Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gorbi si uvedomil ze SSSR uz na to zbrojeni nema hlavne po Cernobilu.

0 0
možnosti

Karma!

To sedí. Zejména:

Pro Gorbačeva byl Ježíš Kristus největším socialistou,"

ale řekl bych spíše " nejvyšším neodvolatelným komunistou!"

0 4
možnosti

J86a15n 96S72e86m52i56k

10. 11. 2014 11:49

Chapu ze pro pana Olsera byl Gorbacov pitomec co nechal Sovetsky svaz se rozpadnout a jeho satelity vcetne nasi zeme pustil ze sevreni medveda.

Jenze ja nejsem  komunista ani rusak aby jsem ho za to odsuzoval;-) 

Naopak, vsechny jeho hrichy v tom svetle blednou.

4 0
možnosti

Řekl bych,  že platí a i v budoucnu bude platit, že revoluce požírá své děti. Platilo u VFBR, u VŘSR, ba i u našeho Vítězného února, tak nevím proč by nemělo platit u Gorbiho. On hlavně doplatil na to, že si myslel, že tomu "demokratickému Západu" včele s USA,  lze věřit. V tom leč hluboce  mýlil. Člověk nebo stát pokud není tvrdý,  tak dohody psané či nepsané   musí podloženy tvrdými zárukami. U nás to naposledy ukázali "husité" než skončil na vnitřní rozpory ( a opět revoluce požírá své vlastní děti). To se nás svět (teda Evropa) bál a proto se některým zejména  pseudohumanistům tato doba příliš nelíbí a hledají na ni chyby. Ano chyby tam byly a byla tam především pozitiva!!

0 2
možnosti
Foto

J65i53r73i 29B73i63l69i20n10a

10. 11. 2014 19:46

Zapad zadne smlouvy neporusil. Ze Rusum nikdo neveri, za to muze jejich roztahovacnost, agresivita a arogance.

2 1
možnosti

Nositelé Nobelovy ceny míru se rozohnili. Lech Walesa by nejraději objednal v Americe atomovky a namířil je Gorbimu na dům. Mírotvorce Gorbi skrytě lituje, že se mu pod rukama rozpadl SSSR. No, co se dá dělat! Arafat byl také vyznamenaný. Vynálezce dynamitu, po němž se jmenuje ta prestižní cena, to také neměl jednoduché. "Kdo jsi bez viny, hoď po mně kamenem!" Zatímco Walesa a Tymošenková by rozpoutali natotata jaderný konflikt s Ruskem, Rusko požadovalo, aby mu byla splacena dlužná částka za plyn. Nevím, co je na toim nemorálního, když chci zaplatit dluh. Děláme to tak všichni. Kvůli dluhům vedou mnozí "skrytou" válku, kdy nastoupí tvrdé pěsti vymahačů. Potom následují soudy, vymáhání, exekuce a bankrot dlužníka.

   Kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde. Nikdo nejsme dokonalý a každý, včetně mne, má své chyby. Pokud se v nich chceme šťourat a záměrně vynecháme určité kvality a zásluhy, potom vytvoříme obraz dokonalé negace. Ani pes by od takového individua kůrku nevzal. Gorbačov by nebyl Gorbačovem, kdyby nedala svolení ke společenským změnám sama tehdejší KGB. Všichni, kdo se pohybují v čele států, jsou vedeni rozhodnutím a vyhodnocením dané situace tajnými službami. Ten, kdo oficiálně vede stát, je pouhá loutka, s níž manipulují z pozadí ti, jež neznáme a nevidíme jim do karet. Pokud nadešel čas konfrontace mezi oběma mocnostmi, tak s tím nic nenaděláme. Propaganda je vždy záměrně volena a vedena tak, aby ji řadový občan neměl šanci prokouknout. Jediné, co lze tvrdit s jistotou je to, že si ten koflikt v konečném důsledku zaplatíme ze svého. Je jedno, jaké straně konfliktu fandíme. V zemi kde se válčí nikdo nemyslí na prospěch obyvatel, ale na výsledek války  Obě strany konfliktu dostávají svou podporu. Ideologická podpora je vedena pouze proto, aby propagandou vadení lidé později neremcali, až budou muset platit nápravu ze svého. Ale třeba budou šťastni, když budou platit škody zaviněné válečníky z vlastní šrajtofle. No, uvidíme!

1 4
možnosti
Foto

J43i83r17i 16B37i27l86i61n57a

10. 11. 2014 19:52

Ponekud nesouvisle, pane Pribyl. Co ma konec zlocinne komunisticke rise co delat se splacenim dluhu ?

1 0
možnosti

Gorbačov byl v letech 1969-1972(?) členem komise ÚV KSSS, zkoumající průběh a výsledky Pražského jara. (Byl to ostatně spolužák Dubčekův.) On se tehdy tím reformním komunismem nakazil a když se dostal k moci, pokusil se ho prosadit jen mírně modifikovaný na podmínky Sovětského svazu. A samozřejmě neúspěšně - jenomže do toho SSSR neměly odkud přijet tanky s bratrskou pomocí, a tak to dopadlo stejně, jako by to dopadlo po roce 1968 bez "internacionální pomoci" u nás: komunismus padl a komunisti šli od válu.

1 0
možnosti

J91a60r54a 85R41a49n51k

11. 11. 2014 9:18

Pane Chovanec/nce....kde se mohu docist vice o tom, co piste? Prosim...

0 0
možnosti
Foto

Kdyby SSSR byl stavbou ze železobetonu, tak by žádný Gorbačov s ním nemohl hnout.

Pane Olšere,vy jste nečetl Tajnou zprávu č. 4 od Hanzelky a Zikmunda?

0 1
možnosti
Foto

J58i26r56i 42B21i16l70i96n97a

10. 11. 2014 8:36

Tech obvyklych nesmyslnych protimluv a zmatenych blabolu si nema cenu vsimat, takze ke Gorbacevovi.

I kdyz komunista, byl to rozumny clovek, ktery pochopil ze se ten zlocinny system hrouti a po marnych pokusech o reformy dovolil lidem ziskat svobodu.

Za to ho komunisticka zber ktera tehdy prisla o koryta pochopitelne nenavidi a snazi se ho ustvat. Jeste pred rokem se Gorby branil a odvazil se i kritiky Putina a jeho omezovani zakladnich lidskych prav. Nakonec ale stary pan podlehl vyhruzkam a tezko ho za to odsuzovat. 

Jako byvaly komunisticky papalas jiste dobre vi, ceho jsou kagebaci jako je Putin schopni.

6 3
možnosti

pane Bílina nemohl by jste se, prosím, zklidnit a to výrazivo obměnit a neurážet, to je dětinské a trapné, demokrate

jinak jste napsal naprostý nesmysl ,Gorbi nebyl sám , jako Dubček nebyl sám a různé kliky proti sobě bojovali a klika kolem Gorbiho vyhrála, předtím klika Chrušťova , Brežněva a nic se nehroutilo atomovek měli plnej sklad a Bělorusko funguje doteď, Gorbiho příznivci prohráli s Jeltzinem a to je vše, Gorbi je zklamanej , že ho amíci podvedli jako blba a celé Rusko to tak cítí

5 7
možnosti

Pane Olšere, tentokrát antikarma.Já říkám,kdyby nebylo Gorbačova tak nám tu dál vládnou generální tajemníci. Rv

5 0
možnosti

Myslíte, že by to panu Olšerovi nějak zásadně vadilo?

11 0
možnosti

jak tak čtu tak vám se stýský po Brežněvovi a SSSR

6 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce