Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VI

Vlad IV

17. 6. 2010 18:37
Vraždili nevinné lidi;podřezávali své svázané oběti...

Nedostal soudruh Begin, kterému ony praktiky byly též vlastní,Nobelovu cenu.....;-(

0 0
možnosti
PN

petacx

14. 6. 2010 21:19
dotaz na autora

hodnotite stejna "zverstva" stejne napr. v nemecku kterych se dopousteli nemci kteri nesouhlasili s fasismem ?

-

myslim si ze kazdy ma pravo se postavit totalitni zvuli a jejich prisluhovacum  8-o 

-

co rikate na vystizny dokument  - The Soviet Story   http://www.SovietStory.com  R^

0 0
možnosti
KP

KRUTÁ PRAVDA

14. 6. 2010 21:21
Re: dotaz na autora

jenže oni normalně kradli a vraždili a když se změnil režim ,tak to povýšili na protikomunistický odboj.

0 0
možnosti
E

EasyR_NewBorn

14. 6. 2010 19:46
Co jste zač,

nejlépe ilustruje tento Váš blábol, grafomanská nulo:

http://olser.blog.idnes.cz/c/135145/Copak-uz-Issova-zapomnela-jak-bidne-zila-behem-40-let-komunismu.html

0 0
možnosti
S

Satyriana

14. 6. 2010 18:35
Téma dne

Diskutuje se o něm nahoru dolů na několika místech. Také jsem v té době nežila a nakoukala Mašínům pod nůž. Koukala jsem ale na telemost, kdy se na české straně postavil synovec zabitého a řekl, kdo je. Zeptal se, zda Mašíni někdy litovali svého zabíjení. A do očí mu bylo řečeno, že nikoliv, protože šlo o přisluhovače režimu etc. etc.

TOHLE je podle mne rozdíl mezi odbojníkem a vrahem. Vrah si pro své vlastní lepší pocity musí vytvořit jakousi pohádku, smyšlenku. Člověk, stisknutý okolnostmi, může právě po takové době zalitovat, procítit znovu nutnost toho okamžiku a často se ptá, zda to něšlo jinak.

No a na závěr ještě připomenu, že jakžtakž slušný a zdvořilý člověk tváří v tvář někomu z rodiny dokáže zamumlat nějaké politování. telemost byl připraven dlouho dopředu, věděli tedy, že se může někdo z příbuzných zabitých objevit. Za těchto okolností  bylo jen vyzývavě plivnuto na mrtvého - a to by u mne nebodoval ani Jan Sladký Kozina.

0 0
možnosti
S

StarejHafan

14. 6. 2010 11:47
Jeden tendenční článek

a hned je vidět, jak masa ochotně přejímá rozhořčení nad smrtí "nevinných" lidí.

Vždy se mnou otřese smrt člověka, ať je "vinný" či "nevinný".

Ve válce jsou zabity miliony "nevinných" vojáků. Problém je jen v tom, že všichni nevinní vojáci okamžitě zabíjí a nepřemýšlejí nad nevinností svých protivníků. Pokud by přemýšleli, budou z nich padlí ve "službě vlasti".

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

14. 6. 2010 11:54
Re: Jeden tendenční článek

R^

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 6. 2010 10:35
ta pararela sedí

Znáte děj té původní knihy někdo?Ještě pusté území severní Ameriky,zdánlivě ovládané místními Indiány, ve skutečnosti už si toto území porcuje Anglie a Francie.Obě strany využívají místní Indiány k tomu aby jim pomohli udržet svou nadvládu,nebo naopak vyhnat druhého okupanta.

Právě do území kontrolovaného Francií míří anglická trestní výprava majora Rogerse s jeho "Rangers",s úkolem vypálit indiánskou vesnici a vyvraždit její obyvatele.To se jim podaří,ale při zpáteční cestě je většina výpravy indiány zabita. Jen zbylá část přeživších se probije až k místu,kde na ní mají čekat dohodnuté posily se zásobami aby jim pomohly se dostat do bezpečí.Tam samozřejmě nikdo,posily odjely,nechtěly riskovat vlastní bezpečí.A tak malá skupinka z Rogersovi výpravy ponechá své zbídačené druhy na místě a vydává se na poslední část nebezpečné cesty,aby přesvědčili anglické vedení,že tam v divočině zůstali živí lidé, kterým je třeba pomoci.Lepší paralelu si Mašinové ke své knize nemohli vybrat

0 0
možnosti
JD

Janulice78

14. 6. 2010 10:26
jojo

kdyby chteli byt hrdiny, tak sli strilet na UV, takhle si prostrileli cestu na zapad pres obycejne radove lidi a jeste se tim chlubi. Jsou to sprosti vrazi, nic jineho. Pry hrdinove. Ty plky o tom, jak bojovali proti zlu si muzou vsichni nechat od cesty. Ze takovi byli zticha 40 let a ted maji plnou hubu kecu o tom, jak to tu bylo zle a nespravedlive a ze ty zly komunisty nikdo nemel rad. Chtelo by to nejakou cetbu, o tom, co to komunismus vlastne je. Kazda idea (ideologie) se da zneuzit.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

14. 6. 2010 11:31
Re: jojo

komunismus JE nehorazne svinstvo, nebot k tem vznesenym idealum a cilum vede docela obycejna cesta plna krve, bolesti a utrpeni ... tedy alespon pro ty, kteri se toho komunismu ucastnit tak nejak ani moc nechteji, ale musi, nebot "lid si to tak preje".

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

14. 6. 2010 10:10
Potvrzujete pravidlo

že smrt jednotlivce je tragédie, zatímco smrt tisíců statistika. Komunistický režim má na svědomí tisíce mrtvých, statisíce zmařených osudů. Byl to režim zvrácený a nelegitimní. Každý kdo proti němu bojoval, zaslouží vyznamenání. V každé válce lidé umírají, bez ohledu na to, jakou vinu nesou.

0 0
možnosti
PP

LEVICOVÝ INTELIGENCENT

14. 6. 2010 10:17
Re: Potvrzujete pravidlo

Nediv se pak až přiběhne terorista s toudle tvou zvrácenou filosofií a ustřelí ti palici!!Rv

0 0
možnosti
RH

Kruton

14. 6. 2010 10:03
Mašíni

Pořád se dokola mluví o vraždách nevinných. Všichni kromě pokladníka byli ozbrojenou součástí režimu a byli kdykoli bez výčitek schopni zabít je a nafasovat za to metál a zvláštní dovolenou. Takhle si nepředstavuju nevinného člověka. Pokladník je omyl, rozhodně ho nechtěli zabít, ale když už na ně vytáhl zbraň, neměli na výběr. To je smutná záležitost, kdyby se choval rozumně, tak se to nestane!

0 0
možnosti
PP

LEVICOVÝ INTELIGENCENT

14. 6. 2010 10:08
Re: Mašíni

tak to jim dáme medaily, když nevinného pokladníka zastřelili údajně omylem!! A ty se té odzbrojené součásti režimu divíš, že je chtela zneškodnit, když tu podpalovali stohy a páchali teror na obyvatelstvu!!To je pak povinností každé ozbrojené složky každého režimu!!

0 0
možnosti

lost

14. 6. 2010 9:54
teroristický režim, je tak nějak legitimnější

než jednotlivec-hrdina terorista,..i hagana byla teroristická organizace:-)

...oni museli být nějak utvářeni již teroristickými poměry v dětství

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce