Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc pěkné, autore! Co do formy, to do obsahu. Pokud dojde k dalším konfiskacím (demokratickou většinou legalizovaným), potvrdí to jen že vlastnictví je v ČR podmíněné postojem většiny k vaší osobě, vyznání, vzdělání, rodokmenu či popularitě. Světu řekne "chraňte se sem vložit nějaké statky nebo peníze - vyvezte svůj profit jak nejrychleji to jde!"

0 0
možnosti
Foto

Co k tomu říci. Vírav boha je pouze psychologický fenomen. Je to lidským podvědomím(pocity) uměle vytvořená "pomoc" (usnadnění, berlička)lidskému vědomi (myšlení). Bohužel, podvědomí sem tampřestřelí. 

Výsledek? Vědomi jím ovlivněné sem tam odporujerozumu. Jak člověk víru jednou přijme, jeho myšlení tím zbourá jisté hranice dané rozumem... a další hranice je jen jeho fantazie. S takovýmito lidmise pak v podstatě nedá rozumně debatovat - oni argumenty ateisty (či„konkurenčního náboženstvi“) nepřijmou, díky tomu, že jejichmyšlení je příliš závislé na podvědomí, a to nelze ovlivnit nikteraksnadno. 

Navíc - věřit je tak pohodlné! 

V neděli to ukáži farářovi, co on na to, a také se zeptám jestli budu také vlastnit třeba kus lesa, až nám to stát vrátí.

2 2
možnosti
Foto

Jsem křtěný katolík. Budu také něco vlastnit. Nebo celý majetek patří jen farářům??

2 1
možnosti
LS

Zkuste si o celé věci něco přečíst, ať ze sebe neděláte trumberu. Nebo jste se pokoušel o humor?

2 1
možnosti
MP

Soudruh Zaorálek studoval VUML, takže ve skutečnosti by všechno znárodnil-ideální komunista!

3 0
možnosti
EN

Zaurválek je ideologický blb podobný Goeblsovi který bude vždy prosazovat to co prospějě jemu o tom žádná.

Ale vydávat majetek bez prokázání vlastnických práv ?

Rozhodně jsem pro vyrovnání, stejně jako u každého jiného restituenta, hned po tom co prokáže že požadovaný majetek zákonně  vlastnil.

Ale to co upekl šílený chemik za svých třicet stříbrných je největší zločin od dob kuponové privatizace.

Pověste mi jediný důvod proč by církve měly být zvýhodňovány oproti občanům, navíc tímhle gangsterským spůsobem.

2 4
možnosti
Foto

Ale církve musí u vydávaného majetku prokázat jeho vlastnictví ....

7 1
možnosti

Tak nějak se nám množí móda zásadních otevřených či zavřených :-) dopisů.

V právu existují promlčecí lhůty. Nejsou tam z důvodů morálky, na tu dokonce, chcete-li kašlou, ale jsou tam z důvodů právní jistoty. Co to jsou restituce. Návrat do nějakého původního stavu. Restituce po 40-50 letech nejsou možné bez vzniku dalších křivd nebo malérů.

Příklad? Výčtový zákon - budova vedle Národního divadla. Objekt Voršilek zbouraný za 1. republiky a stejné čp přiřazené nové budově. Někdo si sehnal razítko příslušného řádu a zrestituoval objekt, aby jej obratem ruky prodal. Pro někoho zřejmě jen marginální problém pro ND. Klášterní objekty zrestituované tak, že se v nich na koloběžkách prohání 6 příslušníků řádu (noviců). Fara a nový "duchovní" zotročující bezdomovce. Nebo - navrácení pozemku, na němž byl postaven dům. Soudní rozhodnutí? pozemek byl navrácen původnímu majiteli, dům zůstal v majetku toho, jenž ho postavil. Jo restituce kontra právní jistoty.

Opravdu lze srovnávat ČR a Polsko? jaký je stav v obou zemí, co se týká klientů církví? Jaký byl tehdy před těmi desítkami let a jaký je dnes.

Naše restituce církvím spočívá na soudních rozhodnutí dle nějakých pravidel. Fajn. V jakém stavu je justice a jak jednoduché či složité je prokázání dodržení oněch pravidel. . V triviální věci bankovních poplatků - rozdílné rozsudky. Říká se tomu usazení práva. V ČR lze o justici říci, cokoli, jen ne to, že by v ní právo bylo usazené a rozsudky byly ve stejných případech stejné. Přesto právě na této justici bude ležet poslední slovo při vydávání církevního majetku.

O restitucích věděl své Václav Klaus, nerad tehdy podlehl. Ekonomiku poznamenaly, vykopaly nádherné příkopy. Všechno lze udělat tak či onak. I ty církevní restituce. Naši katolíci Nečas, Kalousek a Schwarzenberg je společně především z církví ŘK udělali, tak jak je udělali. Je a bude z toho dlouhodobý problém - všestranně.

4 3
možnosti
Foto

O28t49t47o 16Č45e22r44n90ý

15. 11. 2013 10:15

Problém asi tkví v tom, že často lukrativní majetky se nedostanou tam, kde by je mnozí politici rádi viděli. Toť za prvé, za druhé, církev se opravdu stane velkým držitelem pozemků, tedy mocným ekonomickým subjektem, což nejde pod vousy levici. Ta se jaksi podvědomě bojí konkurence, kterou by církev mohla nějak financovat, i když si nemyslím, že by se pletla do politky.

8 0
možnosti
Foto

Zločinná ideologie založená na okrádání? Velmi zjednodušené. Tak by se ovšem dala pojmenovat i ideologie, kterou vyznáváte vy.

2 4
možnosti
LS

Jakou ideologii máte na mysli?

1 0
možnosti
MT

M64a24r94e19k 73T78ů18m59a

15. 11. 2013 0:07

Parádní dopisR^ Karma

11 5
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Obyčejný chlápek na počátku krize středního věku s občas trošku vyhraněnými názory, které si ale rád nechá kritizovat.

Seznam rubrik