Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J56a75n 33H94a77v28r62d55a

22. 9. 2013 18:00

Tentokrat se vam to pane Olsere vubec nepovedlo. Necht se stat postara o propustene zamestnance v duchu platnych zakonu. Ale nenutte majitele dolu (jakekoliv jine firmy), aby provozoval ztratovou firmu. To komunismus az na pudu. A vy, pane Olsere, jste se vetsinou jevil jako pragmaticky konzervativec. Co to probuh do vas vjelo?

2 1
možnosti
Foto

J96a67n 67P98e59l21c78l

22. 9. 2013 12:39

Vážený pane,

porovnávat zisky v dole, kde se povrchově těží hnědé uhlí s hlubinným dolem na uhlí černé, to je asi dost diletantské, ne ??? Zejména, když jste tak říkajíc od fochu ?!

Nechci se zastávat Bakaly, také se mi všechno, co udělal, nelíbí. Ale aby horníci řvali "Vraťte nám OKD" a odborářští bossové jim k tomu přitakávali, to už je dost silná káva, nemyslíte ?? Vypadá to, že byste byl schopen snad  tleskat i Lidovým milicím, až by si přišly důl zabrat.

Z 90% je tento Váš článek samý blábol, přečtěte si to ještě jednou v klidu a zamyslete se nad ním. Pokud si i po té za ním budete stát, pomáhej Vám soudruh.

2 2
možnosti
MP

Bývalý horník a odborář. Aha, tak to jo ...

1 1
možnosti
KH

On by rád stále žil dle hesla: "já su haviř, kdo je vic!".

0 2
možnosti
Foto

J33i50ř28í 35Š59a97f31e69r

21. 9. 2013 10:29

Je mi z Vašeho článku opravdu blivno. Ani bych nevěřil, že takovou hromadu hnoje je někdo schopný splodit.

5 3
možnosti
IZ

I71v29a24n 86Z96y30k39á52n

18. 9. 2013 14:56

Pane Olšer, bohužel Vaše smůla je v tom, že tenhle článek tu čtou povětšinou lidé, kteří svoji práci a svůj život žijí v pohodlí, v teple, s možností současných výdobytků a berou za samozřejmost, že vše, co kolem sebe mohou používat, prostě tak nějak samo od sebe existuje a nevidí za tím ruce, bez kterých by to vše nevzniklo. Dnes je populární mít vysokoškolské vzdělání, mít co nejvíc takových absolventů, ale kdo tyhle lidi bude živit, bude pro ně vyrábět, kdo si vezme toho černého petra a bude dělat těžkou práci, bude dělat v zemědělství, bude ve fabrikách, to už neřeší, hlavně že mají stálý plat a nohy v teple. Je tak lehké a pohodlné říct, že vše vyřeší neviditelná ruka trhu, ale nikdo si z nich už nechce špinit ruce tím, jak ne těmhle postiženým jedincům, ale lokalitě jako celku systémově pomoci, protože tady se nebavíme o problému pár desítek pracovníků a jejich rodin, byť i to je není nic uspokojivého. Tady může dominově nastat zhroucení tamního průmyslu v celé oblasti, protože věci jako nekonkurenceschopnost z důvodu importu toho či onoho za levnějc dnes může postihnout téměř vše, co se zde produkuje. Dokud zde lidé nebudou mít respekt a úctu k dobře a poctivě odvedené práci, k tomu, co zde ty tolik odsuzované komunistické generace vybudovaly a postavily na  nohy, tak se tenhle postoj zdejších inzerentů těžko změní k tomu, co byste Vy jako autor očekával. Dnes pro velké skupiny lidí budí posměšky dobové záběry, kdy prezident Husák nebo premiér Štrougral předávali různé řády a diplomy výkonným pracovníkům z různých oblastí hospodářství. Jakkoliv v tom někdo může vidět ideologii, propagandu, ti lidé si to za to, co dokázali, zasloužili. Stejně, jako sportovci, umělci a další "celebrity". Jenže dnešní generaci těžko vysvětlíte, že jsou oblasti, které si zaslouží naši větší pozornost a pochopení. Bohužel.

2 0
možnosti
JM

To by me teda pane Zykan zajimalo, co se podle vas za komunisticke diktatury vybudovalo.  Hlavne v porovnani se zapadnimi sousedy....

1 1
možnosti
OV

Cituji z článku "Stovky horníků obětovaly své životy pro to, aby se svítilo v Č. Budějovicích, v Brně či v Praze, o které se o víkendech psalo a vysílalo, kolik Pražanů se rekreuje a kde, Zákruta hlásila, jak jsou rekreanty navracejícími se z víkendových pobytů na svých chatách ucpané dálnice..." konec citace.

Můžete mi prosím vysvětli tuto větu?

On někdo stál s kulometem u dolu a nutil kolejmdoucí jít fárat? Nebo to měli nařízeno nějakým tajným vládním nařízením? Prosím Vás, co to píšete za blbosti? Horníci to dělali a dělají buď pro peníze, nebo z nedostatku jiné pracovní příležitosti. Chcete někomu namluvit, že chudáci horníci nonstop fárali a nikdy se nerekreovali? Že za jejich nemoci z povolání mohou vlastně obyvatelé hlavního města a jejich víkendové aktivity?

Ano, přeháním, ale na Vás nemám, vy jste všech přeháněčů král.

8 3
možnosti
KB

Co byste od autora chtěla. Všichni pracovali pro mrzký peníz, pouze havíři to brali jako poslání a na nějaké peníze nikdy nekoukali.

6 1
možnosti
KL

podle toho co pisete by to melo byt takove ceske Bavorsko a zatim zname jen Banik p...

0 1
možnosti
PM

Tak takovouhle slátaninu, blábol, polopravdy nebo "pravdy které se mi hodí do krámu" se tu už dlouho neobjevilo. Autorovi blogu 100x mínus. Fuj.

11 6
možnosti
JH

Díky za článek z té "druhé" strany. Osobně si myslím, že v době útlumu je nevýhodné dotovat provoz tohoto dolu, avšak na druhou stranu se obávám o budoucnost Ostravska, aby nedopadlo jako Detroit v USA. Zavřou doly, lidi odejdou, jelikož ztratí práci a nebudou chtít dále setrvávat v této měsíční krajině plné jedovatého vzduchu. Nevesele to vidím ;-(

3 0
možnosti

Já už si Olšerovi blogy čtu jen když mám náladu vidět, jaké blbosti se dají plácat.

Pokud je důl Paskov tak výdělečný, proč se o něj nikdo nepere aby ho provozoval? Věřím že by ho Bakala rád prodal za pár set milionů. Dalších pár set milionů by ušetřil za uzavření dolu a všichni by byli spokojení.

Do Ostravska se cpali peníze nejen za komoušů. Oni se tam cpou i dnes a to ve velkém.

Horníci sice mají často zničené zdraví, nicméně věděli do čeho jdou a byli za to zaplacení. Krom toho, po skončení práce mají tak bohatou rentu, že se jim často nevyplatí pracovat. Tudíž sídliště jsou plné chlapů kteří by mohli pracovat, ale žijou si z renty (tuhle informaci mám z novin, takže pokud se mýlím, klidně mě opravte)

Skrytý dluh je něco jiného že Vám komunisté řekli. Ten byl zatraceně vyšší. Neexistuje něco jako kritická hranice dluhů v poměru k HDP. 40 % je celkem malý dluh, bezproblémový je i 100 % dluh. Problémem není dluh, ale jeho vývoj (růst). Pro dluh jsou kritické dvě věci - poměr zahraničního zadlužení a důvěra ekonomicky. Proto lze zvládat třeba i 200 % dluh, jak nám ukazuje Japonsko.

5 4
možnosti
KL

s rentou se nemylite, jeden byl u me pro uver a musel samozrejme dolozit prijmy.

1 1
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce