Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na mě je to Olšerovsky překombinované, došel jsem jen ke větě, že Castro dostal Řád českého lva. Já si myslím, že Český lev se uděluje v oblasti filmu, ale mohu se mýlit, třeba byl Castro oblíbeným Olšerovým hercem. Olšer se bohužel plete i v jiných věcech. Možná to posléze v textu opraví, tyhle lapsusy dělá často, ale nikdy je nepřizná... Holt - je to Břetislav!

2 1
možnosti
JM

J75i63r78i 94M87a24l20i33n45a

30. 9. 2013 22:02

Zajimave je, ze se byvaly redaktor komunistickych novin pustil tak nadsene prave do kolaborantu.

A pritom hazi na svem blogu jeste vic spiny prave na lidi, kteri nekolaborovali a zachovali si rovnou pater. 

Od drsnaku jako Masinove ci afghansti, komunisty strilejici partyzani az po mirumilovneho Vaclava Havla, cinske disidenty nebo jeho Svatost Dalajlamu. 

Olser by si mel napred v hlave srovnat idealy dobra a zla a pak teprve psat.....Rv

1 1
možnosti
MR

Co to už nechat předchozím generacím a vzít si z toho ponaučení. Každá nová generace se v tom "hrabe" a promítá do toho klima své doby a mudruje. Hodně záleží kdo a jak validní má informace a k čemu vnitřně rezonuje.

Dnes se nám přítomnost sype pod rukama, společnost je v rozkladu obdobně Evropská unie a mocenský a světový střed se posunul do Asie ... .

ČSR bylo ve velmi nelehké situaci po anšlusu  Hitlera do Rakouska,byly České země a Morava  doslova v obklíčení. O Těšínsko se rvalo Polsko, jež mělo za sebou Francii která hrozila, Slovensko tíhlo k samostatnosti a o Slovensko se rvalo zase Maďarsko, k tomu velká menšina českých Němců. Rusko nemohlo zasáhnout, neboť nemělo s námi hranice, obdobně Franice. 

Navíc porušením Mnichova by náš stát byl považován za agresora a za rozpoutání války což by neslo fatální následky  v rámci poválečného uspořádání a případných reparací.

Anglie nám tehdy jako odpustek poskytla 10 miliónů korun na zvládnutí okleštění republiky a po obsazení ze zbytku cca 6 miliónů pak hradila náklady naší exilové vlády, výstroj našich letců ... .  Byla to velmi drsná doba. Naši vojáci bojovali za naši vlast a ne málo, hrdinství našich letců v RAF, na  Ruské frontě, domácí odboj, v Africe ... ,  Nemáme se za co stydět a nemáme do toho co kecat, neboť to přísluší jen našim předkům. Díky nim a jejich životům se po válce ČSR obnovila, bohužel už zde byla geopolitická situace.NEMÁME  SE ZA CO STYDĚT OBSTÁLI JSME,   JEN JSME POŘÁD POD VLIVEM  KOMUNISTICKÉHO LIDSKÉHO ÚPADKU. Jak by asi hodnocení dopadlo  kdyby zde nebyl komunismus a naše země byla vyspělou demokratickou zemí ... .   Bohužel díky komunismu nemáme zatím světlejší zážitky tak se to spojuje ... .

1 0
možnosti
MP

Prý. Říkala stará Blažková? Den sv. Václava se slavil celá století před Mnichovem, nijak s ním nesouvisí a není potřeba si toho nějak moc všímat. Co je to vlastně národ? Prý je to dost složité definovat. Společná kultura, dějiny, jazyk. Možná i něco víc. Bohužel do toho národa patří i ti, kteří se ohánějí jen určitými obdobími a osobnostmi, do kterých projektují své představy a světonázory. Na jiné osobnosti jen kydají hanu. Václavovi budou do omrzení vyčítat těch sporných pár volů. Byl to však člověk, který dokázal uhájit ten svůj kmen a zajistit mu klid. Václav určitě od své babičky znal osud Velké Moravy a jejích panovníků. Pak třeba to kydání na Emila Háchu - obraz kolaboranta. To je vděk od těch, které se snažil chránit a nedbal na ztrátu sebeúcty a dosud dosažené prestiže. Pořád se mluví o českém pocitu malosti. Tu malost dosvědčují právě ty nečestné plivance.

3 0
možnosti

Dobré připomenutí k výročí Mnichovské zrady a dalších okolností.

Těch kolaborantů, kteří si neváží naší historie a zpochybňují dějiny i naše skutečné hrdiny, je tady zase spousta.

Ti umělci tehdy neměli možnost cuknout, šlo jim o krk. 

Ti dnešní kolaboranti zase poklonkují německým zájmům.

Historie a hloupost se neustále opakuje!R^!!

1 0
možnosti
Foto

Buďte rád, že můžete dneska plivat na ty, kteří dělali vše pro to, aby si za nacistické okupace zachránili život... JESLI NA TO PLIVNUTÍ MÁTE BÝT HRDÝ, to už je ale jiná otázka.

3 0
možnosti
SS

Za Protektoratu by Olser psal do Vlajky ci jinych protektoratnich listu ...

2 0
možnosti
JW

Kdyby Palacký mluvil pravdu a neobracel dějiny k obrazu svému.Tributy jsme platili na západ od dob Karla Velikého.Jindřich Ptáčník přišel,protože mocenské cemtrum se přesunulo z Bavor do Saska.A nesl dar-paži sv. Václava k založení chrámu sv. Víta.Kde se vzalo těch 120 volů Palacký nedoložil.My zase chytali otroky ve východním Polsku a Ukrajině a vybírali tribut na Haliči.Zkrátka normální vztahy ranného středověku

1 0
možnosti
MP

Ten dar byla paže sv. Víta.

1 0
možnosti
SS

Zajimave je, ze o kolaboraci pise byvaly komunisticky pisalek z Rudeho Hornika ...8-o

4 0
možnosti
JM

J41i50r65i 37M95a53l70i74n29a

30. 9. 2013 20:17

A neunavny zastance cinskych komunistu, kteri se dopustili nejstrasnejsi genocidy v dejinach lidstva. Rv

2 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce