Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

kytickaaa

28. 10. 2008 14:10
pozdravit a poděkovat by měl umět každý

Pracuju v openspacu, v jedné místnosti je nás cca 50. Mezi lidmi jsou fakt propastné rozdíly. Naštěstí většina ví, jak se chovat, ale najdou se i vyjímky. :-( Třeba kolegyně, která sedí 2 metry od vás vám po příchodu do práce neřekne ani ahoj, a to ani když za vámi s něčím přijde (o něco poprosit a poděkovat za něco taky samozřejmě neumí). Pak je tu pár "expertů", který dělají že jste neviditelný a nepozdraví vás ani když jdete na chodbě proti sobě - dokonce ani když je pozdravíte jako první a oni ani neodpoví. No co, at ale pak takový lidi nečekají, že pro ně udělám maximum až za mnou s něčím přijdou. Ale je to smutné.

0 0
možnosti
F

fredrika

22. 10. 2008 21:36
fredrika

Pani Olsson, je mi vas lito. Jaky vy musite mit otravny zivot. Sedet a stezovat si jak je to ve Svedsku hrozny.... Doufam, ze si brzo najdete nejakou veselejsi zabavu a budete videt svet z te lepsi stranky. Zdravi vas ceska, ktera se ve Svesku citi dobre.

0 0
možnosti
O

olsson

28. 10. 2008 14:39
Re: fredrika

O stěžování tu nepadlo, pokud vím, jediné slovo. A litovat mě tedy opravdu nemusíte, mě se daří vcelku dobře. Tenhle příběh se mohl stát kdekoliv jinde na světě, nevychovanců je všude dost a dost, stejně tak jako lhostejných lidí.:-/

0 0
možnosti
AS

pralinka_rumova

17. 10. 2008 11:38
epidemie

Pracuji v administrativní budově, na patře je několik firem, víceméně stálí lidé, potkáváme se denně. Nevím, kde se vzala ta epidemie, ale většina chlapů cca do 40 let neumí pozdravit na chodbě dámu v mladším středním věku jako první, často ani na pozdrav neodpoví, očima hází kdovíkam, jako že vás nevidí. Jsou i jedinci, kteří by se nejraději proplazili pod kobercem, aby nemuseli zabučet. Nad těch 40 let je to lepší, ale ti mladší bulíci, to je teda neštěstí. Kde se to vzalo? Že by je doma málo tloukli?:-) Džamilo, nechceš přehodnotit své výchovné metody?:-)

0 0
možnosti
MK

czech64

23. 10. 2008 17:16
Re: epidemie

Myslim ze dnesni lide to berou tak ze kdyz si nekoho nevazi tak ho ani nehodla zdravit. Cloveka ktereho si vazi urcite pozdravi vzdy.

0 0
možnosti
TV

tomtop

14. 10. 2008 16:31
jj

Pekne :)

Na tohle tema by se toho dalo napsat ... muj problem zase je, ze se vsude chovam velmi zdvorile a casti lidi proste nestojim za odpoved. Mozna proto, ze jsem mladsi a nechodim vzdy v kvadru... sam se ale povazuji za solidniho a solventniho .. no neviem kde je chyba. Z casti mozna v nekom jinem ..

Taky jsem se podivil, kdyz jsem v jedne brnenske firme nastoupil na projekci - sedi zde cca 30 lidi ze 2 ruznych oddeleni. Jedno z oddeleni vykonava podstatne odbornejsi praci a to druhe oddeleni vicemene ignoruje ... je mi to odporne. Ted jsem na podobne pozici v rakousku a tohle tu neexistuje. Az na vyjjimky se tu k sobe vsichni chovaji velmi zdvorile. Naopak ale oproti cechum zustava povetsinu u zdvorilych neosobnich vztahu...

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

13. 10. 2008 20:57
Hle výsledky výchovy

a la sličná Džamila! Než řekneme švec, bude tu takových spratků snad polovina. Není nakonec lepší žádné děti nemít a nějak se se stářím poprat sami?

0 0
možnosti
VD

vdanicek

11. 10. 2008 12:35
Diskuterum doporucuji vyjet na par lety do zahranici

aby pochopili o cem je rec. Jiste v mych kruzich je to trochu jinak, ale presto se clovem musi pekne otacet aby se prosadil. Je take rozdil v jednotlivych zemich USA neni Svedsko a Svedi jsou bohuzel takovi "fobove" o kterych jsem mluvil. Navenek chteji ucit svet o toleranci ale uvnitr jsou dosti nesnasenlivi. Pripad Pani Olssonove neni ojedineli samozrejme na urovni o ktere mluvi. Staci mluvit s prizvukem a je to.:-/Rv

Hodne sil damo.

0 0
možnosti
W

Wendolene

11. 10. 2008 22:02
Re: Diskuterum doporucuji vyjet na par lety do zahranici

Jiste, o nevychovanych spratcich a jejich buranskych rodicich z USA by se daly psat romany. To same jinde v zapadni civilizaci. Proste rodice se venuji detem mene a mene. Ani v Cesku uz neslysite syceni , ty nevychovance! Vychova stylem , budme pratele, zadne fyzicke tresty sklizi svoje ovoce. BOhuzel to ovoce neni k jidlu.

0 0
možnosti
VP

Profík

11. 10. 2008 11:52
Ta paní byla nějaká švédská ódésačka.

0 0
možnosti
T

Taffey

11. 10. 2008 9:58
Vážená paní Olsson,

s Vaším článkem se plně ztotožňuji, nicméně brát si jako příklad výchovu dětí zrovna severské země, Švédsko nevyjímaje, to je pro mě osobně velmi silná káva. Znám sever dokonale a můžu Vám říct, že tolik nevychovaných spratrků, jako je tam, jsem nikde jinde neviděl. Právě ve skandinávii je přístup k výchově dětí naprosto benevolentní. Kdyby se totéž, co popisujete, stálo ve Švédsku, matka by na tom bobku zůstala tak dlouho, jak by si dítě přálo. Párkrát jsem se na jakéhosi haranta zlepodíval, třeba, když mi při sledování vystoupení v delfináriu hodil mazlíček nohy na ramena, když jsem seděl o půlmetr níž v předchozí řadě a když jsem se ohradil, bylo zle. A takových případů, kdy si děti dělají úplně všechno, co chtějí, jsem zaznamenal spousty. To u nás by dostal naflákáno a byl by klid.

0 0
možnosti
JM

Hucul

11. 10. 2008 10:55
Re: Vážená paní Olsson,

Ale jestli chapu clanek spravne, pribeh se odehral ve Svedsku.

0 0
možnosti
VF

HenryVIII

11. 10. 2008 8:57
s prodavači,

kteří mě obtěžují (i když to možná myslí dobře) dotazy jako mohu vám s něčím pomoci, se nebavím. Sám si vybírám a nemám rád, když mi do toho někdo kecá. Jak se začnete s prodavačem bavit, tak se vám snaží vnutit naprosto neprodejné šmejdy.

0 0
možnosti
C

cibjes

11. 10. 2008 9:34
Re: s prodavači,

jo a jak to delas kdyz jdes koupit neco konkretniho a nevis jestli to vubec v tom obchode maj a docela spechas? to je ti dobrej otravnej prodavac. je videt,zes nikdy nedelal v obchode. na vse jde slusne odpovedet: DEKUJI, VYBERU SI SAM...

0 0
možnosti
JO

oneill

11. 10. 2008 8:15
Jejich věc

Dobrý den, tak Vám přeji ať své potomky vychováte lépe. Ale myslím že do způsobu života ostatních Vám nic není.

0 0
možnosti
C

cibjes

11. 10. 2008 9:37
Re: Jejich věc

Myslim, ze tobe neni nic do toho, jestli nekdo neco okomentuje a ma svuj nazor na slusne chovani - teda jestli vis co to je8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2962x
Obyčejný člověk s obyčejnými lidskými radostmi a starostmi.

Seznam rubrik