Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Helen_Prag

20. 11. 2009 19:39
Praha

Člověk musí být v Praze pořád ostražitý.  Mne také někdo jednou okradl, a to jsem z Prahy.

Jinak je Praha rozhodně bezpečnější než většina západních měst.

Centrum města je večer bezpečné.

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

24. 10. 2009 8:06
Ale no tak...

FAkt to neni tak hrozne... Ziju v Praze 12 let a okradli me jenom jednou.  Penezenku pohodili za rohem, kde ji nasel cisnik, ktery zjistil me telefonni cislo a vratil mi ji. (dobry clovek jeste zije:-))  Takze jsem prisla jen o 1000,- Kc. Jde jen o urcitou ostrazitost a nastaveni pravidel specialne s taxikari (nikdy neberu taxika z ulice,  ale volam si ho telefonem, pokud se mi ucet nezda, reknu mu rovnou ze si to overim na dispecinku a cena se vetsinou hned zmeni) a kontrola uctu v restauracich (jednou mne a mym pratelum nauctovali o 12!!!!!!! piv vice). Jinak brani taxi v noci povazuji za standart, samotna zena neni nikdy uplne v bezpeci a to nejen v Praze. Naopak spise v Praze se citim bezpecneji, protoze i v noci zije a vetsinou na te ulici nikdy nejdete sama (tedy pokud nebydlite na okraji Prahy - ja bydlim skoro v centru).

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

24. 10. 2009 8:07
Re: Ale no tak...

PS. Take jsem tlumocivala cizincum na policii, ale uz jsem s tim sekla. Mam jen jedny nervy;-)... (a krome toho to financne byla spise charita:-))...

0 0
možnosti
P

prateticka

23. 10. 2009 21:49
Naprosto souhlasím

Být všímaví,obezřetní,prostě ve střehu...ale nekrade se jenom v Praze a dalších metropolích,ale i v městech daleko menších.Fenoménem poslední doby jsou třeba krádeže na parkovištích u nákupních center,stačí chvilka nepozornosti při ukládání nákupu do kufru auta a pokud si přitom odložíte třeba kabelku na přední sedadlo - je fuč.A to ještě dopadnete celkem dobře,hodně se tam kradou i auta jako taková.

Denně slyším z médií o tom,jak podomní obchodníci,většinou tmavší pleti,okrádají důchodce,vždy si najdou nějakou záminku,jak se dostat do domu či bytu a zatímco jeden nabízí pochybný tovar,další ukradne peníze nebo cennosti...

A tak nezbývá než neustále varovat,upozorňovat na rizika,dávat si bacha...prostě bdít...

0 0
možnosti
PP

ippokorny

23. 10. 2009 17:10
Musíme být více všímaví

V Londýně jsme stáli v metru u dveří, když tu poslední chvíli přiletěl nějaký mladík. A již nás spolucestující upozporňovali, pozor na kapsy. Když jsme to chtěli upřesnit, tak nám vysvětlili, že krádež dělají mladíci tak, že se na vás přilepí při tom skoku do vagónu, zdánlivě jako by spěchali.

Asi budeme také muset být více všímaví a hlásit také na celý vagón či tramvaj, autobus, pozor na kapsy. Prý to občas dělají i řidiči, kteří kapsáře již znají. Neboli lidé by si časem mohli zapamatovat podezřelé a hlásit je. A když  se potrefení ozvou, tím lépe si je zapamatujeme.

P.P.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

23. 10. 2009 16:37
statistika

Tak to se se slečnou dcerou asi statisticky doplňujeme, protože mně v Praze za dvacet let okradli jen jednou, když jsem kabelku nechala ležet vedle sebe...

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

23. 10. 2009 17:10
Re: statistika

Nojo, když ti tůristi nemají ty správný instinkty, zvlášť v tramvaji č. 23, když různými dveřmi nastoupí skupina snědých občanů, kteří se předtím na zastávce družně bavili...;-D:-/

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

23. 10. 2009 16:36
V Praze mě nikdy neokradli, "jen" přepadli.

Od té doby se bojím jezdit v MHD a radši používám auto a večer po ulicích nikdy nechodím sama. No, aspoň mě neokradou ani nepřepadnou podruhé, že.:-)

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

23. 10. 2009 16:11
Pokud vás oberou bez násilí

šikovně, tak, že si toho ani nevšimnete, dobře, profesionální práce. Je to vaše neopatrnost. Je to lepší, než si nechat rozbít držku gangem nudících se přistěhovalců. Mimochodem, jak to teďka chodí v Malmö?

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2961x
Obyčejný člověk s obyčejnými lidskými radostmi a starostmi.

Seznam rubrik