Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor chce říci příliš mnoho příliš mnoha slovy, ale pravdou je,že i bývalí prezidenti jmenovali vysloveně své politické koně. Ono obecně je naše diplomacie v úpadku, je tam příliš mnoho bývalých politiků na výsluze, příliš mnoho rychlokvašek, na mnohé vysoké posty se jede, aniž dotyční pracoval aspoň pár let na MZV. Karierní diplomacie chybí. Tj, po VŠ škole nastoupíte dle své perfektní jazykové vybavenosti a odbornosti na příslušný odbor, a pak od místa referenta postupujete výše a za třeba 20 let služby u nás i v zahraničí si vysloužíte jmenování vyslancem. U nás je to sci - fi,proto tak vypadá zahraniční politika. Tak to funguje tradičně v Britanii, Francii, Rusku i jinde. U nás je diplomacie spíše dobrá fara.

0 0
možnosti

Pane Olšere, pan Karel Schwarzenberg učil hradní osazenstvo včetně pana Václava Havla "společenské etiketě":-)

1 0
možnosti

Pan Olser ma zajiste pravo vyslovit svuj nazor, ovsem melo by to mit alespon castecne hlavu a patu.

Z tohoto jeho zcela nesouvisleho blabolu se neda ani pochopit, co ma byvaly hornik a redaktor regionalnich komunistickych novin proti ministru zahranicnich veci, ktery se cely zivot pohyboval ne vysoke spolecnosti a kdyz prijde na diplomacii, tak rozhodne vi co dela....

4 0
možnosti

To je zase žumpa. To že někdo reprezentuje v zahraničí Česko je sice hezká fráze, jenže taková značně obecná. Především velvyslanec reprezentuje politiku MZV, respektive vlády a to i pochopitelně v případě, kdy je to proti osobnímu přesvědčení, nebo názoru. To je velmi těžké a takovou roli zvládne jen opravdový diplomat. Naproti tomu Livie Klausová se před půl rokem v médiích prezentovala spíš jako pavlačová drbna a nepředpokládám, že by se za tu dobu nějak výrazně změnila. Podporovala Miloše Zemana. Na to má pochopitelně právo. Jenže její vystupování proti jinému kandidátovi spíš bylo velmi nechutné. Udělat nacistu z kohokoliv není žádný problém. Komunistům se to dařilo velmi dlouho a ještě dnes se najdou primitivové, jako třeba vy, kteří za nacisty považují rodinu Havlovu. Nakonec velmi rychle se to obrátilo i proti samotné Livii.

6 1
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce