Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Fakt šokující zpráva, že si bohatá země může dovolit poskytovat sociální dávky svým nejchudším obyvatelům .... z velké části přistěhovalcům :-P

0 0
možnosti
JR

J71a58r97a 68R18a98n79k

23. 2. 2015 21:55

Pokud jste jeste nezapomel anglicky, pane Olsere, podle statistiky imigracnich uradu skonci ve Statech asi 7 milionu lidi z 50 zemi - do CCCP zatim nikdo z techto zemi nezada, cim to asi bude?                          According to UNHCR’s latest statistics, there are approximately 15.4 million refugees in the world. The vast majority of these refugees will receive support in the country to which they fled until they can voluntarily and safely return to their home country. A small number of refugees will be allowed to become citizens in the country to which they fled, and an even smaller number — primarily those who are at the highest risk — will be resettled in a third country. While UNHCR reports that less than 1 percent of all refugees are eventually resettled in third countries, the United States welcomes over half of these refugees, more than all other resettlement countries combined.

;-O

2 0
možnosti

To je hrůza, ty USA. Hotové peklo,že? Jak potom vysvětlíte, ten obrovský zájem přistěhovalců z celého světa, ročně cca jeden milión...A na druhé straně úprk občanů Ruska ze své země, minulý rok asi dvě stě tisíc za lepším životem a uplatněním.....

7 2
možnosti
Foto

J44i83r59i 71B28i16l89i19n96a

23. 2. 2015 14:42

Ba, i z Olserovy milovane Kuby tam lide prchaji. A to nikoliv s Cedokem, ale v nejruznejsich kocabkach, riskujice utopeni ci sezrani zralokem.

Opacnym smerem za "zivotnimi jistotami" se kupodivu nikdo nehrne....:-P

3 2
možnosti
PT

P63e30t94r 90T20o13m19e93k

23. 2. 2015 9:16

Putin je zkrátka Hitler, Rusko je Třetí říše, Krym je Rakousko, Donbas Sudety. Poprvé s vámi souhlasím.

2 4
možnosti
Foto

Dovolte pane Olser, abych ponekud opravil vase predstavy o udajne chudobe ve Spojenych statech. Ziji vetsinu zivota v Kanade jen kousicek od americkych hranic, procestoval jsem tu zemi krizem krazem a mam tam spoustu znamych.

Tak predevsim - nejedna se o zadne "zebracenky" nebo "potravinove listky", ale opravdu o vyzivovou asistenci mene majetnych vrstev. Plati se pomoci platebnich karet.

Hranice chudoby je v bohatych statech uplne jinde nez hranice chudoby v chudych zemich. Vetsina Americanu pouzivajicich zminene platebni karty je na tom mnohem lepe nez chudi lide treba v Rusku nebo na Ukrajine. A dovolil bych si tvrdit, ze jsou na tom financne lepe i ve srovnani s vami. Tech 25 % "hladovych deti" o kterych pisete najdete leda tak v nekterych africkych zemich, ale rozhodne ne ve vyspelem svete. A do toho vyspeleho sveta pocitam i ruskou agresi zdevastovanou Ukrajinu.

Nez se priste pustite do psani, mrknete se radeji do nejakych statistik o zivotni urovni.

Halo noviny, zavist i dokonce nenavist k Americe jsou spatnymi radci.Rv

3 3
možnosti
JM

J59a83n 49M79r77s56k28o26š

23. 2. 2015 15:40

"Plati se pomoci platebnich karet."???

Co tady šíříte bludy, pane Bílina? Jak by je mohli platit kartama, ty lístky jsou vydávány zdarma pro ty, co kartu nemaj, ty jsou místo karet nebo peněz. Ty potravinové lístky = food stamp - to znělo divně, opravdu jako žebračenky, přejmenovalo se to nedávno na "Doplňovací výživový pomocný program" (SNAP), to zní jistě honosně, že.

Jak píšou ve Wikipedii (ale věřit se jí nemusí, možná, že jí píše Putin), SNAP - dříve Food Stamps, provádí pomoc pro nízkopříjmové nebo lidi bez příjmu. V r. 2013 zásobily 47.6 milionů Američanů v průměru  $133.08 měsíčně. (za to se jistě pořádně rozšoupnou...)

http://en.wikipedia.org/wiki/Supplemental_Nutrition_Assistance_Program       

The Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP),[1] formerly known as the Food Stamp program, provides food-purchasing assistance for low- and no-income people living in the U.S. It is a federal aid program, administered by the U.S. Department of Agriculture, under the Food stamps Nutrition Service (FNS), though benefits are distributed by each U.S. state's Division of Social Services or Children and Family Services.

SNAP benefits cost $76.4 billion in fiscal year 2013 and supplied roughly 47.6 million Americans with an average of $133.08 per month in food assistance.[2]

1 2
možnosti
VS

Opět standardní pel-mel polopravd, lží a překroucených skutečností. Tím vším pak prostupuje autorova neskrývaná a všeobjímající nenávist ke všemu, co neodpovídá jeho pokřivenému vidění světa...

6 4
možnosti

A bude to jen horší, to mi věřte. Stáří je děsně kruté - z lidí dělá trosky. Někdy tělesné, někdy duševní. Pan Olšer píše to, na co se vzmůže.

Takový pan Vysočan je ovšem úplně jiný případ. ;-D

7 4
možnosti
PV

KarmaR^

Už jsem něco podobného psal pod jiným blogem, ale téma je podobné, tak tedy: jak tihle pseudonovináři jako například zmíněná paní nebo komik Karas budou hodnotit své angažmá v dnešních lžích (byť v souladu s článkem č.4 o vedoucí úloze EU, jak nám osvětlil jeden televizní radní) s odstupem času? Zastydí se dodatečně? Třeba Karas? Ty záběry se přeci jednou budou promítat, až nastane normální doba, studentům žurnalistiky, jako odstrašující případ. Dojde mu to?

5 4
možnosti

Pseudonovináři?

Ale no tak, je-li někdo placen za práci novináře, tu práci dělá, tak je novinář. Dobrý nebo špatný, ale vždy novinář. Novinář je označení profese. Pseudonovinář je naopak člověk, který by rád byl novinářem, ale není jím - nemá zaměstnavatele ani schopnosti stát se novinářem na volné noze. Dle mého názoru označení "pseudonovinář" sedí více na pana Olšera než na pana Karase, paní Drtinovou atp.

5 3
možnosti
Foto

někde jsem se dočetl, že psaní blogů je pro pana Olšera terapií po mozkové příhodě.

Domnívám se však, že nenávist, ještě nikoho nevyléčila. Spíš naopak, jednou se jí zalkne, nebo udusí.

11 7
možnosti

O té terapii psal pan Olšer sám, někdy na začátku své blogové kariéry. Ovšem zmínka o mrtvičce byla adminy v minulosti odmítána - nejméně 2 lidem byly příspěvky na toto téma mazány.

5 3
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce