Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vyvraždili na sto tisíc Poláků, včetně žen, dětí a nemluvňat...

Marné jsou vzpomínky na počínání Banderovců během druhé světové války, nikdo nevnímá ani jejich třetí nejsilnější opoziční nacionalistickou stranu Svoboda současné Ukrajiny, jejíž prapor UPA s trojzubcem je znakem vrahů menšin Poláků a Volyňských Čechů i jejich žen, dětí a nemluvňat. A v duchu těchto symbolů se bojuje na kyjevském Majdanu i dnes.

Kdo je v této situaci na Ukrajině v právu, včetně Autonomní republiky Krym s vlastní vládou, vlajkou i hymnou? Tož ogaři, nalejme si čistého vína. Možná už někdo zapomněl, jak se vše vyvíjelo už od roku 1939, kdy si Zakarpatská Ukrajina "vzala" zpět západní část Polska. V té době docházelo zejména na území Polska a Sovětského svazu k teroristickým a záškodnickým akcím Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN), mezi než patřily sabotáže, žhářství, přepady pošt a redakcí opozičních novin, vražedné útoky na státní představitele i umírněné členy z vlastního tábora.

OUN vznikla roku 1927 ve Vídni, kde se uskutečnila konference Ukrajinců, kteří emigrovali z vlasti, jejímž závěrem a usnesením bylo vytvoření organizace, hájící zájmy všech Ukrajinců a vytvoření samostatné Ukrajiny pod ochranou nacistického Německa. Rozsáhlá instrukce vypracovaná v květnu 1941 „Boj a činnost ukrajinské OUN v období války" obsahovala speciální paragraf o „očistě území od nepřátelských elementů" - hlavně Židů. S. Bandera se obrátil na své stoupence s heslem, které nepotřebuje žádné komentáře: „Národe! Věz! Moskva, Polsko, Maďaři, židovstvo - jsou Tvojí nepřátelé. Likviduj je! Likviduj Židy, Poláky, komunisty, nič je bez milosrdenství..." (Rád bych vzkázal pánům Doutnáčovi a Hrubému, aby líp studovali. Mezi nejvýznamnější nacistické teoretiky lze zařadit Rudolfa Junga - v roce 1919 autora názvu této ideologie a knihy Der Nationale Sozialismus, a Adolfa Hitlera. Během svého pobytu ve vězení roku 1924 napsal Hitler autobiografii Mein Kampf, ve které definoval některé klíčové vlastnosti nacistické ideologie...)

Již na přelomu let 1942 - 1943 byly reorganizovány jednotky, které se přeměnily v Ukrajinskou povstaleckou armádu (UPA), resp. ve vojensku a teroristickou organizaci. V roce 1943 vyhlásili představitelé Organizace ukrajinských nacionalistů boj za osvobození Ukrajiny a 9. února téhož roku jednotky UPA zahájily etnické "čištění" Volyně (severo-západní Ukrajina) bestiálním vyvražděním Poláky obydlené obce Parosl. Pak následovaly další jednotlivé případy vyvražďování obcí obydlených Poláky (Lipniky, Janova Dolina, Ugly, Konstantinovka, Osty, Uberez, Staryki atd.). Kulminací vyvražďování byl červenec 1943.

„Bůh a Ukrajina nade vše.“

Operaci jednotky UPA zahájily 11 července 1943 (tzv. krvavá neděle) a trvala do 16 července 1943. Během operace bylo napadeno 530 polských vesnic, osad a statků a brutálně zavražděno kolem 17000 polských civilistů. Žádná válka, nýbrž systematické vyvražďování ve jménu Boha bylo cílem; patologická posedlost krví neviňátek, jejich bolestí a utrpením... Že Rusové vraždili Ukrajince? Proč tedy Banderovci vraždili Poláky a Volyňské Čechy a ne Rusy? V srpnu 1943 vyvražďovací akce UPA pokračovaly - napadeno bylo 85 dalších vesnic. Po krátkém období klidu v prosinci 1943 UPA zahájila další vlnu vyvražďování trvající do první čtvrtiny roku 1944, kdy UPA využila období stahování se německých vojsk před útočící rudou armádou. Na jaře 1944 UPA přesunula hlavní působiště do Východního Haliče a pokračovalo ve vyvražďování.

Celkový počet polských civilistů (včetně žen, dětí a nemluvňat) povražděných UPA během války se odhaduje na 130 tisíc. V letech 1943 - 1945 rozpoutaly jednotky UPA partyzánskou válku proti jednotkám Rudé armády. Všichni bez rozdílu nosili čepice s odznakem UPA - „trojzubcem“... Až ve dnech 25.- 26. listopadu 1944 vydal sjezd národních výborů Zakarpatské Ukrajiny v Mukačevě manifest O opětovném sjednocení Zakarpatské Ukrajiny se sovětskou Ukrajinou. Po volbách do místních výborů opakoval i mukačevský sraz, že vyjadřuje "svobodnou vůli lidu" připojit se k SSSR...

Nevím, jak to měl Bandera s ženami, ale v politice to válel na všechny strany; chvíli bojoval s Němci, pak zase proti nim, až ho zavřeli a pak zase pustili, natož se slušně otáčel i se svojí UPA v americké okupační zóně. Než mu dobří lidí na rozlučku přichystali kyanidovou baštu... Ano, pane Františku Kšíre, máte stoprocentní pravdu; každý kdo se dopouští násilí na nevinných lidech, je zločinec...

Inu, a Juščenko před deseti roky vyznamenal in memoriam některé členy Organizace ukrajinských nacionalistů, včetně Stepana Bandery, řádem Hrdinů Ukrajiny, přestože tito jsou spojeni s masakry civilního obyvatelstva během 2. světové války. Rozhodující však zřejmě byla "nezlomnost ducha při obraně národa, hrdinství a obětavost ve válce za nezávislou Ukrajinu". Na Bělehrad, na Majdááán... Stačí obušek proti ohrožení vlastního života Molotovovým koktejlem?

Když NATO krylo v Kosovu narkomany, kuplíře a kšefty s lidskými orgány…

Má Balkán nacismus pod kůží, aneb Jak Basescu chválil Hitlera…?

Obamo, strýčku Same náš, harašíš zbraněmi a Majdan znáš…

http://zdenekzajicek.blog.idnes.cz/c/395254/Kyjevska-okupace-Krymskeho-lidu-anebNazyvejme-veci-pravym-jmenem.html

A ještě o stínání hlav; nejde o muslimské řádění, nýbrž o řádění majdanské... http://www.youtube.com/watch?v=vTzZM7GSCCE)

http://www.liveleak.com/view?i=34e_1392746107

http://www.czechfreepress.cz/evropa/ukrajina-ma-noveho-hrdinu.html

Další glosy, komentáře, reportáže a ukázky z knih na webech a také v elektronickém vydání na eReading.cz(http://www.ereading.cz/cs/detail-knihy/izraelske-osudy?eid=1135)- http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz - http://www.facebook.com/profile.php?id=10000053041104#!/profile.php   

Autor: břetislav Olšer | středa 5.3.2014 7:08 | karma článku: 41,94 | přečteno: 17116x
  • Další články autora

břetislav Olšer

"Zeman si libuje v nejtemnějších lidských pudech," řekl prý filozof Přibáň a napsal Navara

Nejčtenější seriózní český deník, jak se sám tituluje, přišel s dalším zlatým hřebem, když jeho spolupracovník Navara uvedl rozhovor s Prof. Jiřím Přibáněm, jenž označil slova prezidenta Zemana jako tzv. "argument výhrůžkou"...

13.2.2016 v 7:13 | Karma: 36,66 | Přečteno: 1572x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Nezištnost Česka k potřebným; důchodcům 40 Kč, běžencům 750 milionů, za H +T 150 milionů

Byl to šok; Česko opět exceluje - pomáhá potřebným; pro důchodce 40 korun, slovy čtyřicet, dalších 750 milionů běžencům a navíc150 milionů za Tonču a Hanču v pákistánském zajetí. Z cizího krev neteče; máme přece daňové poplatníky.

9.2.2016 v 7:29 | Karma: 42,40 | Přečteno: 6213x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Říkají mu žvýkač kravat a šašekvili; jde jen o trestně stíhaného kozla v ukrajinském zelí

Jen Navarové, Palatové a další tvrdí, že Ukrajina byla dřív než Rusko, že Ukrajinci jsou hrdý národ se svojí hrdou vládou, terorizovanou Ruskem. Mávnou rukou nad demisí ministra Aivarase Abromavičjuse. Vlády se přece mění všude...

8.2.2016 v 8:08 | Karma: 31,67 | Přečteno: 1170x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

USA spadly z lopatky, marně se Shapiro vzteká; Janukovyčův Alí Fajád je svobodný...

Na počátku všeho byl Alí Fajád, v dubnu 2014 za asistence agentů CIA zatčen Policií ČR v Praze pro podezření z úmyslu prodat zbraně a kokain americkým agentům, jež se vydávali za teroristy Revoluční ozbrojené síly Kolumbie (FARC).

5.2.2016 v 7:55 | Karma: 42,97 | Přečteno: 6480x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Pane prezidente Zemane, proč hned kalašnikov, když to jde havloidně s humanitární bombou?

"Je to marné, je to marné, je to marné," zní replika z filmu "Jáchyme, hoď ho do stroje", kde je řeč o úplatcích, nyní se jedná o neustálé blekotání premiéra Sobotky o tom, jak ho chce prezident Miloš Zeman zastřelit kalašnikovem.

1.2.2016 v 8:01 | Karma: 39,87 | Přečteno: 2027x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce