Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Z Kyjeva si pamatuji nejen Divadlo sexu a erotiky Afrodita, ale i blondýnku Tymošenkovou

Nečekaným vítězem nedělních komunálních voleb na Ukrajině se může stát strana Vlast - Baťkivščyna někdejší ukrajinské premiérky Julije Tymošenkové, vězněné za zpronevěru v nedávné éře proruského prezidenta Viktora Janukovyče.

Jak se ukázalo v polovině loňského roku, Tymošenková se nevzdávala ani po prezidentských volbách, kdy dostala řádně na frak; měla své působivé motto: „Ideologie je pro mě podružná, moc je vždy na prvním místě…” A dál hlásala, že pokud ve volbách zvítězí právě Porošenko, nezbude než uspořádat třetí Majdan, tedy třetí revoluci, tentokrát proti oligarchii:

„Nechci už dál nést zodpovědnost za prohru revoluce,“ prohlásila, „ale jestli si země vybere jiného prezidenta, a já mám vlastně jen jednoho konkurenta, myslím, že nám nezbude než třetí kolo revoluce. Nevidím totiž u něj naději na jakékoli změny. Prostě ty lidi dobře znám.“ A její slova o třetím Majdanu potvrzují poslední předvolební průzkumy, které se objevily v kyjevských novinách. Favoritem voleb je podle nich strana Vlast Julie Tymošenkové. „Plynařská princezna“ s pouty na rukou, aneb Co s venkovským copem?

Julija Tymošenková Autor:čtk

Ukrajinci si o víkendu volili poslance do 10 778 místních rad a města tak budou mít nové starosty, v Kyjevě zřejmě opět Klička. Regionální volby mohou mít větší důležitost pro nové rozdělení sil než loňské volby parlamentní. Význam nedělních komunálních voleb zvyšuje i fakt, že další parlamentní volby se mohou na Ukrajině konat už příští rok na jaře. Průzkum Všeruského střediska pro výzkum veřejného mínění VCIOM ukázal, že 19,5 procenta ukrajinských voličů je připraveno odevzdat hlas právě straně Julije Tymošenkové Vlast - Baťkivščyna.

Až na druhém místě je s 18 procenty Porošenkův blok, za nímž s necelými 15 procenty následuje strana Svépomoc lvovského starosty Andrije Sadového. Opoziční blok, který sdružuje stoupence svrženého proruského režimu, by mohl dostat až 12 procent hlasů. Katastrofou by podle průzkumů skončily nedělní volby pro Lidovou frontu premiéra Arsenije Jaceňuka, která by získala jen kolem tří procent. Jaceňukova fronta přitom v loňských říjnových parlamentních volbách získala přes 22 procent hlasů. Premiér proto už v srpnu oznámil, že jeho politická formace do komunálních voleb nepůjde.

Dělal jsem na Ukrajině reportáže a rozhovory; s ministrem pro životní prostředí Ščerbakem, později velvyslancem Ukrajiny v Izraeli, byl jsem na zakládajícím sjezdu Republikánské strany Ukrajiny, byl jsem u náměstka ministra zahraničí i v černobylské “zóně smrti” a v Gomelu u šéfa bělorusko-ukrajinské komise Agentury pro atomovou energii se sídlem ve Vídni, šel jsem v protestní demonstraci Greenpeace proti AE V. I. Lenina v Černobylu, dostal jsem nabídku letět vrtulníkem nad černobylským sarkofágem. Dělal jsem též rozhovor s náčelníkem kyjevské milice, který se mě na závěr interwiew a pózování do objektivu zeptal: „Nu što, maladěc, kakaja u vas prabléma…?“ v domnění, že jsem asi někde vytřískal hospodu a chci rozhovorem s ním průšvih zamést pod koberec.

Nevěřte proto amatérským revolucionářům Štětinům, Kocábům a Schwarzenbergům, co se chtěli jen zviditelnit, že na barikádách Majdanu bojují poctiví občané Kyjeva za svobodu a lepší život. Majdan má asi kilometr čtvereční, skoro tisícinu rozlohy velkého Kyjeva, v němž žije naprostá většina obyvatel, kterým nic neschází a jen trnou strachy, aby nepřišli o práci, o byt, aby měli co jíst, a aby se něco nestalo jejich dětem; nepletou se prostě zbytečně tam, kde by mohli přijít k újmě na zdraví. Takové je skutečné hlavní město Ukrajiny, v němž žije z téměř tří milionů obyvatel na 900 kilometrech čtverečních spousta mých známých i se svými rodinami.

Možná nadávají jako každý z nás na politiky, volby je zajímají jen tak z poloviny, ale nikdy by po nikom nehodili zápalnou láhev či dlažební kostku, na nikoho by nevytáhli kulovnici. Demonstrovat sice byli, ale jen do fáze, než se vše zvrhlo v chaos, zapalování pneumatik, brutální rvačky a ve vraždění. Nejsou to totiž neonacisté, snajpeři, rowdies a chuligáni, ti „praví bojovníci“ z barikád na Majdanu, ale obyčejní dělníci, lékaři, učitelé, vědci, řidiči, prostě všichni slušní lidé, co musí každé ráno zodpovědně vstávat do práce... Poznal jsem zkrátka začátky nové Ukrajiny; objevil jsem též v kulturáku na Lvovském náměstí svlékající se komsomolky v Divadle erotiky a sexu Afrodita. Znal jsem z Kyjeva nejen Divadlo sexu a erotiky, ale též blondýnu Tymošenkovou.

Jako by to bylo včera, když jsem vysedl na zastávce metra Kreščatik na Náměstí Nezávislosti, koupil si za pár hřiven čokoládu Rošen a neměl zdání, co vše se skrývá za tou sladkohořkou chutí, a hlavně, co všechno přinese Ukrajině i Kyjevu v budoucnu. Za vším byl oligarcha a nynější majitel čokoládovny a prezident Petro Porošenko.. .To vše bylo tenkrát ještě ve hvězdách a tak jsem koupil ještě další čtyři čokolády. Pro Natašu, Lídii, Júlii a Irinu, herečky “Těatru erotiky a sexu Afrodita”. Objevil jsem je den předtím v Kulturním domě na Lvovském náměstí v Kyjevě. Nemohl jsem si to nechat ujít; bývalé sovětské komsomolky měly zcela neohroženě předvádět veřejně v rámci svých rolí dramaturgicky zajímavě ztvárněný striptýz. Byl to zkrátka relax, po týdnech rozhovorů s ministry, disidenty či protestujícími Greenpeace při protestech proti AE Černobyl a strkanicemi s policisty…

Parta mladých lidiček hrála totiž mimo jiné i jednoaktovku od Bernarda Shawa – Playboy. Šlo o příběhy dívky, která si objedná domů fotografa, a mladé ženy, jejíž touhou je sex s neznámým džigolem. Oba pánové se však omylem, aniž to však tuší, dostanou ke svým opačným ženským protějškům. Takže mladá žena, která je přesvědčena, že k ní přišel pravý playboy, dělá vše, co je spojeno s náznaky milostné předehry. Playboy, jenž se vetře do přízně nevinné dívky, marně útočí na její panenský stud, když ona chce mít jen kvalitní a počestnou fotografii. Tak jsem pochopil, že ukrajinští herci byli nadčasoví; hráli totiž už v 90. letech příběh o tom, co se stane s jejich zemí; playboy byl dnešní Porošenko a nic netušící a následně zneužitá dívka, toužící po počestné fotografii pro svého milého, tvořila symbol Ukrajiny; podvedené a zneuctěné jedním gaunerem…

Tak si nyní připomeňme kariéru Julie Tymošenkové. Od roku 1988 se věnovala v Sovětském svazu podnikání, v letech 1996–1997, pět roků po odtržení Ukrajiny od SSSR, se stala generální ředitelkou Spojených energetických systémů Ukrajiny a od té doby byla první pětatřicetiletou miliardářkou Ukrajiny. Její idol Kučma byl prezidentem, takže si mohla bez potíží založit v roce 1995 koncern Jednotné energetické systémy Ukrajiny (JESU) a o rok později již byla poslankyní. O čtyři roky později z ní Kučma udělal vicepremiérku, odpovědnou za energetiku. V JESU se zakoukala do Olexnadra, co byl jedním z vrcholných manažerů. Psalo se o tom, že se “plynařská princezna” vdala z rozumu. Nicméně se jí narodila dcera Jevhenije.

Nic to však neudělalo s její postavou, věděla, jak na venkovanky, když si uplétala jako ony tradiční účes, cop obtočený kolem hlavy. A právě tento cop si nyní plete i v období komunálních voleb. Nezanevřela ani na špičkovou módu, když se ve značkovém kostýmku nechala vyfotografovat pro titulní stránku ukrajinské mutace francouzského časopisu Elle. Splnil se jí i další sen, chmátl po ní časopis Forbes, jenž ji ve svém žebříčku zařadil na třetí místo mezi nejvlivnějšími ženami světa. Pak ji zavřeli pro miliardové podvody.

Až doživotí hrozilo ukrajinské expremiérce Juliji Tymošenkové, která si odpykávala sedmiletý trest za překročení pravomocí. Ukrajinská generální prokuratura totiž v roce 2013 ukončila vyšetřování vraždy podnikatele a politika Jevhena Ščerbaně z poloviny 90. let minulého století se závěrem, že zločin objednala právě vůdkyně ukrajinské opozice. „Shromáždili jsme materiály svědčící o tom, že Tymošenková si společně s (někdejším premiérem Pavlem) Lazarenkem vraždu objednala. Vyšetřovací skupina generální prokuratury dnes Tymošenkovou navštívila, aby jí informovala, že je z tohoto zločinu podezřelá,“ konstatoval generální prokurátor Viktor Pšonka.

Schwarzenberg v dopise  z listopadu 2011 blahopřál Tymošenkové do vězení k jedenapadesátinám a potvrdil svou "neoblomnou solidaritu". Vyjádřil zároveň znepokojení nad jejím zdravotním stavem a nad způsobem, jakým jí ukrajinské úřady poskytují nezbytnou lékařskou pomoc. Český exministr zahraničí dodal, že Evropa nezapomíná na tíživou situaci, v níž se vůdkyně ukrajinské opozice ocitla. Právě se sice probudil, ale sklání se před její odvahou na Majdanu…. FOTO: Pavel Bucek, ČTK

Miliardář Ščerbaň, poslanec a šéf vlivné ukrajinské finanční skupiny, byl spolu se svou manželkou zastřelen na letišti v Doněcku v roce 1996. Z vraždy bylo o šest let později obviněno osm lidí, z nichž tři byli odsouzeni na doživotí. Iniciátora zločinu ale policisté nevypátrali. Tymošenková a Lazarenko podle Pšonky za vraždu Ščerbaně zaplatili 2,8 milionu dolarů. Žaloba má být spojena do jedné trestní kauzy s případem firmy Jednotné energetické systémy Ukrajiny, v jejímž čele měla Tymošenková v polovině 90. let nezákonně převést na stát dluh půl miliardy dolarů.

Z ukrajinských justičních kruhů už delší dobu pronikaly zprávy, že Tymošenková je ve Ščerbaňově kauze hlavní podezřelou. Syn zavražděného podnikatele Ruslan loni v dubnu oznámil, že vyšetřovatelům předal dokumenty potvrzující její podíl na přípravě vraždy. Kromě expremiérky měl být do zločinu zapleten i její někdejší politický a obchodní spojenec Pavlo Lazarenko, který byl v polovině 90. let předsedou vlády. Byl podezřelý ze zneužívání pravomocí a před stíháním uprchl do USA, kde byl ale zatčen a uvězněn na deset let za rozsáhlé finanční podvody. Z vězení vyšel loni v listopadu, ale vzápětí se znovu ocitl za mřížemi, protože neměl povolení k pobytu v USA. Jeho další osud je nejasný.

V kyjevské demonstraci proti AE Černobyl.... Snímek Břetislav Olšer

Ministr zahraničí Zaorálek si jistě vzpomene na svá pokrytecká slova právě o Tymošenkové, která pronesl v roce 2012 pro Lidové noviny a tucet dalších médií; zopakoval jsem je zde asi dvacetkrát v naději, že si najde čas, aby tato slova vysvětlil, doplnil či se diplomaticky omluvil; bývalé premiérce či lidem, že si liboval, jak tento plynový podvod přece pomůže Česku…. Marnost nad marnost, takového prostě máme ministry státu českého:

„Ten první případ, za který byla odsouzena na sedm let, se týká smlouvy s Ruskem o plynu, jež byla uzavřena v roce 2009. Trest stihl Tymošenkovou v podstatě za to, že smlouva je nevýhodná pro Ukrajinu. My bychom si měli připomenout, že podpis smlouvy byl naopak výhodný pro nás, protože také díky jemu začal téct plyn do pomalu zamrzávající Evropy. Zároveň byla Tymošenková obviněna z daňových úniků, protože vyváděla prostředky na Kypr. Je velmi pravděpodobné, že překračovala zákonný rámec Ukrajiny. Před Tymošenkovou se ale otevírá další kauza: vražda Jevgenije Ščerbakova a jeho manželky. Může se opravdu stát, že z vězení už opravdu nevyjde…“

Jak se asi zachová dnes jako ministr zahraničí při setkání s Tymošenkovou? Bude stačit? „Soráč Julčo, ale jenom idiot nemění svůj názor; to je super, že sis tu ploténku vyléčila…“ A začalo to už v lednu 2001, kdy byla Tymošenková odvolána z funkce vicepremiérky kvůli hledání Interpolem pro obvinění z padělání dokumentů, daňových úniků a krádeží ruského zemního plynu. V roce 2010 přinesla ČT24 nevídanou zvěst; bývalá ukrajinská vláda premiérky Julije Tymošenkové, jedné z výrazných postav takzvané oranžové revoluce, zpronevěřila téměř půl miliardy dolarů (8,6 miliardy korun). Zneužívala také nákupu zahraničních vozidel, potravin a léčiv k praní špinavých peněz. Uvádí se to ve zprávě tří amerických auditorských firem… Podvody České televize…

Šlo o 13,7 miliardy bezprizorních krychlových metrů plynu, které měly být součástí nelegální dohody mezi vedením Naftogazu Ukrajina a “průmyslníky” podniku RusUkrEnergo o “prodeji” Rusům ukradeného plynu v hodnotě asi 3,9 miliardy dolarů. Naftogaz nakoupil plynu dvojnásobné množství, než Ukrajina mohla spotřebovat. Omyl? Tu druhou polovinu Naftogazu prodal firmě RusUkrEnergo se sídlem ve Švýcarsku. O kontrolu nad státními rezervami plynu zápolil prezident Viktor Juščenko a premiérka Julie Tymošenková. Juščenko spravoval státní policii, Tymošenková měla pod sebou Naftogaz, díky jemuž se ocitla za mřížemi…

Aby toho nebylo málo, američtí auditoři ve své zprávě bývalou vládu Tymošenkové obvinili ze zpronevěry a z uplatňování „klasického schématu mezinárodního praní špinavých peněz“. Mělo k němu docházet při dovozu cizích automobilů, cukru nebo vakcín. Nesrovnalosti auditoři našli i v obchodování s ukrajinskými emisními povolenkami. Kabinet Tymošenkové podle auditu utratil 140 milionů dolarů (téměř 2,5 miliardy korun) za německé mikrobusy určené pro potřeby ukrajinského ministerstva zdravotnictví. Vozidla prý byla následně využita při volební kampani Tymošenkové. Bývalá vláda rovněž údajně nenaložila správně s částkou 280 milionů dolarů (4,8 miliardy korun) utrženou za prodej emisních povolenek. Prostředky, které měly být využity na ekologické projekty, se objevily na účtu jistého penzijního fondu.

Vše “zachránil” během loňského Majdanu ukrajinský soud a odhlasoval parlament, který rychle změnil paragrafy tak, aby byla Tymošenková osvobozena. Vyšetřování a zlodějny skončily; zapomeňte. Parlament podle agentury ITAR-TASS hlasy 310 zákonodárců zrušil trestnost skutku, za který byla expremiérka odsouzena na sedm let do vězení za zneužití pravomocí při vyjednávání plynového kontraktu s Ruskem. Soud ji uznal vinnou, že zemi záměrně poškodila souhlasem s nevýhodnými cenami plynu. Zákon byl pro ni ale Šalamounsky upraven tak, aby odpovídal článku devatenáct konvenci OSN proti korupci. Změnily se v něm články 364 a 365, které byly s úmluvou v rozporu, a bylo to. Místo ní si do vězení před týdnem sedl Jevhen Bakulin, s nímž sama kdysi kradla plyn.

Kyjevská zákoutí... Snímek Břetislav Olšer

Zběř a lůza ze Lvova, co vyhlásila samostatnou republiku Lvov, přinutila 25. února 2014 skupinu příslušníků oddílů Berkut prosit na kolenou o odpuštění za krveprolití! Asi dva tisíce lidí vytvořilo na lvovském náměstí koridor, kterým prošly desítky policistů za skandování „Hanba“ a „Na kolena“, uvedla agentura Interfax. Těžkooděnci nakonec jejich výzvy i s velitelem uposlechli. Káli se i za násilnosti na kyjevském náměstí Nezávislosti, kterých se dopustili jejich kolegové. Při srážkách s policií tam zahynulo přes sto lidí a na 700 jich bylo zraněno. Velký podíl na těchto obětech údajně měl podle kyjevských médií právě Berkut jako úderná pohotovostní složka Janukovyčova ministerstva vnitra. http://www.youtube.com/watch?v=DlQDczz80XE

Kdo však opravdu střílel, kdo by se měl plazit po kolenou a prosit za odpuštění? Odstřelovači rozmístění na okolních střechách kolem Majdanu totiž nepatřili k represivním silám svrženého ukrajinského prezidenta Janukovyče. Tato teze získala novou oporu v telefonátu, který 25. února vedl estonský ministr zahraničí Urmas Paet s šéfkou diplomacie EU Catherine Ashtonovou. Záznam telefonátu se objevil na Youtube a estonské ministerstvo zahraničí potvrdilo jeho pravost. Paet v něm říká, že je stále více přesvědčen, že za snipery nestál Janukovyč, ale někdo z nové koalice. “Myslím, že to musíme vyšetřit,” odpověděla Ashtonová. A dodala: “Myslím, že jsem to nevěděla, to je zajímavé. Tedy…” http://olser.blog.idnes.cz/c/406982/John-Kerryprofesionalni-kazisvet-na-co-sahne-z-toho-je-fiasko.html

V polovině března promluvil Oleksandr Jakimenko, bývalý šéf SBU (Služba bezopeki Ukrainy), ukrajinské bezpečnostní služby. Přišla řeč i na střílení do lidí v Kyjevě ze střechy Filharmonie. Nestříleli však lidé Janukovyče, ale ti, co byli denně v kontaktu s velvyslanectvím USA, Porošenko, Kličko, Porubij. A právě Andrej Porubij byl podle Jakimenka v oddílu na střeše Filharmonie. Žádná zbraň ani náboj se tam nemohly dostat bez jeho schválení. Za krveprolití tedy nese odpovědnost on, bez ohledu na to, zda měl nad střílejícími plnou kontrolu, nebo ne. http://www.czechfreepress.cz/evropa/majdan-zameta-stopy.html

Ve skanzenu z Kyjeva.... Snímek Břetislav Olšer

Škoda, že uličkou hanby nemusela procházet Tymošenková, dnes už opět vítězka komunálních voleb, za své řeči, splňující podstatu trestného činu podněcování k násilí. Šokem byl totiž její loňský rozhovor s bývalým místopředsedou ukrajinské bezpečnostní rady Nestorem Šufryčem. “Jsem připravena chopit se zbraně a střelit toho šmejda (prezidenta Putina) do hlavy. Je třeba se chopit zbraní a jít vystřílet ty zatracený Rusáky. Kéž bych tam mohla být, dostali by místo Krymu h..vno. Doufám, že jakmile budu moci, tak zapojím všechny své styky a vyburcuji celý svět, aby z Ruska nezbylo než spáleniště.“ Na otázku Šufryče, co dělat s osmi milióny Rusů na Ukrajině, když jsou to všechno vyvrhelové, Tymošenková odpověděla: „Měli bychom po nich ksakru pálit atomovými zbraněmi…“http://video.idnes.cz/?idVideo=V140325_092028_tv-zpravy_krr

Inu, nesmrtelná Julča, zdá se, jde zase do boje, o azylu jejího muže v Česku je asi rozhodnuto, třeba budeme mít další žadatelku...?

PS: Chvíli si na svůj politický návrat však musí počkat; podle zprávy agentury RIA-Novosti se členové městské volební komise Mariupolu v sobotu obrátili na ústřední volební komisi v Kyjevě s žádostí odložit nedělní hlasování na jiný termín kvůli nesrovnalostem na vytištěných lístcích. Podáno bylo na tři sta stížností. Prezidentský Blok Petra Porošenka navíc hodlá iniciovat odklad voleb na „15. listopadu nebo na jiné blízké datum,“ uvedla agentura Unian. Podle médií by se ale mělo o náhradním termínu rozhodnout nejspíš až koncem roku.

Z voleb je vynechaný odštěpený Donbas, přesněji „lidové republiky“ vytvořené separatisty. Komunální volby tam ve zvláštním režimu budou uspořádány v první polovině příštího roku. Z volebního procesu byl vyřazen i Krym navrácený v demokratickém referendu loni Rusku… Ukrajina se tak dělí na dva tábory... K volbám přišlo jen 40 procent voličů... Podle Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) však byly volby "všeobecně dobře organizovány a kampaň respektovala pravidla demokratické soutěže". A mise (OBSE) přesto včera označila nedělní komunální volby na Ukrajině za demokratické a transparentní, na rozdíl od referenda na Krymu, byť tam jásalo přes dva miliony Rusů s 97procentní účastí...

Zde… Proč by měl platit poplatky někdo, o kom lže Česká televize?

Fašistický převrat v Kyjevě; důkaz? Pravý sektor a strana Svoboda

Lžou, lžete, budou dál lhát, aneb Když česká media sama manipulují

Říšský sněm už byl jednou vypálený, aneb Němcovova vražda je útokem na Putina…

Další komentáře, glosy a ukázky z mých knih na webech olser.cz a na mém facebooku

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: břetislav Olšer | úterý 27.10.2015 7:27 | karma článku: 29,88 | přečteno: 1197x
  • Další články autora

břetislav Olšer

Proč se nepíše o americkém ostrově Three Mile Island, kde se roztavil reaktor TMI-2...?

Proč je největší jadernou hrůzou jen havárie atomové elektrárny Černobyl a ne katastrofa na ostrově Three Mile Island, kde se roztavil reaktor TMI-2 v elektrárně provozovatele MetE? Kdysi se tajila radiace Černobylu, dnes TMI-2...

27.4.2016 v 7:27 | Karma: 29,73 | Přečteno: 5499x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Chcete vědět, proč jste rasisté a xenofobové a kam jdou peníze z vašich daní? Tak čtěte...

Romy považuje za nesympatické 82 procent dotázaných Čechů, polovině respondentů jsou dokonce velmi nesympatičtí; opak si myslí jen tři procenta, tři čtvrtiny respondentů cítí antipatie k muslimům, sympatie naopak čtyři procenta...

22.4.2016 v 7:22 | Karma: 32,04 | Přečteno: 2842x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

V roce 1942 by hajlovala strachy, teď jí nic a nikdo nehrozí, přestože byla pracovně v ČLR

Ceny Anděl získávají amatérští zpěváčci a bigbíty; že to jsou profesionálové? Omlouvám se; amatér má jen charisma a tvoří kvalitu zadara, mnozí neintonující profíci Anděla sice neví, co je to charisma, ale zato mají za to miliony.

13.4.2016 v 7:13 | Karma: 31,79 | Přečteno: 2299x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Jak hordy organizovaných Číňanů s holemi terorizovaly nebohé a neprovokující Čechy...

Co vše mě zaujalo na návštěvě čínského prezidenta Si Ťin- pchinga, tyrana a novodobého Hitlera v Lánech a na Pražském hradu? Začal bych mladíkem, co při spatření kamery vběhl do davu Číňanů s vlajkou Tibetu a prý byl bit holemi...

31.3.2016 v 7:31 | Karma: 40,31 | Přečteno: 3031x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Havloidní systém může páchat trestné činy, policie však nekoná, svobodu projevu ale trestá

Házení vajec na prezidenty ČR a SRN, policie nic, ukradení prezidentské standardy, policie nekoná, zneuctění Hradu červenými trenýrkami, policie - jen neškodná recese, zničení desítek čínských vlajek, policie bezradně krčí rameny,

29.3.2016 v 7:29 | Karma: 40,19 | Přečteno: 2526x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Hamás kývl na návrh k příměří. Izrael má řadu výhrad, akce v Rafáhu pokračuje

6. května 2024  18:56,  aktualizováno  22:09

Palestinské hnutí Hamás v pondělí přijalo návrh dohody o příměří s Izraelem předložený Egyptem a...

Rusko spouští výrobu dříve zakázaných raket středního a krátkého doletu

6. května 2024  22:08

Rusko urychluje vývoj a spouští výrobu raket krátkého a středního doletu, uvedl server Meduza s...

Německo na Putinovu inauguraci zástupce nevyšle, Francie a Slovensko ano

6. května 2024  16:14,  aktualizováno  20:36

Německo v pondělí oznámilo, že nebude mít svého zástupce na úterní inauguraci ruského prezidenta...

  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce