Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Od bipolárního světa k bipolárnímu světu

     To to trvalo, než zbrojní koncerny přišly definitivně na to, že "rozděl a panuj" je určující pro zvýšené tržby za zbrojní zakázky. Nová písnička "Kuba si, Yankies si" je důsledkem toho, že USA vyhodnotily současnou Kubu, jako myš, která řvala. Jedno mají všechny státy světa společné. Sebedelší projevy, třískání pěstí do řecnického pultíku, pohoršování se nad blbostí těch druhých, házení bot a pěna u úst, působení tajných služeb, propaganda a ostatní dovednosti politiků a daného režimu jsou platné, jak mrtvému zimník. Ono jde totiž všechno tak, jaké podmínky k práci a k životu si vytvoříme. Ten, kdo se stane mluvím společnosti se může za určitý čas stát falešným prorokem prosperity a dalších bájných, naslibovaných hodnot. Kdy jde všechno dolů vodou? Když ve společnosti získají převahu ty složky,  které žijí z rozpočtu. Netvoří tedy finanční rezervy, naopak jsou závislé na státním rozpočtu. Takovou silou je armáda. Pokud hrála armáda prim v bývalém SSSR, nebyli Sověti schopni být soběstační v potravinách. Tím, že museli dovážet z USA, Kanady i Argentiny miliony tun obilí ročně, svědčilo o tom, že tito lidé řídící stát, se v zemědělské i ekonomické oblasti pohybují jako naprostí diletanti. Obilné zrno je totiž mocnější zbraň, než jakýkoliv vynález zkázy. Ani Chruščov stojící v kukuřici to nevytrhnul.

    Dnes se karta obrátila. Obří dluh USA dává tušit, že v čele této velmoci jsou vojenské kruhy. Armáda je drahá, početná i rozhazovačná. Je rozeseta po celém světě.  A to samozřejmě něco stojí. Dluh se stále navyšuje. Je potřeba půjčovat si biliony dolarů (od Číny)  k provozu státu. Je třeba zvyšovat ve světě napětí a donutit tak země světa ke zvýšenému zbrojení. Destabilizace přináší zisk a oddaluje splácení dluhů. Ten, kdo má ekonomiku v plusových číslech Čína), kdo má nerostné zdroje a potřebuje s nimi obchodovat, nikoliv válčit, je takovou politikou zasažen. Znehodnocení rublu a především hřivny zasáhlo totiž obchod Číny.

1 1
možnosti
Foto

Kde jste prisel na to, ze "vedouci silou USA jsou vojenske kruhy" ? 8-o

Krome toho - Kube nic jineho nez zlepsovani styku s bohatym sousedem nezbyva. A plati za to postupnou demokratizaci a vetsim respektem pro lidska prava.

1 2
možnosti

P38e50t62r 88T54o91m96e71k

24. 7. 2015 15:08

Jasně Olšere. Fidel nebyl komouš asi tak, jako ty jsi slušnej člověk.

3 5
možnosti

Výmysly...nic jiného. Od začátku až dokonce. Už nadpis pitomost. Batista byl amerikou dosazený vůdce/diktátor kuby.

Pro elementární představu je dobré vidět tento film o Che Guevarovi: https://www.stream.cz/filmove-premiery/215688-filmove-premiery-3-tyden-po-precteni-spalte-kamaradova-holka-yesman-che-guevara-cesta-na-mesic-3d-jezis-je-normalni

1 1
možnosti

Já mám Olšera rád. Spíš s ním mám soucit. Vlézt před čtyřiceti lety někde do rybárny, vyndat z bedny rybu, pózovat s ní, jako kdyby s ní na udici bojoval osm hodin a pak to po téměř půl století pověsit na propagandistický komunistický blog, to chce fištróna.;-D

7 6
možnosti

Ten stary nacelnik ode me dostat karma. I Olser mit tu a tam prosta pravda.

7 7
možnosti
Foto

Ten stara nacelnik byla stara ftip, ktera i ja slysela zde v Kanada primo od indian, lesu pan.

8 0
možnosti

Mám neodbytný dojem, že tohle všechno bylo už dříve někde napsáno. Tedy kromě té křečovité vsuvky s bratry Mašíny.

Možná se ale mýlím a hesla ve Wikipedii byla okopírována z dnešního článku.

5 3
možnosti
Foto

Tak jistěže. Ale opakování je matkou moudrosti.

4 0
možnosti
Foto

V délce názvů článků pan Olšer bezpečně vede.:-)

3 2
možnosti
Foto

To v žádném případě. Jedničkou je zcela určitě Kostlánová.

4 0
možnosti
Foto

To je zase hromada komunisticke spiny a lzi. Rv

Zapadnim mediim a mnohym politikum byla zprvu Castrova revoluce sympaticka, protoze Castro slibil usporadani svobodnych voleb a respektovani lidskych prav. 

Svuj slib porusil. Zavedl horsi diktaturu nez Batista, zavedl cenzuru i zakaz cestovani a spojil se se zlocinnym Sovetskym svazem. Proto ty sankce, ktere ovsem nejsou hlavni pricinou dnesni bidy. Kuba obchoduje prakticky s kym chce a desitky let byla tezce podporovana celym komunistickym blokem. Pricina kubanske bidy je stejna, jako pricina bidy ve vsech komunistickych zemich na svete. Idiotska ideologie, slendrian a nesvoboda.

10 8
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce