Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

Zapata

29. 9. 2010 19:36
To srovnání se Škodovkou je bezva demagogie!

To, že je škodovka drahá, neznamená, že nejsou levnější alternativy, což u bank zdaleka neplatí.

Příště napiš rovnou, že je to špatně, protože Rouček byl vyjednavačem ČSSD u EU a bude to jednodušší.

0 0
možnosti
LW

wachtluc

29. 9. 2010 15:52
směrnice o smlouvách o spotřebitelském úvěru

Zdravím Vás,

v podstatě s Vámi naprosto souhlasím, až na jednu drobnost: směrnice o smlouvách o spotřebitelském úvěru je transponována do zákona č. 145/2010 Sb., o spotřebitelském úvěru a o změně některých zákonů, a ten ještě není účinný. Zatím nemusí žádní z poskytovatelů spotřebitelského úvěru nic z nově zaváděných povinností plnit.  A když už jsme u toho, zákon i sama směrnice má za cíl spotřebitele zejména dopředu informovat do čeho vlastně jde (i když RPSN je běžnému člověku celkem ukradené). Velmi dobrá je možnost odstoupit od smlouvy do 14 dnů v případě, že někdo sedne na lep "důveryhodné/mu paní/pánovi" od vedle a až doma si uvědomí, že to normálně zblbnul.:-)

Lichvu samotnout zákon ano směrnice vážně nereguluje. Stejně jako přípustnost rozhodčí doložky, bohužel. ;-(

0 0
možnosti
C

certik_bertik

29. 9. 2010 15:15
vždyť jste

to ani nečetl a obviňujete někoho z levičáckých bludů, to není zrovna korektní

0 0
možnosti
H

hromobití02

29. 9. 2010 8:51
jsem euroskeptik

Ale článek pana Roučka je, řekl bych, především o tom, že v České republice se platí, v porovnání s Evropou, nehorázné sumy za různé "služby" a přitom životní úroveň je tu o dost nižší. A to je fakt a něco, co taky moc dobře nechápu. Když jsem byl v anglii a fungoval tam na O2, tak se jejich služby s těmi našemi nedaly absolutně srovnat. Nejen, že ceny byly někde úplně jinde oproti našim, ale každý z operátorů se snažil stávajícího zákazníka rozmazlit, aby u něj zůstal. Takže po několika měsících mi za 10 liber kreditu naskakovali sms zdarma a časem jsem si mohl vybrat, zda budu chtít ke každému nabití 100 minut volání zdarma, nebo 1000 sms zdarma!!! Po návratu do ČR jsem jenom valil oči, kolik se tu platí za každou minutu hovoru a to samé se týká poplatků v bankách, je to děs a nehoráznost a to je fakt a nehraje zde žádnou roli jestli jsem, nebo nejsem euroskeptik, nebo příznivec EU. Věc se má tak, že konkrétně operátoři a banky nás sdíraj z kůže... a my už si na to celkem zvykli.

0 0
možnosti
IB

Iwan

29. 9. 2010 4:07
...Rouček?

Já se pomýlení pana Roučka moc nedivím. Pamatuji si ty jeho myšlenkové perly ještě kdyz dříve občas působil na naší politické scéně.

0 0
možnosti
LJ

lolek77

29. 9. 2010 2:21
Ještě bych autora trochu opravil

Založení  účtu může trvat několik minut. Také přenos několika trvalek nebo přednastavených jednorázovek lze díky Ctrl C a Ctrl V provést za několik minut. Pokud se jedná o platby v rámci domácnosti naprosto triviální záležitost.

0 0
možnosti
MO

Miroslav Otáhal

29. 9. 2010 0:18
Příčina

zvyčování poplatků v ČR a jejich existence vůbec je blbost obyvatelstva.

Kdyby byli lidi chytří, tak by museli potrestat nehoráznost odchodem jinam. Banky by si nedovolili chovat se, tak jak se chovají.

Ale nenadávám a nestěžuji si. V bankovnictví ještě naštěstí nezvítězil socalismus a já si můžu tržně vybrat vysoce kvalitní, bezpečné a pohodlné služby, které jsou úplně zadarmo. Využívám je a cením si jich. Před pár lety by se nám o tom ani nezdálo.

Pan Rouček patří prostě mezi pčedstavitele blbců. Jestli je takchytrý jak on každý člen a volič ČSSD, nedivím se bankám co si to s poplatky dovolují

0 0
možnosti
TB

krizovka

28. 9. 2010 23:47
Souhlas

Asi tak.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

28. 9. 2010 23:23
Proč bankovní poplatky po privatizaci raketově vzrostly ?

to odporuje básním o prospěšnosti trhu. A ejhle - ČSSD prodala Spořitelnu, a její nový majitel, Rakušané, skokově navýšil poplatky. Následovaly jej ostatní banky - to je příčina vysokých plateb obyvatelstva.

0 0
možnosti

Libri

28. 9. 2010 23:13
nejhorší na úředních výmyslech je snaha zavírat

oči před selským rozumem. asi si myslí, že když vymyslí opatření které nějakým způsobem zvyšuje náklady (snižuje zisky) tak majitelé zatleskají , akceptují nižší zisk a nebudou se snažit tento zisk vydolovat jinou cestou . příkladem je zvýšení spotřebních daní PHM - to že kamiony tankují mimo ČR je asi velké překvapení. regulační omezení výše cen energií přineslo na vyúčtování nové poplatky za připojení, za distribuci ap. a vlastní energie zdražily "jen" o povolenou sumu. zdražení PHM překvapivě zdražuje i veškeré zboží. zavedení mýtného překvapivě zvedlo cenu přepravy (proč jenom asi majitelé kamionu nenechali cenu za km stejnou a mýtné neplatí ze svého zisku?

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Obyčejný chlápek na počátku krize středního věku s občas trošku vyhraněnými názory, které si ale rád nechá kritizovat.

Seznam rubrik