Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

talpa

27. 4. 2011 18:48
trosinku blbost

Nic proti Breto, sice se o krysach traduje co vsechno preziji, ale praskajicim sarkofagem tam urcite nelezly, ona to byla primo v miste vybuchu tatalne mrtva zona,  jen pro info kvuli velke radiaci tam prestala fungovat veskera "roboticka" technika, umite si predstavit jakou tehdy ty jejich "elektronky" mely vydrz

0 0
možnosti
JP

johnpeters

27. 4. 2011 11:17
Radio Jerevan

hlásí: Přesný čas-sedm hodin(no možno sedm třicet...)Ředitel Radia-Břéťa Olšer!:-/

0 0
možnosti
JH

Schmouddle

27. 4. 2011 10:23
huj

1) Jsem příznivec jaderné energie ale nejsem komunista!

2) Skala se jmenoval ten počítač, ne velín JE a byl to na dnešní poměry docela pěkný krám.

3) Moskva se neprobudila tři týdny po havárii, evakuace Pripjati začala den po havárii. Hasící a odklízecí práce začaly okamžitě. Moskva po třech týdnech sdělila rozsah havárie (hlavě proto, že se již nedal utajit)

4) Patnáctkrát vyšší radiace než co? Patnáctkrát víc brambor? U kolika jsme začali? U jedné brambory nebo u vagónu brambor? Bože můj. U nás v republice najdete hromadu míst, kde je radiace 15x vyšší než je přirozené průměrné pozadí ČR. A žijí tam lidé? Žijí! Vadí to někomu? Nevadí! Proč? Prototže i 15x vyšší radiace než je přirozené pozadí člověku co? Neublíží!

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

27. 4. 2011 8:32
Je smutné

pozorovat, jak se autor utápí v sebelítosti, a jako zraněný kůň kolem sebe občas kopne. Uvádí zcela záměrně naprosté lži a lhát se nemá.

Turistickou atrakcí jsou nacistické lágry, proč ne Černobyl? Protože se to panu Olšerovi nelíbí? Mně se zase nelíbí jeho nepravdivé články.

0 0
možnosti
S

sámvelkýmao

27. 4. 2011 7:47
no

brojit proti atomové energii je stejný nesmysl,jako bojovat proti automobilismu či mekdonaldu.prostě to je na světě a zůstane to tu.ale pokud se něco stane,v drtivé většině problémů za to může člověk.ať už obsluhuje reaktor,nebo řídí auto,či se cpe v kfc prapodivně páchnoucí hmotou za nehorázný peníze.a současná hysterie proti atomu je jen důkaz toho,že mnozí mocní tohoto světa si nevidí na špičku nosu.jeden den stavět,druhý den bořit.no co,však z cizího krev neteče,že ano................

0 0
možnosti
PF

wotomtoje.

27. 4. 2011 9:01
Re: no

R^

0 0
možnosti
KK

Santa1

27. 4. 2011 6:55
Katastrofa - filozofující novinář

Novinář může být klidně hlupák a nepozná se to, pokud nezaujatě podává informace, které získá. Jakmile je začne zabarvovat podle svého přesvědčení, nebo dokonce vyvozovat závěry, je to vždy katastrofa.

Sám se cítil povolán vyšší mocí, aby lezl do Černobylu v době, kdy už stejně byl dostatek objektivních informací, ale turisty označuje za snobské měšťáky Rv.

Plivat na komunismus a zároveň na Gorbačova je přinejmenším schizofrenní. Sice se zpožděním, ale přesto poskytl Gorbačov zdaleka největší informační svobodu ohledně havárie. Jemu taky neřekli všechno a hned. Navíc celá vědecká konference se mnoho dnů po havárii nebyla schopna shodnout, jak na tom ten reaktor je. Američani ani zdaleka neposkytli všechny informace o Three Mile Island, vědci, kteří rozporují oficiální verzi jsou dodnes perzekuováni. Plná informovanost ohledně Fukušimy je taky jen iluzí.

0 0
možnosti
KD

SecondWisdom

27. 4. 2011 9:20
Re: Katastrofa - filozofující novinář

Souhlas R^

0 0
možnosti
DT

tanker d

27. 4. 2011 4:20
co tím chtěl autor říci?

dneska příliš zmatené na to, aby se v tom dalo orientovat. 8-o

Diagnoza: je mu šedesát a byl i v Rusku. 

Něco si o tom Černobylu přečtěte...

0 0
možnosti
PPM

prasivy pes Muki

27. 4. 2011 1:16
Jak to bylo s tim ruskym terorem v gulazich

staci otevrit Solzenicovo Souostrovi gulag.Ty fota jsou vice nez vymluvne.

0 0
možnosti
JP

prchz

26. 4. 2011 23:24
Přečetl jsem jinde....

Mylný názor:

Okolí Černobylu je naprosto mrtvou radioaktivní zónou bez života!

Havárie v černobylské jaderné elektrárně v roce 1986 byla nepochybně největší a nejsmutnější havárii v historii mírového využití jaderné energie. Má na svědomí desítky přímých obětí a nepřímé důsledky ozáření jich zabily další stovky. Některé údaje o desítkách tisíc obětí jsou tedy naprosto zavádějící, protože jejich autoři vůbec neberou v úvahu, že na rakovinu a podobné choroby lidé umírali i před havárií. Je to o to smutnější, když si uvědomíme, že neselhala technika, nýbrž že havárii způsobilo neodborné ovládání reaktoru personálem.

Nicméně, tato katastrofa nebyla pro životné prostředí tak ničivá, jak se odborníci původně domnívali, když viděli jak les v bezprostředním okolí reaktoru umírá na následky ozáření. Ve vysídlené zóně však nejenže dnes život existuje, ale dokonce se mu velice dobře daří.

0 0
možnosti
JP

prchz

26. 4. 2011 23:25
Pokračování: Přečetl jsem jinde....

Přírodní rezervace u reaktoru.

V oblasti kolem reaktoru paradoxně vznikla přírodní rezervace, která bují životem mnohem lépe, než když byla oblast obývána lidmi, kteří ji svými aktivitami poškozovali víc, než ji poškodila radiace z havárie. Nenacházejí se tam žádné zrůdy či mutanti, pouze na několika borovicích v bezprostřední blízkosti reaktoru můžeme spatřit menší růstové zvláštnosti.

Z živých tvorů zde naopak najdeme vzácné a chráněné druhy ptactva a černobylská rezervace je dokonce patrně jediným místem na světě, kde volně žijí zdravá stáda téměř vyhynulého koně Przevalského.

To samozřejmě nikterak nesnižuje tragičnost jaderné katastrofy, nicméně její dlouhodobé vlivy jsou menší než se čekalo. Konec konců, úroveň radiace ve většině zóny je nižší, než její přirozená hodnota na mnoha jiných místech na Zemi Kupříkladu v průběhu týdenní dovolené na brazilské pláži Guadapari dostaneme stejnou dávku radiace jako za tři roky života v evakuovaném městě Pripjať v černobylské ”mrtvé” zóně.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

26. 4. 2011 22:19

tam nepustili.

Je to škoda, náhodou tenhle reaktor je potencionálněúčinnější než ten temelínský

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2463x
důchodce