Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak nevím , Obama byl zvolen, protože slíbil, že stáhne vojáky z Iráku, do Lybie ani náhodou - hrozí US izolacionismus, jednotlivé státy EU omezují náklady na zbrojení pod akceschopnou mez a Rusko zbrojí jako o život a provokuje o 106. Kdo koho ohrožuje? Jak obklíčit Rusko? Při pohledu na mapu světa snadný úkol pro naše 2 brigády.

2 2
možnosti

J44i22r50i 55M41a51l97i68n22a

30. 7. 2014 22:11

Presne tak. Kdyby Rusko neohrozovalo okolni zeme, nikdo by se do NATO nehrnul. Takova Gruzie, Ukrajina nebo Moldavie nam tvari v tvar Putlerove agresivite mohou clenstvi jen zavidet.

3 3
možnosti

Dnes si dovolím hru na pravdu

   Historické reminiscence v současné situaci nepomohou. Věc se má tak: EU i USA uvalily sankce na Rusko. Dopady na naše firmy jsou značné. Celá řada komponentů, jež jsme do Ruska dodávali, by mohlo být zneužito  k výrobě arzenálu zbraní. Ztratíme tím trh v objemu miliard korun ročně. Pokud z politických důvodů vycouváme z ruského trhu, okamžitě nás nahradí jiní. Je to především konkurence mezinárodních koncernů, které budou realizovat své obchodní aktivity  přes Čínu. Tím nás v rámci konkurenčního boje zcela vytlačí z pozic na trhu komodit, které jsme si v průběhu let na ruském trhu vytvořili. Je to chytré vyšachování konkurence v rámci "politického" boje. Co nás čeká? Zvýšená nezaměstnanost, propad životní úrovně i čekání na Godota.. V tomto případě budeme čekat, až si nás Rusko vychutná a zavře nám přísun nezbytných surovin, nezbytných pro naše hospodářství. Míč ve hře je na jejich straně. My jsme "rohstoffsarmes Land", jak jsem se učil v ekonomii, zcela závislí na odběru surovin ze zahraničí. To, že si nás dají Rusové jako jednohubku pro zábavu i poučení, je víc než jasné.

   Analyzujte společně se mnou: Má USA zájem zaplést se s hajlující spodinou?

   Bojuje někdo na světě z toho důvodu, aby uživil desítky milionů hladových krků?

   Má někdo užitek z toho, že z domobranců díky lživé propagandě nadělá teroristy?

   Příčina tohoto uměle vytvořeného konfliktu je daleko hlubší. Lidé, kteří figurují v těchto událostech stvořených z kokonu lži a rafinovaných podvodů, mají absolutně jiný zájem, než ten, který prezentují na veřejnosti. Hajlující tupci jsou zneužiti k mocenské hře. Jejich životy a osudy jsou  pro ty, kteří události řídí, naprosto lhostejné. Špičkoví špioni se alespoň zbaví všech, kteří by způsobili komplikace. Tato sebranka byla poslána na smrt.  Je víc, než jasné, že ukrajinský konflikt má svůj podtext někde úplně jinde. Světové židovstvo má v současnosti ambivalentní pohled. Svět finančníků vyhlásil válku Rusku.

5 3
možnosti

Ono to s tím utahováním kohoutků zase nebude tak horké. Pokud skoro osmdesát procent ruského HDP tvoří vývoz ropy a plynu, bylo by velmi nerozumné něco takového zkoušet.

A pokud někdo z diskutérů hodlá vytáhnout kontrakt s Čínou, nechť si předem zkontroluje, o jaký objem se jedná a co vše to předpokládá.

6 0
možnosti
Foto

Velmi dobře napsáno. Článek plný faktů.

Karma R^

5 6
možnosti

P75e26t41r 15U43h37e71r

30. 7. 2014 10:35

článek není dobře napsaný, je poslepovaný, a je plný všeho možného, jen ne faktů, petříku...

8 3
možnosti

Ostré. Ale na hrubý pytel hrubá záplata. Zasloužená karma.R^

7 7
možnosti

J80i91r67i 62M41a93l11i65n63a

30. 7. 2014 14:45

Opravdu ostre. Takhle se do zapadnich imperialistu neopiral ani pan Kojzar.  :-P

1 1
možnosti

Po přečtení článku jsem si třikrát odplivl, třikrát se otočil do kola a třikrát  přeříkal otčenáš, ač nevěřící. Důvod? Nechci, aby na mě od rána ulpělo to zlo a nenávist z Olšerova článku a abych měl celej den smůlu...:-/

11 4
možnosti

No, jako ukazka vyhrezu komunisticke nenavisti to neni spatne…..8-o

K tem prvnim odstavcum: verte pane Olser, ze NATO nema v umyslu "obklicovat Rusko" nejakymi zakladnami. Jsou to zeme v okoli Ruska, ktere se pravem citi ohrozene ruskym imperialismem a snazi se do NATO za kazdou cenu dostat.

Mozna vas to prekvapi, ale lide kteri zazili mravni i materialni bidu komunistickych diktatur, cenzuru, draty na hranicich, uranove koncetraky, tupou aroganci ruskych okupantu i jejich pomahacu (a vy jste byl jednim z nich), ti lide navrat zminenych hruz v zadnem pripade nepripusti.

Jen se podivejte na Ukrajince. Kdyz jim Putler zabiral Krym a oni odmitali proti svym slovanskym sousedum bojovat, povazoval jste to za projev zbabelosti a oplzle jste se jim vysmival. Ted kdyz pochopili ze za svobodu a nezavislost musi bojovat jen vztekle rycite.

Jste nechutny, zvrhly, komunistickou diktaturou zkazeny clovek. Rv

6 6
možnosti

Starecke oci vidici sve ukradene mladi na mistni navsi, strecke oci vidici jen ho. A svet se mezitim posunul nekam jinam, ale jeho oci to uz ne vidi. Patri jen te navsi.

3 4
možnosti

Ale jo, je tam víceméně všechno. Sice jste zapomněl naplivat na dalajlámu a Izrael byl zmíněn taky jen letmo, ale předpokládám, že Vaše klaka se i tak bude svíjet rozkoší nad Vaším dnešním dílem.

P.S. S Vaším přítelem Paagem z US Army jste se setkal poté, co vtrhl do Německa aby tam vraždil, nebo už tou dobou bral roha?

5 1
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce