Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Bětka

19. 9. 2009 9:57
Taky mám psa

Třetí rok s námi žije pes z útulku a od té doby reaguji na každý článek o psích h... Já sbírám všude kromě volné přírody. Pes je asi od předchozího majitele naučený vyprazdňovat se do keřů /je na to i dost vysoký/.Takže občas sbírám i v dost krkolomných pozicích. Protože nechci žít v po... městě.Za 380 Kč/rok dostávám sáčků na exkrementy neomezené množství a dostatek odpadových nádob v městských ulicích. Co mi zaručit nemohou, jsou vychovaní spoluobyvatelé. Vagla kuřák odhodí i na cestičce mezi hroby, jízdenku z MHD mrskne maminka na chodník před očima dítěte, obal od nanuka je zatěžko odnést 10 m, lepší je vhodit ho hned na místě do keře před rodinným domkem, pes se vykálí do trávy před kostelem. A dělají to i důchodci,nelze všechno svádět na mladou nevycválanou generaci. Po třech letech vidím cestu jen v sankcích.Pokud nebude chodit MP pěšky po ulicích a kontrolovat a aspoň napomínat, lepší to nebude.

0 0
možnosti
OP

Bětka

19. 9. 2009 9:58
Re: Taky mám psa

Pode mnou se někdo zmínil o metařích. Je tolik lidí, kteří nepracují a

sedí po hospodách, proč není vyplácení dávek podmíněné

veřejněprospěšnými pracemi? Zatím to vypadá tak, že když si my lidé pod

sebe steleme,tak v té špíně jednou shnijeme.

0 0
možnosti
FV

fouly

19. 9. 2009 1:52
Psi.

Inteligentní a myslíci homo sapiens by psy ve městech nechovali a tak je netrápili

přinejmenším nedostatkem pohybu. Při stále zvyšujícím se počtu alergiků ,hlavně

dětí by měl být  chov domácího zvířectva v městech zakázán. Tzv. láska ke zvířatů je jen otázkou prestiže a módnost.

0 0
možnosti
OP

Bětka

19. 9. 2009 10:20
Re: Psi.

nesouhlasím

neznám dítě, které se pohybuje v běžném prostředí,ve společnosti kočky nebo psa, u babičky pohladí králíka,proběhnou mezi slepicemi, válí se na louce, že by mělo alergii. Ale vím o mnoha dětech, u nichž doma se od příjezdu z porodnice desinfikuje, sterilizuje a neustále uklízí, které mají alergii na kde co. Taková zlatá střední cesta by byl ideál,ne?

Nemyslím si, že pes ve městě musí trpět.Ten náš má k dispozici 400 m2 zahrady a využívá ji jen k ležení a přesunům ze sluníčka do stínu a naopak. Aktivní je jen v naší přítomnosti,jinak jen spí,válí se a pije. Kočka totéž,ráno je na ní vidět, jak ji obtěžujemea  těší se, až odjedeme do práce.Vstává při našem návratu. Je jedno, kde to zvíře bydlí, hlavně když mu pak majitel dopřeje pohyb, péči a svou lásku.

0 0
možnosti
AM

ctvrta.sudicka

18. 9. 2009 23:24
jj

Souhlas:o) Taky bobíky uklízím. A jako pejskař magor dodávám, že kdyby byli všichni zodpovědnější a uklízeli, tak bude nižší pravděpodobnost, že se jinej pes nakazí nějakou tou psí bakterií a bude nemocňouškej a bude se s ním muset na veterinu:o)))))))

No o.k. a pak jde taky trochu o děti, co si na různě zaneřáděnejch místech hrajou a vůbec o lidi:o))

0 0
možnosti
WS

wandering star

18. 9. 2009 21:54
U dveří vedle pejskova vodítka visí igelitové pytlíky

a automaticky je bereme s sebou do kapsy. Nechápu, co je na tom za problém.

0 0
možnosti
PK

kraken

18. 9. 2009 19:53
jako pejskar s vami souhlasim

a nesnasim dotycne lidi o to vic, ze trem slusnym pejskarum, co sbiraji vsechno, delaji spatnou povest. Lidi to nerozlisi, proste nadavaji vsem...

Ovsem druha strana mince je - za co se vlastne plati poplatek za psa? Vzdycky jsem myslel, ze za uklid po nich z mestskych penez (alespon drive se to takto zduvodnovalo). Proc potom majitel psa, na ktereho plati, dostane pokutu, kdyz to neuklidi (a je nacapan)? Proc se neplati poplatek za kocky, rybicky, hady nebo morcata?

0 0
možnosti
V

Vikina

18. 9. 2009 21:24
Re: jako pejskar s vami souhlasim

Nu, to je právě vymoženost tohoto režimu - vybírat poplatky (prý podle zákona) a nic za ně neodvádět. Čili ze starého režimu ponechat daně, ale služby ani náhodou, vždyť ty poplatky lze tak snadno zneužít pro vlastní potřebu.

Kdysi jsem to jako člen zastupitelstva prosazoval a dívali se na mě (všichni ostatní zastupitelé od modrých zlodějů po rudé zločince) jako na úplného exota. Inu, není nad volené zástupce, kteří vůbec netuší, že jsou samospráva a mají sloužit lidem. Nebylo lépe za císaře pána, který tu službu občanům jednoduše nadekretoval?

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

18. 9. 2009 19:21
A kde jsou metaři?

Já bych nadnesl, že za časů Rakouska a První republiky byli též pejsci a páníčci. Ve Švejkovi není ani slova o tom, že by nadporučík Lukáš při venčení kradeného psíka Foxe pobíhal po Praze s pytlíkem, podobně tak penzionovaný policista Mrázek se ke Kokyho exkrementům neohýbá - nehledě na to, že kdyby se ohnul, tak už by se nenarovnal. A že tehdy byli bytoví pejsci ohromná móda, o tom snad netřeba diskutovat.

Úměrně k počtu pejsků se však v pražských ulicích hojně vyskytoval fenomén nyní zcela neznámý: metaři. Takový metař obcházel několikrát týdně (ve frekventovaných oblastech denně!) s kárkou a zametal vše, co mu přišlo pod ruku na chodníku i v jízdní dráze: hovínka, listí, nedopalky, vyhořelé sirky.

Schválně si porovnejte, kolik se platilo na daních tehdy, za rady Vacátka či za nadporučíka Lukáše, a kolik se platí na daních dnes. A včil mudrujte: kdy jste naposled viděli skutečného metaře, který má svůj stálý rajón a vyskytuje se v něm ne dvakrát do roka, nýbrž dvakrát do týdne?

0 0
možnosti
PK

kraken

18. 9. 2009 19:59
Re: A kde jsou metaři?

R^

Hlavne po psovi se uz vetsina lidi sbirat naucila, nesbira jen nepatrny zlomek pejskaru. Ale kuraci sve vajgly odhazuji na zem prakticky porad, pravidelne a problem to neni. Sice pravda, nevadi, kdyz na vajgla slapnu, ale hnus je to taky - minimalne na pohled.

Mame cca 8% nezamestnanych. Muzou alepson cast sveho casu venovat uklidu. Vyjde nas to levne (podporu a davky jim platime tak jako tak) a bude cisto :-)

0 0
možnosti
RM

Dreamtec

18. 9. 2009 17:59
Moderni reseni

Reseni je jednoduche. Kazdemu psovi je pri registraci odebran vzorek DNA. Kazde h***o je sebrano nekym poverenym mestem a analyzou zjisteno podle DNA kteremu psovi patri. Vsechny naklady na tuto cinnost plus neco navic hradi v ramci pokuty majitel psa. Myslim ze by si dal kazdej bacha. A ulice by byly hned cisty! Jeste si zive pamatuji caste cisteni kolecek kocarku, protoze pres nej neni dobre videt kam a do ceho se jede, hlavne na podzim kdyz vsude lezi listi.

0 0
možnosti
DB

doktor_bota

18. 9. 2009 16:41
Dvě zkušenosti.

1) Měli jsme z kolegou trochu upito po menší firemní akci a šli jsme po chodníku na Veletržní (v Praze). Pár metrů před námi nějaký dědek právě čekal, než jeho pes dokončí svoji potřebu - uprostřed chodníku. Pes dokončil, dědek začal odcházet a kolega zuřit, protože zrovna ráno do něčeho podobného šlápl. Na jeho přátelské "Hej, tak to snad ukliďte, ne?" důchodce nereagoval, takže ho kolega chytil za rukáv. Výsledek následující konverzace (dědek prohlásil cosi o prdeli a kolega kontroval fackou) řeší PČR už zhruba rok.

0 0
možnosti
DB

doktor_bota

18. 9. 2009 16:42
Re: Dvě zkušenosti.

2) Jiný kolega dostal na zhruba hodinu do opatrování nádherného labradora. Pes byl absolutně poslušný, takže mu kolega odepnul vodítko. O pár minut později "to" na něj přišlo (rovněž uprostřed chodníku). Neměli jsme nic vhodného, tak kolega odstranil produkt psa botou do kanálu. Vzápětí na něj z auta vyletěl strážník MP a chtěl tisíc korun za znečišťování ulice. Na moji otázku "kde vidíte nějaké znečištění?" reagoval chvilkou přemýšlení a pak prohlásil - "Tak to dostanete za psa bez vodítka!"

0 0
možnosti
FF

Frances Farmer

18. 9. 2009 16:07
Když se učí štěňata,

že se nemají vyčůrat třeba doma na koberec, prý jim v tom je třeba vymáčet párkrát čenich. To by bylo hezké, kdyby se tohle pravidlo uplatňovalo třeba i ve výše popsané situaci, ale s majiteli těch pejsků. Ta slečna by měla slušivý mejkap :-P

0 0
možnosti
K

krtkoun

18. 9. 2009 15:58
souhlas ale ...

jen vite znam mlade i stare kteri chodi s pytlickem a sbiraji jak po minipsikovi tak po doga..(doze)   a stejne tak lidi kteri po svych psech nesbiraji nikdy a nikde...  -  mezi pejskari je stejne dobrych a stejne spatnych lidi jako vsude jinde , dokonce si troufam tvrdit ze 50% pejskaru voli levici a padesat pravici (z tech co chodi volit) 

chtel jsem rict ze mit psa neznamena z hlediska povahy pana naprosto nic...

Znam agresivni nepejsakre a pejskare, bylo by smutne kdybyste byla agresivni nepejskar... ---

0 0
možnosti
  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2961x
Obyčejný člověk s obyčejnými lidskými radostmi a starostmi.

Seznam rubrik