ČSSD a její vajíčka nenávisti

Případ vajíček mrsknutých po Jiřím Paroubkovi znovu potvrdil, že ČSSD již nějakou dobu trýzní duševní choroba - paranoia.

"Další případné zájemce o hod vajíčky upozorňuji, že jsou mnohem lepší způsoby, jak s nimi naložit a případným zájemcům poskytneme i kulinářské recepty. Členům Modrého týmu ODS pak doporučujeme rovnou způsob úpravy ´natvrdo´, popřípadě ´nahniličku´, podle toho, kterému politikovi ODS ten který člen právě fandí."

Toto prohlásil pan Petr Dimun, který pracuje pro ČSSD. Neznám titul jeho funkce, ale zřejmě půjde o řadového kydače hnoje na ODS, kterých je v ČSSD nespočet.

Prohlášení Petra Dimuna dokonale ukazuje, jaké je současné vidění světa této strany. "Jste s námi? Fajn. Jste proti nám?! Pak jste odéesácký lump!" Jakoby snad šlo všechny lidi umístit do dvou škatulek - přátelé a darebáci. Přitom kdokoliv, kdo čirou náhodou nemluví jako odborářský předák nebo redaktor Práva, je automaticky darebák. Buď přímo z ODS, nebo alespoň placený ODS.

Nepřeháním. Stačí si přečíst libovolný on-line rozhovor některého z představitelů ČSSD z poslední doby. Pokud někdo položí nepříjemnou otázku, je často arogantně označen za človeka, kterého nasadila, platí nebo ovládá ODS. To si nikdo v ČSSD nedokáže už ani připustit, že by mohli existovat úplně obyčejní lidé bez jakýchkoliv vazeb na ODS, kterým se pouze nelíbí současná podoba ČSSD, její styl a její politika?

Je na tom ČSSD opravdu už takhle špatně? Podle mě ano. Usuzuju tak z toho, že po prvním "vajíčkovém útoku" byli představitelé ČSSD ze vzniklé situace tak vystresovaní, že dokonce odmítli uznat, že k něčemu takovému vůbec došlo. Báli se, co na to řekne jejich bůh (veřejné mínění)? Ochromila je představa, že proti jejich předsedovi by mohl něco mít i obyčejný člověk (nespojený z ODS), kterému vadí pouze to, že předseda ČSSD je prolhaný? Nebo je snad vyděsila představa, že by tato událost mohla nastartovat tradici?

Pevně věřím, že se v následujících volbách najde dost lidí, kteří si uvědomí, že není možné volit paranoidní stranu.

Autor: David Olszynski | neděle 17.5.2009 13:08 | karma článku: 36,37 | přečteno: 1720x
  • Další články autora

David Olszynski

Kde se berou oranžová vemena?

8.8.2017 v 0:09 | Karma: 35,51

David Olszynski

Ransdorf je nevinný

11.12.2015 v 0:16 | Karma: 24,91

David Olszynski

Dopis Marku Bendovi

23.7.2015 v 23:10 | Karma: 36,97