Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Belisana

16. 4. 2011 19:18
co by se stalo

kdyby k volbam nesel proste vubec nikdo?do doby, dokud tam bude jedinej z tech lidi. jasne, idealismus, nemuze to nastat - vzdy tam nekdo prijde a je fuk, jak malo jich bude a ano, daji se nastrcit figury. jasne.

no a nebo konecne vyjit do ulic. prece si to nenechame donekonecna libit!!! vzdyt nam s prehledem kaleji na hlavu a vubec se neboji. ocekavaji, ze to projde. a to by nemelo.

0 0
možnosti

3lipy

16. 4. 2011 15:32
Fakt, v tomto je pravda:

"Řešením proto není jinak volit, ale usilovat o změnu systému"!

Vzpomeňte si, když Nečas vyhrál volby jako předseda strany, jak byli kmotři zařezaní. Jiřík Šulcu z Ústí ani nehlasoval...

Takže sice nemastnáý neslaný, ale s dobrým úmyslem začít čistit to svinstvo...Jenže ono ho to pomalu teď stojí flek. Tluchoř, Langr...mu drží pistoli u hlavy...

0 0
možnosti
J

justak

16. 4. 2011 12:43
Ohlas

Vážený pane Olešare,

díky za blog který je velice osobní.Jenom mi tam chyběla poznámka která se týká :-) státního dluhu v roce 2010.

Jak jinak bojovat proti zlu než jít k volbám.

S pozdravem Josef :-)

0 0
možnosti
MM

svatáDala

17. 4. 2011 1:36
Re: Ohlas

Tím myslíte volit jiné zlo?????;-)

0 0
možnosti
PT

hahoc

16. 4. 2011 9:29
Ja znam

Znam mnohem horsich a i kdyz neni pan Necas takovy razny jakym by asi mel byt, tak si o nem myslim, ze je fer, ze by nejel v zadne levarne.

Je vsak jasne, ze to ma taky dost slozite, ono vsechno toto ustat, to by asi zvladl malokdo, ale autor pisici tento blog, by to jiste vse udelal mnohem lepe, nebyl by nouma a protoze mu na nasi zemicce zalezi, tak jiste puvodne chtel jit do politiky se samosebou nejpoctivejsim umyslem, jak vse v nasi zemicce opravit a ukazat vsem, ze on by nebyl tim noumou, ani jelenem, natoz pak jinym zviratkem, ale patrne nakonec dostal strach a radeji se rozhodl, tak jako vetsina lidi u nas, pouze kritizovat nekoho jineho.

Coz je ale to nejlehci a to umi kdokoliv, ale zkusit to vse sam a ukazat vsem, ze ja by bych lepsi a zacit v politice od Sametu, to uz je mnohem tezsi.

P.S. Nejsem zaryty ODSak, ani netusim koho bych ted volil, vim jen, ze komunisty urcite ne, ale koho, to netusim, avsak nemam rad takove lacine kritizovani- patrne hlavne pro zvyseni karmy:-)

0 0
možnosti
S

sámvelkýmao

16. 4. 2011 9:00
no

kdo si ještě neuvědomil,že je úplně fuk,kdo je premiérem a tím či oním ministrem,toho vážně lituju.každej se musí postarat sám o sebe.kdo to neudělá,tomu žádná vláda,levá či pravá nepomůže.jediný co je zajímá vyrvat z lidí peníze a zajistit sami sebe.a heslo po mě potopa je pro ně zcela výstižné..............

0 0
možnosti
KAD

Klement a Denisa

16. 4. 2011 9:00
neobeslo se by se to bez tech cizich vyrazu

jako je brifing, alibismus a nebo dokonce domestikovan...? mimochodem domestikace dochazi u divokych zvirat......

0 0
možnosti
S

sámvelkýmao

16. 4. 2011 9:02
Re: neobeslo se by se to bez tech cizich vyrazu

zloděj byl na brífinku alibisticky domestikován na politika..........

0 0
možnosti
PK

AllyMcBeal

16. 4. 2011 8:10
Méně je někdy více a opačně...

... totéž platí o tomto příspěvku. Výsledek nestojí za moc. Stavět na faktu, že přd 14 lety (!) odmítl funkci ministra vnitra považuju za úlet. Jestli je Petr Nečas takový ňouma, nenašla by se na něj nějaká méně "vousatá" kauzička? ;) Přesně si nevzpomínám, co se tehdy dělo, ale z logiky věci mi přijde daleko větší frajeřina říct: "Sorry, je mi třiatřicet, teď na tento resort nemám dostatek zkušeností ani zralosti." ... než to vzít za každou cenu, aby si o něm náhodou někdo něco nemyslel. Naopak schopnost sebereflexe a vyvození důsledků vnímám jako jeho plus. Nebudu se tu za Petra Nečase rvát do roztrhání těla, není dokonalý, ale kopnout si za každou cenu? No pardon! Jinak přeju krásný víkend bez politiky, pokud možno! :-)

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

16. 4. 2011 7:48
Galerka resp. zločinecký syndikát

jakým ODS beze sporu jest si potřebuje na svou fasádu dát člověka zcela bez chuti - to je základní modus operandi takovýchto spolků - snaha si na něj pořádně vystřelit končí většinou nezdarem - a o to jde ...

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

16. 4. 2011 7:59
Re: Galerka resp. zločinecký syndikát

To je nejspíš blízko pravdě. Jen se pokuste tu úvahu dotáhnout dál: Proč je v čele ČSSD člověk bez chuti Sobotka? Proč je v čele TOP09 Schwarzenberg? Proč je v čele VV Radek John?

-

Mocné politické strany ovládají mafie (můžete jim říkat jakkoli, zločinecký syndikát je výstižné). Tyto mafie si zajišťují přístup k moci prostřednictvím svých lidí buď přímo (viz Paroubek, Langer) nebo přes nastrčené lidi, které ovládají (Nečas, Drobil, Sobotka).

-

Založit novou úspěšnou stranu bez podpory takovýchto zákulisních spolků je skoro nemožné, a kdyby se to podařilo, je jen otázka času, kdy bude taková strana ovládnuta podobným způsobem.

0 0
možnosti
JV

georgino

16. 4. 2011 7:11
Chci být taky premiérem no, i ministrem

Tak tedy, až to sepíšu, tak konstatuji. Nevystudoval jsem VŠCHT, jenom PF UK, další nezmiňuji, protože tito hoši nepochopí, že každý se má držet svého kopyta. Když jsem studoval práva, tak se šlo v tom b lbinci vyznat, dneska si nejsem jistej, jestli mi nepřišli dodatky k dodatkům od dodatků. Kdyby se v u nás dodržovala ústava, tak není problém. Parlament je "terno", vláda k ničemu a Ústavní soud není nestranej. Emigrovat? Ne, myslet u voleb, jinou cestu neznám.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

16. 4. 2011 7:24
Re: Chci být taky premiérem no, i ministrem

Jako právník byste mohl pochopit, že chyba je zabudovaná v systému, takže používáním systému (snažit se o změnu prostřednictvím voleb) bez snahy odstranění té chyby budeme docházet stále dokola ke stejně špatným výsledkům.

-

Za jádro problému považuji polodemokratické uspořádání. Volič vstupuje do rozhodování málo často a je při rozhodování výrazně omezen. Systém voleb kandidátek politických stran umožňuje vládnout lidem, které v podstatě nikdo nechtěl, ale dostali se pomocí stranických aparátů na kandidátní listiny stran, které mají moc. Lidi předem vědí, že vláda těchto mocných stran bude špatná, ale nemají šanci to změnit, kvůli systému moci. Výběr nové strany (jak se ukázalo) nic neřeší, do všech stran s přístupem k moci se automaticky stahují lidé určitého typu, kteří tyto strany ovládnou a jejich prostřednictvím získávají moc.

-

Řešením proto není jinak volit, ale usilovat o změnu systému. Možností je více, já bych preferoval maximalizaci demokracie, ale to už je věc názoru.

0 0
možnosti
JV

georgino

16. 4. 2011 6:42
Je mi líto.

Přečetl jsem si to, jste jeden z mála, který ví, že Vašík není to, na co si hraje. To, že tahle doba je tak mizerná má zásluhu i on. Jestli se vztekal, když mu Havel něco vyčetl, tak dneska jsme jinde, Peskuje předsedu vlády?!?! Kde to jsme? Havel žbrblal a konal dle ústavy, tenhle inteligent, spíše ješitnej trotl, bude psát svoje paměti jako Mao, hodně papíru pro prd, Asi to mám za 300, tak s hrdostí, seru na blbce, co mi kazí život. Pojďte se mnou do toho.

0 0
možnosti

Milan_Seliga

16. 4. 2011 7:05
Re: Je mi líto.

Pane, jste idiot. Těch 300 zaplatím rád.

0 0
možnosti