Ve Strašicích straší, aneb Může za to magnetická bouře ze Slunce?

Je klid, ticho, jen hodiny na zdi tikají a najednou prask - akvárium je napůl, pak sklo v okně, hned zase žárovka. Nikdo ji nerozbil, praskla sama. Sama? Odkud se bera ta tajemná síla...?

Ve Strašicích na Rokycansku mají strašící dům manželů Mračkových. Víkend k pohledání. Odborníci se snaží, nic, ani geofyzikům se nedaří objevit příčinu těchto nezvyklých jevů, které neznají ani lodníci z tajemného Bermudského trojúhelníku...

Pokud tedy nějaké tajemné síly vůbec existují, jestli se někdo nezhlédl v americkém exibicionistovi. Byl jím Richard Heene, který minulý týden úřadům v americkém Coloradu nahlásil, že jeho syn vzlétl omylem v podomácku vyrobeném balónu.

Doufal, že mu publicita případu pomůže získat peníze na stavbu podzemního bunkru. Vyšetřovatelům to řekl někdejší Heeneův spolupracovník Robert Thomas. Dříve Heene uváděl, že je potomkem mimozemšťanů.





Heeneovi nyní čelí podezření, že celé drama zinscenovali, aby se mohli zviditelnit v televizní reality show. Tento dojem podnítil samotný Falcon, když v rozhovoru se stanicí CNN řekl, že to celé jeho rodina "udělala kvůli show".

Měřicí vůz Českého telekomunikačního úřadu má přijet do Strašic v těchto dnech. Tak se zatím snažili geofyzikové a elektrikáři. Měření bludných proudů, tedy elektrických potenciálů v zemi, zatím výsledek nepřineslo.

Experti uložili do země seismický geophon, aby zjistili vibrace půdy. Vědci též prověřili elektrický potenciál v cizím proudovém poli, zdánlivý měrný odpor v zemi a provedli základní seismická měření, otřesy a dlouhé vlny. Údaje nyní hodnotí.

Starostovi chodí neustále nabídky od šamanů. V pátek mu jich telefonovalo pár stovek. Jeden člověk nabízel, že vyžene zlé duchy kouzly. Pokud vše někdo nerozbíjící a nezapaluje sám, aby se dostal do televize, je ještě možnost, že by za to všechno mohla magnetická bouře, která vznikla silnými erupcemi na Slunci, před níž varovali ruští vědci? Bouře měla podle nich trvat do soboty 31. října 2009.

"Při erupci je vyvržen oblak rychle letících částic, které se šíří meziplanetárním prostorem, a pokud se potkají se zemskou magnetosférou, mohou vyvolat magnetickou bouři, tedy změny v magnetickém poli Země," vysvětlil na webu Věda.cz Michal Sobotka ze slunečního oddělení Astronomického ústavu Akademie věd ČR.

Podle něj lze při běžné bouři zaznamenat poruchy v příjmu krátkých radiových vln. Extrémně silná bouře by dokázala indukovat drobné vodivé proudy třeba ve vedeních vysokého napětí, ropovodech nebo plynovodech.

"Nechápu, proč měřili seismiku, nevidím ani teoretickou korelaci mezi vibracemi a požárem. Geoelektrika možná, ale proč by anomální ohnisko bylo lokalizováno pouze bodově na jeden RD - nemá to fyzikální smysl. Snad by se dala zkusit termika, či měření lehkých atmosférických iontů. Též se přikláním k TV monitoringu..." říká geolog RNDr. Miloš Mikolanda.

Možná právě vlivem vodivých proudů hoří u Mračků ve Strašicích elektrické zásuvky a další zapojená zařízení. Pokud ovšem skutečně hoří. Televize by vše natočila.

Záhadologové mají tak zatím novou šanci, jak si ohřát mysteriosní polívčičku tajemna...

 

(Další glosy, komentáře a ukázky z knih na webech: http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: břetislav Olšer | neděle 1.11.2009 20:45 | karma článku: 13,19 | přečteno: 2124x