Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Alžběta II. a Zeman:  "Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi" no ne?

2 0
možnosti

J88a73n 52R66á11ž

22. 10. 2015 15:06

Dalajlámu lze respektovat , že se stal zrejmě nejznámějsim symbolem duchovní autority. Je dnes nejznámějším šiřitelem základních myšlenek budhismu, tedy teze, že každý člověk je schopen najít cestu k uvědomění sebe sama a objevit blaženost. Hezky se poslouchá a moc krásně se čtou jeho texty, ale:

Málo kdo z jeho nekritických obdivovatelů, včetně pana Bursíka (jak jsem měl možnost se osobně přesvědčit) je obeznámen s jeho nazory na system výkonu státní moci a zná jeho politické přesvědčení. Havel např. nepochopitelně odmítal fakt, že Dalajláma  Tändzin byl v mládí obdivovatel Hitlera, a je dosud přesvědčeným marxistou.

Také se upozaďuje skutečnost, že  Dalajláma je představitelem sytému, který byl ne nepodobný otrokářství, na což by pravověrní hlasatelé lidských prav také neměli zapomínat!

2 1
možnosti
Foto

J83i66r82i 88B21i58l39i20n70a

22. 10. 2015 13:53

No, to "Dilli" s carkou nad druhym i se pise Delhi a cte Dili. Zadna carka tam neni. Vim to zcela jiste, nebot se v tom meste zrovna nalezam.

Co se tyce sebeupaleni, tak k tomu se obcas clovek jehoz narod je vystaven genocide odhodla.

Je v poradku kdyz takovou obet nekdo nepochopi, ale je nanejvys odporne, kdyz takoveho cloveka zbabelec ktery cely zivot kolaboroval s okupanty urazi.   Rv

2 4
možnosti

Pardon,kdo koho urazil?Bursíka?To snad ani nejde,tj.politický turista.

Netvrdím,že Čína se chová k Tibetu slušně,ale tj.politika silnějších vůči slabším,navíc kde máte jistotu,že dalajláma je demokrat,tj.taktéž jiná kultura.Mohu kritizovat Čínu,ale to neznamená,že musím nekriticky obdivovat tibetské představitele.

2 1
možnosti

Královské uvítání zástupce největší komunistické velmoci Čínského presidenta Si Ťin-pchinga v Království Velké Británie. Nejlepším přítelem Číny je prý Británie. Naši novodobí antikomunisté musí přímo trpět. Otřesné! Drastické! Nepřijatelné!

Komunisté oslavují Dalajlámu. Ten se vyjádřil, že kapitalistický systém je pro něj zcela neakceptovatelný. Bursík přesto podporuje Dalajlámu.

Prezident Zeman pozval na příští rok čínského presidenta Si Ťin-pchinga na návštěvu České republiky, přestože naši skvělí poslanci přijali zákon o zákazu propagace zločinného komunistického režimu.

To je přímo politická anarchie a zmatek, zpochybňující naší novodobou kapitalistickou ideologii. Karma!

5 3
možnosti
Foto

Bursík? Bursík? ... a to je kdo???

0 0
možnosti

J33i62r97i 33V90r97a10b26e98c

22. 10. 2015 8:56

Samochvala smrdi .Bolsevici si mezi sebou  navzajem pricmrndavaji.

0 4
možnosti

Precetl jsem si. Dekuji.

5 2
možnosti

Tihle Bursící, kteří  ještě nedávno chtěli prezidenta Zemana ukřižovat za rozvíjení vztahů s Čínou, musí teď asi hrozně trpět.

Jinak si dovolím osobní  poznámku, že co se rozsahu textu týká - méně by bylo více....

8 2
možnosti

Nekritizujte. Jednak je potřeba použít vše, co již bylo někdy napsáno a co má s domnělým tématem článku byť i domnělou souvislost a druhak - tímto stylem tvoří všichni kvalitní autoři. Jestli nevěříte, pan Chrástek vám určitě milerád dodá jejich jména.

6 2
možnosti

Upálit se nemusí, ale počítám, že vbrzku začne otáčet a najde si jiný objekt své falešné adorace, aby se zviditelnil. Zas takový revolucionář není, tahle hrátky ho přejdou. Po této "ráně" (přijetí čínského prezidenta královnou Alžbětou II.) bude muset dost přemýšlet.

Za článek karmaR^

5 5
možnosti

Naznačujete, že Bursík je schopen opustit objekt svého nekritického obdivu? To od něj ale není hezké, viďte? 

Jaký to rozdíl proti jedincům, kteří jsou ve své víře pevní a neochvějní a které ani opakované důkazy o chybách, prohřešcích a lžích objektu jejich adorace nezviklají ni k náznaku jakékoli pochyby o svém idolu.

6 1
možnosti

Ten odstavec o Putinovi, podepisujícím desítky smluv s Čínou, už tady byl před rokem. Byl umístěn do autorova kompilátu o tom, jak se Voloďa směje sankcím, jak ekonomická síla Ruska a zemí BRICS nezadržitelně stoupá a jak zlatý dvouhlavý orel již co nevidět roztáhne křídla a odsoudí mrzký dolar k pádu do nicoty...

6 1
možnosti
Foto

J37i10r11i 57B33i55l29i56n15a

22. 10. 2015 13:57

Misto toho je Rusko v recesi, dvouhlavy orel nepriletel a BRICS pripomina spise spolecenstvi zebraku. :-P

2 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce