tak, proč si lidé stále stěžují, když o svém životě rozhodují sami?

To jsou vase slova, pane Maly, pod vasim obrazkem. Jak lide mohou verit vasim slovum ze 'vcerejska', kdyz 'dnes' tvrdite, ze za nas rozhoduji jini ???

Pane Maly, pouzivan tohoto okamziku se omluvit za velmi nevhodna slova k vam v minule debate. Nemel jsem v umyslu vas urazit. Nechci zde rozvadet, proc se to stalo. Verte mi, nebylo to umyslne. Dekuji.

0 1
možnosti
JH

J60a98n 73H51a79n93á90k

23. 7. 2015 23:23

Bohužel, evidentně vůbec netušíte o čem mluvíte.

Příčinou korupce je morální selhání jedince, nikoliv dotace, státní sektor apod., stejně jako není příčinou vraždy palná zbraň, ale selhání osoby, která jí použila v rozporu s pravidly. 

Korupce je rozložena do všech sektorů (stát, byznys, fotbal, hokej), protože může vzniknout kdekoliv, kde se hromadí finance nebo moc, tzn. např. i ve zcela soukromém sdružení vlastníků bytů, kde "někdo" rozhodne a předražených (nevýhodných) smlouvách. 

S korupcí je potřeba účinně bojovat, nikoliv rušit rizikové sektory a mrzačit stát, službu občanům. Zrušíte fotbal, hokej, soudy, policii, benzínky? Jen malý výčet, kde se korupce v nějaké podobě objevila. Nechal jste si vymýt mozek falešnou protikorupční rétorikou.

Mluvíte o pravici, přičemž z Vás sálá socialistické myšlení, kdy chcete uplatňovat kolektivní vinu.

5 0
možnosti
VP

Máte plán, jak s korupcí bojovat?

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Obyčejný chlápek na počátku krize středního věku s občas trošku vyhraněnými názory, které si ale rád nechá kritizovat.

Seznam rubrik