Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HP

Jesterinka

19. 2. 2010 14:26
Kočiči protest

S Míšou máme také svůj rituál, ráda vylizuje roztržený kelímek od pacholíčka. Kdyby byla Bůh ví kde schovaná, tak se Míša přišustí a pomalu vyhasínajícími očky zírá na páníčka, až dojí a dá jí vylízat tu dobrůtku.

Přeji všem kočičím milovníkům, krásné chvíle s jejich  miláčky.

0 0
možnosti
HP

Jesterinka

19. 2. 2010 14:25
Kočičí protest

Dobrý den,  takovou situaci velmi dobře znám. Máme doma 4 kočičí exempláře. V různých věkových kategorií.  Od  17ti leté babičky Míši po nejmladšího Matýska 1 rok.

 Snad jen Matýskovi nevadí co se dává za dobrůtky do mističek.  Je ještě krátký čas v naší rodině, kde všechny ostatní vědí, že jim hladovění nehrozí, že je máme stále moc rádi . Že se mohou v kteroukoliv dobu přijít pomazlit.

 

Sice kočičky máme všechny z útulku, a každé z nich více méně pochopily, že jim už nic nehrozí. Jen zatím Matýsek, ještě nějak netuší, a tak vždy po všech třech kočkách, dojíždí misky. Říkáme tomu dožírací syndrom.   Když je   čas krmení, tak jsou všechny misky vyluxované . A když náhodně dostanou něco co  jim nechutná, Tak dozajista Matýskovy to chutná vždycky.

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

9. 2. 2010 9:04
to znám...

u nás je to stejné...ale olivy(černé) a paprika (žlutá) ta chutná pořád....

0 0
možnosti
ML

marlow

7. 2. 2010 12:29
Zajimalo by me

jestli jsou ty granule vazne tak dobre, nebo do nich pridavaji nejake navykove latky :-). Mel jsem 3 dny na hlidani modrou kocku kamaradky - jeste kote a nepovedlo se mi ji rozmazlit. Ji jen ty granule. Losos, krevety, kralici, kureci.. nic. Doted se mi tomu nechce verit.

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

7. 2. 2010 23:39
Re: Zajimalo by me

Do granulí (všech typů) se přidávají jakési sacharidy, které jsou pro zvířata skutečně návykové. Různé druhy sušeného krmiva obsahují různé množství. Alespoň nám to jednou řekla veterinářka.

0 0
možnosti
I

ibaba

7. 2. 2010 10:05
Náš ocour Hektor

Hlava rodiny nalezenec  před 14ti lety  no má nás omotané kolem tlapky všechny .,každé ráno dostane kapsičku a potom loudí  z ruky by byl ochotný vyjímečně zbodnout i kousek chleba ale radši to co je na něm namazné z talíře taky rád ochutná už mu necháváme  trochu co nedojíme.Ty loudivé pohledy důvěrně známe  doprovází je i kňouráním.Taky když se vrací  ze své "budky" to musí všem hlasitě oznámit Myslím,že už by mohl začít mluvit Jak uslyší krájení nožem čehokoliv tak už stojí a čeká  nedávno dostal činout k cibuli to byl úprk.No prostě je to náš miláček.V

0 0
možnosti
N

notebook.r51

7. 2. 2010 8:17
Zkuste experiment s automatickou pračkou

Kočička se dívala, chvilku kroutila hlavou doprava, chvilku doleva, pak se poblinkala a omdlela.

Zajímalo by mne, zda je to jev obecný - a chybí mi dostatek experimentálního materiálu. 

Pes na pračku nereaguje vůbec, ani na vlastní obraz v zrcadle (není cítit), naproti tomu na zvukový záznam spolehlivě.

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

9. 2. 2010 9:05
Re: Zkuste experiment s automatickou pračkou

my máme pračku s plněním z vrchu, když pere,kočka na ní sedí jako na koni a veze se...skorotchýně má boční plnění - taky si kroití hlavu, ale nebleje...

0 0
možnosti
IM

motiva

6. 2. 2010 23:53
to znám

taky jsem jednou v Kaufu propadla skrblictví a koupila granule Dantes místo obvyklých cat chow. Můj sedmikilový mourek mě propaloval očima celý víkend a pronásledoval takovým vřískáním, že jsem v pondělí rychle mazala do zverimexu pro  naši klasiku. dantesy sežral pes, ten baštil všechno, co bylo kočky, protože byl přesvědčený, že kocour dostává něco lepšího.;-D

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

9. 2. 2010 9:06
Re: to znám

skorotchýniny Dantesky žerou, naše ne, my jen Friskies a Purina....:-/

0 0
možnosti
J

Jyry

6. 2. 2010 22:11
Miluju kočky, jsou svobodné

Většinu svého života jsem měl kočky, kocoury, můj syn Filip se jmenuje prý podle kocoura (skutečně podle Jak je důležité míti Filipa), nyní bydlím s nemocným otcem, který má loveckého psa, který kočky opravdu nemusel (spíš je chtěl lovit), po mé postupné převýchově již několikrát přežil situaci, kdy jsem jednou rukou hladil psa a druhou nějakou cizí venkovní kočku, mojí nejoblíbenější (nesnáší pobyt v místnostech, pochovat jde jen někdy, zato na mě čeká a žere granule z ruky jako nezavřená) dokonce olizoval. Zdrawýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý J.

0 0
možnosti
D

DrID

6. 2. 2010 13:24
Myši ony loví furt!

Netřeba se bát rozmazlovat kočky, ony mají strašně silný instinkt lovce, takže i kočka praskající po půl litru krůtího vývaru a kýbli granulí tu myš prostě uloví. Na chalupě nemáme ani myší díry ani na zahradě, na půdě ani ocásek protože jsme stodolu i půdu trvale zpřístupnili pro mourovaté kámošky :-)

0 0
možnosti
MM

captain cook

7. 2. 2010 8:41
Re: Myši ony loví furt!

ha-ha!

Jeden podzim se nam z mistniho parku nastehovala do domu mys. Behem dne se schovavala za nabytkem a vylezala vzdycky az v noci, kdy vsichni spali, vcetne kocek. Ze byla cinna jsme videli podle jejich bobku, ktere jsme museli kazde rano uklizet. Dali jsme to kockam ocichat se slovy "mysicka, mysicka, jdi chytit mysicku". Pach mysi s nimi ani nehnul, asi nevedely co to je. Po 4 dnech jsme toho meli dost a zacali stourat drzadlem kostete za kazdym kusem nabytku. Mys nakonec skutecne vybehla, 2 (cistokrevne) kocky ji videly, ale zadna se po ni nehnala, jen se znudene podivaly. Teprve po dalsch 4 dnech jsme mys nahnali primo do cesty nasi 3.kocce, minde mourovate strakate, ktera se "obetovala", rozbehla za mysi a chytila ji. Vydala ji vymenou za susenky Whiskas. Po takovem dobrodruzstvi nasi kluci totiz usoudili, ze mys si zaslouzi milost, strcili ji do sklenice s vickem a odnesli az na vzdaleny konec parku, kde ji pustili.

0 0
možnosti
D

DrID

6. 2. 2010 13:20
Tohle mě baví!!!

Já jsem zachránil toulavou a asi i týranou = strašně plachou kočku na chalupě. Bydlí si tam sama, přijedeme li tak nakrmíme. Časem si s naší drobnou pomocí a střechou (půdou kočkám přístupnou) nad hlavou odchovala i dvě koťata. Tyhle číči nemůžeme podezírat ze zmlsanosti, ale nad polskými granulemi málem omdlely hrůzou a jedna dokonce zvracela! Takže co - zase mají kitekat nebo whiskas a je nám všem prima!

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2962x
Obyčejný člověk s obyčejnými lidskými radostmi a starostmi.

Seznam rubrik